GERİ DÖN

Lisans Programları


DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ - DİŞ HEKİMLİĞİ - - LİSANS



Program Tanıtımı

Fakültemiz, Temel Bilimler ve Klinik Bilimler olmak üzere 2 bölüm ve Klinik Bilimler Bölümü'ne ait 8 anabilim dalından oluşmaktadır. Klinik Bilimler Bölümü ve bu bölüm altında yer alan anabilim dallarının kurulması 24.03.2021 tarihli, Temel Bilimler Bölümü ve bu bölüme bağlı Temel Tıp Bilimleri Anabilim Dalı'nın kurulması ise 31.03.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Toplantısı’nda kararlaştırılmıştır.

Yüksek Lisans

6

1) Fakülteye Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yerleştirilen öğrencilerin kesin kayıtları, 2547 sayılı Kanun hükümleri ve Yükseköğretim Kurulunca belirlenen ilkeler çerçevesinde yapılır. Öğrenci katkı payları akademik takvimde öngörülen süreler içinde ödenir. Süresi içinde katkı payını ödemeyen veya eksik ödeyenlerin ve mazeretleri Fakülte Yönetim Kurulunca kabul edilmeyenlerin o dönem için kayıt veya kayıt yenileme işlemleri yapılmaz ve bu kişiler ilgili dönemde öğrencilik haklarından yararlanamazlar. 2) Öğrencilerin ilk kayıt işlemleri Rektörlükçe belirlenen ve ilan edilen tarihlerde, istenen belgelerle birlikte öğrencinin kendisi tarafından yapılır. Ancak kayıtlarını mazeretleri nedeniyle yapamayacak durumdaki öğrencilerin kayıt işlemleri resmi vekâleti olanlar tarafından yapılabilir. İstenen belgelerin aslı veya Üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir. Askerlik durumu ve adli sicil kaydına ilişkin olarak ise adayın yazılı beyanına dayanılarak işlem yapılır. Süresi içinde kaydını yaptırmayan ve/veya istenen belgeleri süresi içinde sağlayamayan öğrenciler kayıt haklarını kaybeder. Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da yazılı beyanda bulunanların kayıtları yapılmış olsa dahi iptal edilir. 3) Yabancı uyruklu öğrencilerin Fakülteye kayıt ve kabulleri Yozgat Bozok Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabul Yönergesine göre yapılır.

Diğer üniversitelerden Fakülteye yatay geçiş işlemleri; 24/4/2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine ve Yükseköğretim Kurulu ile Senato kararlarına göre yürütülür. Bu öğrencilerin intibakları Fakülte Yönetim Kurulu tarafından yapılır. Fakültede dönem geçme esasına dayalı eğitim-öğretim programı uygulanması nedeniyle sadece dönem başında yatay geçiş gerçekleştirilir. Adayların yatay geçiş başvurularını, yatay geçiş ilanında belirlenen süre içinde yapmaları gerekir.

Öğrencinin öğrenimini tamamlamış ve mezun durumda kabul edilmesi için aşağıdaki koşulları sağlaması zorunludur: a) Diş Hekimliği Eğitim-Öğretim programının öngördüğü bütün dersleri, 'Yozgat Bozok Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi' hükümlerine göre başarı ile tamamlamak ve varsa diğer mezuniyet koşullarını yerine getirmiş olmak, b) Beş yıllık Diş Hekimliği Eğitim-Öğretim programının öngördüğü 300 AKTS’lik toplam kredi miktarını, 75 AKTS’si seçmeli ders olmak üzere tamamlamak, c) Genel akademik not ortalamasının en az 60,00 olmasını sağlamak ve Üniversite ile ilişiği kesilmemiş olmak.

Diş Hekimliği programı temel tıp eğitiminin yanı sıra ağız ve çevre dokularını ilgilendiren hastalıkların teşhisi ve tedavisi ile ilgili konuları kapsamaktadır. Diş Hekimliği eğitiminde etik kurallara uyan, güncel bilimsel gelişmeleri takip eden ve topluma hizmeti görev olarak benimseyen değerlere sahip bireylerin yetiştirilmesi ön planda tutulmuştur.

1 Evrensel değerler ışığında, ülkemizin ve insanlığın ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve yeteneklerle donatılmış; bilimsel esaslı bilgiyi, kalite ve hasta güvenliği standartları ile birlikte kullanarak toplumun ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi için kullanan; akılcı, sorgulayan, hoşgörülü, yenilikçi ve yaratıcı; topluma hizmet sorumluluğuna sahip; humanistik ve etik değerlere bağlı; üstün nitelikli yetkin diş hekimleri yetiştirmektir.

Programımızda henüz mezun öğrenci bulunmamaktadır.

Programı başarılı bir şekilde tamamlayan ve akademik kariyer yapmak isteyen mezunlar Diş hekimliği bilim alanlarında veya bu alandan mezun kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora programlarına başvuruda bulunabilir.

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim üyesi/leri tarafından hazırlanan “Ders Öğretim Planı”nda tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak Yozgat Bozok Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav yönergesinin ilgili maddeleri uygulanır.

Öğrencinin öğrenimini tamamlamış ve mezun durumda kabul edilmesi için aşağıdaki koşulları sağlaması zorunludur: a) Diş Hekimliği Eğitim-Öğretim programının öngördüğü bütün dersleri, 'Yozgat Bozok Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi' hükümlerine göre başarı ile tamamlamak ve varsa diğer mezuniyet koşullarını yerine getirmiş olmak, b) Beş yıllık Diş Hekimliği Eğitim-Öğretim programının öngördüğü 300 AKTS’lik toplam kredi miktarını, 75 AKTS’si seçmeli ders olmak üzere tamamlamak, c) Genel akademik not ortalamasının en az 60,00 olmasını sağlamak ve Üniversite ile ilişiği kesilmemiş olmak.

Tam Zamanlı

ADRES: Yozgat Bozok Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Şeyh Osman Mahallesi Ankara Caddesi No:20 66200 Merkez/YOZGAT Tel: 0(354) 242 10 55

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Protetik Diş Tedavisi, Periodontoloji, Ortodonti, Pedodonti, Ağız Diş ve Çene Radyolojisi, Diş Hastalıkları ve Tedavisi ve Endodonti' den oluşan 8 Anabilim Dalımızda 1 Profesör, 8 Dr. Öğretim Üyesi ile eğitim hizmetleri sürdürülmekte ve araştırmalar yapılmaktadır.


Program Çıktıları

1 Diş hekimliği mesleğinin gerektirdiği temel ve güncel bilgilere sahiptir, meslek hayatı boyunca, diş hekimliği ile ilgili bilimsel yayınları takip eder ve mesleki pratiğine uygular.
2 Diş hekimliği alanına ait tüm teknik ekipmanları, teşhis ve tedaviye özgü olan cihaz ve malzemeleri tanır ve etkili bir şekilde kullanır.
3 Tıbbi ve dental anamnez, klinik ve tanıya yönelik uygun radyografileri kullanarak radyografik muayene işlemlerini uygular; tanı, tedavi ve takip planı oluşturur.
4 Diş hekimliği alanında sahip olduğu bilgilerin, kaynağını, doğruluğunu, güvenilirliğini ve geçerliliğini eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir, sağlık alanındaki tüm disiplinlerin bilgileri ile bütünleştirir, analiz eder ve bu bilgileri sentez ederek mesleki uygulamalarında kullanır.
5 Mesleki hastalıkları öğrenir ve mesleğini icra ederken gerekli önlemleri alır.
6 Diş hekimliği alanı ile ilgili çalışmalarda bilimsel proje üretir, araştırma ekibinin bir üyesi olarak yer alır ve elde edilen sonuçları bilimsel düzeyde değerlendirir.
7 Gerektiğinde farklı uzmanlık dalları ile doğru iletişim kurarak tanı ve tedavi aşamalarında takım çalışması yapar.
8 Diş hekimliği uygulamaları sırasında hasta ile iyi iletişim kurar, toplumsal, bilimsel ve etik değerler çerçevesinde hasta için en uygun tedaviyi önerir, etik ve kanuni sorumluluklarını göz önünde bulundurarak uygun tedaviyi gerçekleştirir, bu tedavilerle ilgili verileri toplar ve kayıt altına alır.
9 Diş hekimliği uygulamalarının daha ileri düzeye ulaşması için ulusal ve uluslararası çalışmalara katılır, kendi gözlem, tecrübe ve araştırmalarını paylaşır ve sunar.
10 Diş hekimliği mesleği süresince yaşam boyu öğrenme ilkesini benimseyerek, kanıta dayalı diş hekimliği bilgilerini takip eder ve mesleki uygulamaları sırasında öğrendiği bu çağdaş bilgileri kullanır.
11 Olağanüstü durumlarda ve doğal afetlerde diş hekimliği mesleğinin gerektirdiği koruyucu önlemleri alır; hasta ve toplum yararına olan mesleki uygulamaları gerçekleştirir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
2
3
1
2
3
4
1
2
3
4
1
2
3
4
5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
1
2
3
4
5
6
7
8
Diş hekimliği mesleğinin gerektirdiği temel ve güncel bilgilere sahiptir, meslek hayatı boyunca, diş hekimliği ile ilgili bilimsel yayınları takip eder ve mesleki pratiğine uygular.
Diş hekimliği alanına ait tüm teknik ekipmanları, teşhis ve tedaviye özgü olan cihaz ve malzemeleri tanır ve etkili bir şekilde kullanır.
Tıbbi ve dental anamnez, klinik ve tanıya yönelik uygun radyografileri kullanarak radyografik muayene işlemlerini uygular; tanı, tedavi ve takip planı oluşturur.
Diş hekimliği alanında sahip olduğu bilgilerin, kaynağını, doğruluğunu, güvenilirliğini ve geçerliliğini eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir, sağlık alanındaki tüm disiplinlerin bilgileri ile bütünleştirir, analiz eder ve bu bilgileri sentez ederek mesleki uygulamalarında kullanır.
Mesleki hastalıkları öğrenir ve mesleğini icra ederken gerekli önlemleri alır.
Diş hekimliği alanı ile ilgili çalışmalarda bilimsel proje üretir, araştırma ekibinin bir üyesi olarak yer alır ve elde edilen sonuçları bilimsel düzeyde değerlendirir.
Gerektiğinde farklı uzmanlık dalları ile doğru iletişim kurarak tanı ve tedavi aşamalarında takım çalışması yapar.
Diş hekimliği uygulamaları sırasında hasta ile iyi iletişim kurar, toplumsal, bilimsel ve etik değerler çerçevesinde hasta için en uygun tedaviyi önerir, etik ve kanuni sorumluluklarını göz önünde bulundurarak uygun tedaviyi gerçekleştirir, bu tedavilerle ilgili verileri toplar ve kayıt altına alır.
Diş hekimliği uygulamalarının daha ileri düzeye ulaşması için ulusal ve uluslararası çalışmalara katılır, kendi gözlem, tecrübe ve araştırmalarını paylaşır ve sunar.
Diş hekimliği mesleği süresince yaşam boyu öğrenme ilkesini benimseyerek, kanıta dayalı diş hekimliği bilgilerini takip eder ve mesleki uygulamaları sırasında öğrendiği bu çağdaş bilgileri kullanır.
Olağanüstü durumlarda ve doğal afetlerde diş hekimliği mesleğinin gerektirdiği koruyucu önlemleri alır; hasta ve toplum yararına olan mesleki uygulamaları gerçekleştirir.

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSL01 Türkçe ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
ATA001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
DHF101 Türkçe DİŞ ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ PRATİK Zorunlu - 5 - 5
DHF103 Türkçe DİŞ ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
DHF105 Türkçe MADDELER BİLGİSİ Zorunlu 2 - - 2
DHF107 Türkçe TIBBİ ORGANİK KİMYA Zorunlu 2 - - 2
DHF109 Türkçe TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK Zorunlu 2 - - 2
DHF111 Türkçe ANATOMİ Zorunlu 2 - 2 4
MSDL001 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
TDI001 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - 2
YDL001 Türkçe YABANCI DİL I (İNGİLİZCE) Zorunlu 2 - - 2
Toplam 16 5 2 23
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSL02 Türkçe ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
ATA002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
DHF102 Türkçe PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ PRATİK Zorunlu 4 4 - 4
DHF104 Türkçe PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
DHF106 Türkçe BİYOFİZİK Zorunlu 2 - - 2
DHF108 Türkçe FİZYOLOJİ Zorunlu 2 - - 2
DHF110 Türkçe HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİ Zorunlu 2 - 2 4
KP001 Türkçe KARİYER PLANLAMA Zorunlu 1 - - 2
MSDL002 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
TDI002 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
YDL002 Türkçe YABANCI DİL II (İNGİLİZCE) Zorunlu 2 - - 2
Toplam 19 4 2 22
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DHF201 Türkçe PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ PRATİK Zorunlu - 6 - 6
DHF203 Türkçe PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ TEORİK Zorunlu 3 - - 3
DHF205 Türkçe RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ PRATİK Zorunlu - 4 - 4
DHF207 Türkçe RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
DHF209 Türkçe ANATOMİ Zorunlu 2 - 2 3
DHF211 Türkçe FİZYOLOJİ Zorunlu 2 - - 2
DHF213 Türkçe HİSTOLOJİ Zorunlu 2 - - 2
MSDL003 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
Toplam 11 10 2 22
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DHF202 Türkçe PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ PRATİK Zorunlu - 4 - 4
DHF204 Türkçe PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
DHF206 Türkçe RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ PRATİK Zorunlu - 4 - 4
DHF208 Türkçe RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
DHF210 Türkçe BİYOKİMYA Zorunlu 4 - - 4
DHF212 Türkçe BİYOİSTATİSTİK Zorunlu 2 - - 2
DHF214 Türkçe MİKROBİYOLOJİ Zorunlu 3 - 1 4
MSDL004 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
Toplam 13 8 1 22
5. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DHF301 Türkçe PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ PRATİK Zorunlu - 8 - 4
DHF303 Türkçe PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
DHF305 Türkçe RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ PRATİK Zorunlu - 4 - 2
DHF307 Türkçe RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ TEORİK Zorunlu 1 - - 1
DHF309 Türkçe ORAL DİAGNOZ VE RADYOLOJİ Zorunlu 2 - - 2
DHF311 Türkçe ENDODONTİ PRATİK Zorunlu - 4 - 2
DHF313 Türkçe ENDODONTİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
DHF315 Türkçe PATOLOJİ Zorunlu 2 - - 2
DHF317 Türkçe FARMAKOLOJİ Zorunlu 2 - - 2
DHF319 Türkçe DENTAL ANESTEZİ Zorunlu 2 - - 2
DHF321 Türkçe İLK YARDIM VE ACİL TEDAVİ Zorunlu 1 - - 1
MSDL005 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
Toplam 14 16 0 22
6. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DHF302 Türkçe PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ PRATİK Zorunlu - 8 - 4
DHF304 Türkçe PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
DHF306 Türkçe RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ PRATİK Zorunlu - 4 - 2
DHF308 Türkçe ENDODONTİ PRATİK Zorunlu - 4 - 2
DHF310 Türkçe PERİODONTOLOJİ PRATİK Zorunlu - 2 - 2
DHF312 Türkçe PERİODONTOLOJİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
DHF314 Türkçe PEDODONTİ PRATİK Zorunlu - 2 - 2
DHF316 Türkçe PEDODONTİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
DHF318 Türkçe ORTODONTİ PRATİK Zorunlu - 2 - 2
DHF320 Türkçe ORTODONTİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
DHF322 Türkçe AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
MSDL006 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
Toplam 10 22 0 24
7. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DHF401 Türkçe PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ KLİNİK Zorunlu - 4 - 2
DHF403 Türkçe PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ TEORİK Zorunlu 3 - - 3
DHF405 Türkçe AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
DHF407 Türkçe RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ TEORİK Zorunlu 1 - - 1
DHF409 Türkçe ORAL DİAGNOZ VE RADYOLOJİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF411 Türkçe ENDODONTİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
DHF413 Türkçe PERİODONTOLOJİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
DHF415 Türkçe PEDODONTİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF417 Türkçe ORTODONTİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF419 Türkçe RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF421 Türkçe AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF423 Türkçe ENDODONTİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF425 Türkçe PERİODONTOLOJİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
MSDL007 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
Toplam 10 25 0 26
8. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DHF402 Türkçe PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ KLİNİK Zorunlu - 6 - 4
DHF404 Türkçe ORAL DİAGNOZ VE RADYOLOJİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF406 Türkçe PEDODONTİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF408 Türkçe ORTODONTİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF410 Türkçe AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF412 Türkçe RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF414 Türkçe ENDODONTİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF416 Türkçe PERİODONTOLOJİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF418 Türkçe PEDODONTİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
DHF420 Türkçe ORTODONTİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
DHF422 Türkçe ORAL DİAGNOZ VE RADYOLOJİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
MSDL008 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
Toplam 6 27 0 24
9. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DHF501 Türkçe PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ KLİNİK Zorunlu - 6 - 4
DHF503 Türkçe AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ TEORİK Zorunlu 2 - - 2
DHF505 Türkçe PEDODONTİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF507 Türkçe AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF509 Türkçe RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF511 Türkçe ORAL DİAGNOZ VE RADYOLOJİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF513 Türkçe ENDODONTİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF515 Türkçe PERİODONTOLOJİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF517 Türkçe DAHİLİYE Zorunlu 1 - - 1
DHF519 Türkçe DERMATOLOJİ Zorunlu 1 - - 1
DHF521 Türkçe KULAK BURUN BOĞAZ Zorunlu 1 - - 1
MSDL009 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
Toplam 5 24 0 21
10. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DHF502 Türkçe PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ KLİNİK Zorunlu - 4 - 2
DHF504 Türkçe PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ TEORİK Zorunlu 1 - - 1
DHF506 Türkçe AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF508 Türkçe RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF510 Türkçe ORAL DİAGNOZ VE RADYOLOJİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF512 Türkçe ENDODONTİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF514 Türkçe PERİODONTOLOJİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF516 Türkçe PEDODONTİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF518 Türkçe ORTODONTİ KLİNİK Zorunlu - 3 - 2
DHF520 Türkçe DEONTOLOJİ Zorunlu 1 - - 1
DHF522 Türkçe PSİKİYATRİ /NÖROLOJİ Zorunlu 1 - - 1
MSDL010 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
Toplam 3 25 0 19
ADSL01 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSL-001 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-002 Türkçe SOSYO-KÜLTÜREL DEĞİŞİM VE TARIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-003 Türkçe TARLA BİTKİLERİNDE MODERN UYGULAMALAR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-005 Türkçe ENDÜSTRİYEL KENEVİR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-006 Türkçe TARIM VE DOĞA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-007 Türkçe EKONOMİK GELİŞME VE TARIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-008 Türkçe HAYVANCILIKTA PROJE HAZIRLAMA VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-009 Türkçe GİRİŞİMCİLİK-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-010 Türkçe GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU Seçmeli 2 - - 2
ADSL-011 Türkçe PARA TARİHİ-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-012 Türkçe ANADOLU KÜLTÜR TARİHİ-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-013 Türkçe ESKİ ÖNASYA'DA MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-014 Türkçe ANTİK DÖNEM RESİM SANATI-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-015 Türkçe BİYOLOJİDE GÜNCEL KONULAR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-017 Türkçe BİLİM TARİHİ I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-018 Türkçe FİZİK VE YAŞAM I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-019 Türkçe İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞ SAĞLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-020 Türkçe FOTOĞRAF TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-021 Türkçe DOĞAL AFETLER Seçmeli 2 - - 2
ADSL-022 Türkçe GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-023 Türkçe KUANTUM FİZİĞİ VE HAYAT Seçmeli 2 - - 2
ADSL-024 Türkçe GÜNEŞ ENERJİSİ VE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-025 Türkçe FİZİKTE YENİ GELİŞMELER I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-027 Türkçe HAVA KİRLİLİĞİ VE KONTROLÜ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-028 Türkçe TEMEL LATİNCE-I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-029 Türkçe TIBBİ JEOLOJİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-030 Türkçe IŞIK-MADDE ETKİLEŞİMİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-031 Türkçe GRUP DİNAMİĞİ VE LİDERLİK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-032 Türkçe REKREASYON Seçmeli 2 - - 2
ADSL-033 Türkçe YAŞAM BOYU SPOR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-034 Türkçe ÇOCUK VE OYUN Seçmeli 2 - - 2
ADSL-035 Türkçe MEDENİ HUKUK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-037 Türkçe RUSÇA I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-038 Türkçe SU KİMYASI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-039 Türkçe KİMYA TARİHİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-040 Türkçe SOSYAL PSİKOLOJİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-041 Türkçe KENT JEOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-042 Türkçe DİNLERDE İBADET Seçmeli 2 - - 2
ADSL-045 Türkçe HADİS VE SÜNNETİN ÖNEMİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-047 Türkçe İSLAM AHLAKI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-048 Türkçe TOHUMLUK ENDÜSTRİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-049 Türkçe ORGANİK TARIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-050 Türkçe TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN KULLANIMI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-051 Türkçe ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE KONTROLÜ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-052 Türkçe AKADEMİK GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-053 Türkçe HALKLA İLİŞKİLER Seçmeli 2 - - 2
ADSL-054 Türkçe REKLAM VE BİLİNÇALTI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-055 Türkçe TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-056 Türkçe PSİKOLOJİK SAĞLAMLIĞI GÜÇLENDİRME Seçmeli 2 - - 2
ADSL-057 Türkçe YAŞLANMAK VE YAŞLILIK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-058 Türkçe HASTALIK BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-059 Türkçe İLK YARDIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-060 Türkçe TAMAMLAYICI VE ALTERNATİF TEDAVİ UYGULAMALAR-I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-061 Türkçe AİLE SAĞLIĞI VE DANIŞMANLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-062 Türkçe İLAÇ KİMYASI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-063 Türkçe YAŞAMDA ORGANİK KİMYA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-064 Türkçe SANAT VE KİMYA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-065 Türkçe GÜNLÜK YAŞAMDA KİMYA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-066 Türkçe DEPREM VE İNSAN Seçmeli 2 - - 2
ADSL-067 Türkçe SÜS TAŞLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-068 Türkçe HOBİ AMAÇLI SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-069 Türkçe EGZOTİK MEYVELER Seçmeli 2 - - 2
ADSL-070 Türkçe İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE GIDA ARZ GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-071 Türkçe ÇİM ALAN TESİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-072 Türkçe HOBİ AMAÇLI MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-073 Türkçe TEMEL TARIM TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-074 Türkçe SAKSIDA ÇİÇEK YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-075 Türkçe SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-076 Türkçe BAHÇE SANATI VE PEYZAJ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-077 Türkçe ÇİÇEK BAKIMI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-078 Türkçe HOBİ SEBZECİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-079 Türkçe ŞİFALI MEYVELER Seçmeli 2 - - 2
ADSL-080 Türkçe PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-081 Türkçe DİNLER VE SEMBOLLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-082 Türkçe AĞ TEMELLERİ I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-084 Türkçe TAMAMLAYICI VE ALTERNATİF TEDAVİ UYGULAMALAR-II Seçmeli 2 - - 2
ADSL-085 Türkçe MUKADDES KİTABIMIZ KUR'AN-I KERİM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-086 Türkçe HOBİ BALIKÇILIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-087 Türkçe YEŞİL KİMYA VE TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-088 Türkçe Gelışımın Dını ve Ahlakı Boyutları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-089 Türkçe Rus Edebıyatı Okumaları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-090 Türkçe Stress ve Öfke Kontrolü Seçmeli 2 - - 2
ADSL-091 Türkçe AB Gençlık Proje Fırsatları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-092 Türkçe Fransızca Okumaları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-093 Türkçe Balkon ve Teraslarda Çılek Yetıştırıcılığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-094 Türkçe Permakültür Bahçecılığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-095 Türkçe İlaç Bıtkılerın Etken Maddelerı ve Kullanımı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-096 Türkçe Beslenme ve Su Ürünlerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-097 Türkçe Sürdürülebılır Hayvancılık ve İklım Değışıklığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-098 Türkçe Anadolu Türk Mımarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-099 Türkçe Kıtap Okuma ve Yorumlama Seçmeli 2 - - 2
ADSL-100 Türkçe Temel Yoga Pratığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-101 Türkçe Bılımsel Muhakeme Becerılerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-102 Türkçe Afet Yönetımı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-103 Türkçe Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-104 Türkçe Sanat Etkınlıklerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-106 Türkçe Görgü Kuralları ve Protokol Seçmeli 2 - - 2
ADSL-110 Türkçe Oryantırıng Seçmeli 2 - - 2
ADSL-111 Türkçe Beden Eğıtımı ve Spor Seçmeli 2 - - 2
ADSL-112 Türkçe Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma Seçmeli 2 - - 2
ADSL-113 Türkçe Araç Arızaları ve Bakımları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-114 Türkçe Günümüz Türk Halkları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-115 Türkçe Yozgat’ın Tarıhı Yerlerı ve Yapıları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-116 Türkçe Fınansal Okuryazarlık Seçmeli 2 - - 2
ADSL-117 Türkçe Satış ve İkna Teknıklerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-118 Türkçe Alternatıf Enerjı Bıtkılerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-119 Türkçe Sanat Terapısı Eğıtımı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-120 Türkçe Keçe Sanatı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-121 Türkçe Hat Sanatı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-122 Türkçe Güzel Sanatlar Seçmeli 2 - - 2
ADSL-123 Türkçe Mınyatür Seçmeli 2 - - 2
ADSL-124 Türkçe Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık Seçmeli 2 - - 2
ADSL-125 Türkçe Bılgısayar Desteklı Tasarım (Solıdworks Eğıtımı) Seçmeli 2 - - 2
ADSL-126 Türkçe Bılgısayar Desteklı AutoCAD Katı Modelleme Eğıtımı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-127 Türkçe Motor ve Araç Teknolojısı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-128 Türkçe Olay Yerı Yönetımı ve Planlanması Seçmeli 2 - - 2
ADSL-129 Türkçe Afetlerde Salgın hastalıklar Seçmeli 2 - - 2
ADSL-130 Türkçe Makıne ve Tezgâhlarda İSG Seçmeli 2 - - 2
ADSL-131 Türkçe Yapı İşlerınde İSG Seçmeli 2 - - 2
ADSL-132 Türkçe Dıjıtal Pazarlama Seçmeli 2 - - 2
ADSL-133 Türkçe Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık Seçmeli 2 - - 2
ADSL-134 Türkçe Sağlıkta Hıdroterapı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-135 Türkçe Kanser Hastalığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-136 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-137 Türkçe Sağlık hızmetlerınde araştırma, ınceleme ve değerlendırme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-138 Türkçe Tıbbı cıhaz ve malzemelerın tanıtımı ve uygulama sahaları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-139 Türkçe Sağlık bılımınde ve yönetımınde etık Seçmeli 2 - - 2
ADSL-140 Türkçe İçılebılır Su Kaynakları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-141 Türkçe Uyuşturucu ıle Mücadele   Seçmeli 2 - - 2
ADSL-142 Türkçe Beslenme Bıyokımyası Seçmeli 2 - - 2
ADSL-143 Türkçe Hıbrıt ve Elektrıklı Taşıtlar Seçmeli 2 - - 2
ADSL-144 Türkçe Depreme Karşı Dayanıklı Evler Seçmeli 2 - - 2
ADSL-145 Türkçe Osmanlı Türkçesıne Gırış Seçmeli 2 - - 2
ADSL-147 Türkçe Hastalıklarda Beslenme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-148 Türkçe Özel Gereksınımlı Çocuklarda Beslenme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-149 Türkçe Yaşam Boyu Beslenme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-150 Türkçe Fızıksel Aktıvıte ve Beslenme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-153 Türkçe YAĞLI TOHUMLU BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-154 Türkçe UÇUCU YAĞLAR VE KULLANIM ALANLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-155 Türkçe BİTKİSEL YAĞLARIN ENDÜSTRİYEL KULLANIMI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-156 Türkçe KRONİK HASTALIKLARDA EGZERSİZ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-157 Türkçe BEL VE BOYUN SAĞLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-159 Türkçe GÖZ SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-160 Türkçe TEMEL ALMANCA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-161 Türkçe KANSERDE GEN TERAPİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-162 Türkçe HÜCRE ÖLÜM MEKANİZMALARI VE YOLLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-163 Türkçe ÖRGÜTSEL DAVRANIŞTA GÜNCEL KONULAR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-164 Türkçe SAĞLIKLI YAŞAM DİNAMİKLERİ GELİŞTİRİLMESİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-165 Türkçe TEMEL LABORATUVAR TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-166 Türkçe SAĞLIK HİZMETLERİNDE TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-169 Türkçe TEMEL JAPONCA I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-170 Türkçe HELAL SERTİFİKASYON SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-172 Türkçe TÜRK MUTFAK TARİHİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-174 Türkçe DİKKAT KAVRAMI VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-175 Türkçe HARİTA BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-176 Türkçe UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS Seçmeli 2 - - 2
MSDL001 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DHF113 Türkçe TEMEL BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 - - 2
DHF115 Türkçe DİŞ HEKİMLİĞİNDE TERMİNOLOJİ Seçmeli 2 - - 2
DHF117 Türkçe DİŞ HEKİMLİĞİNDE İŞ GÜVENLİĞİ Seçmeli 1 - - 1
DHF119 Türkçe DİŞ HEKİMLİĞİNDE KİTAP OKUMA Seçmeli 2 - - 2
ADSL02 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSL-001 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-002 Türkçe SOSYO-KÜLTÜREL DEĞİŞİM VE TARIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-003 Türkçe TARLA BİTKİLERİNDE MODERN UYGULAMALAR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-005 Türkçe ENDÜSTRİYEL KENEVİR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-006 Türkçe TARIM VE DOĞA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-007 Türkçe EKONOMİK GELİŞME VE TARIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-008 Türkçe HAYVANCILIKTA PROJE HAZIRLAMA VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-009 Türkçe GİRİŞİMCİLİK-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-010 Türkçe GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU Seçmeli 2 - - 2
ADSL-011 Türkçe PARA TARİHİ-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-012 Türkçe ANADOLU KÜLTÜR TARİHİ-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-013 Türkçe ESKİ ÖNASYA'DA MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-014 Türkçe ANTİK DÖNEM RESİM SANATI-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-015 Türkçe BİYOLOJİDE GÜNCEL KONULAR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-017 Türkçe BİLİM TARİHİ I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-018 Türkçe FİZİK VE YAŞAM I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-019 Türkçe İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞ SAĞLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-020 Türkçe FOTOĞRAF TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-021 Türkçe DOĞAL AFETLER Seçmeli 2 - - 2
ADSL-022 Türkçe GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-023 Türkçe KUANTUM FİZİĞİ VE HAYAT Seçmeli 2 - - 2
ADSL-024 Türkçe GÜNEŞ ENERJİSİ VE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-025 Türkçe FİZİKTE YENİ GELİŞMELER I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-027 Türkçe HAVA KİRLİLİĞİ VE KONTROLÜ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-028 Türkçe TEMEL LATİNCE-I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-029 Türkçe TIBBİ JEOLOJİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-030 Türkçe IŞIK-MADDE ETKİLEŞİMİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-031 Türkçe GRUP DİNAMİĞİ VE LİDERLİK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-032 Türkçe REKREASYON Seçmeli 2 - - 2
ADSL-033 Türkçe YAŞAM BOYU SPOR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-034 Türkçe ÇOCUK VE OYUN Seçmeli 2 - - 2
ADSL-035 Türkçe MEDENİ HUKUK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-037 Türkçe RUSÇA I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-038 Türkçe SU KİMYASI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-039 Türkçe KİMYA TARİHİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-040 Türkçe SOSYAL PSİKOLOJİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-041 Türkçe KENT JEOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-042 Türkçe DİNLERDE İBADET Seçmeli 2 - - 2
ADSL-045 Türkçe HADİS VE SÜNNETİN ÖNEMİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-047 Türkçe İSLAM AHLAKI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-048 Türkçe TOHUMLUK ENDÜSTRİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-049 Türkçe ORGANİK TARIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-050 Türkçe TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN KULLANIMI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-051 Türkçe ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE KONTROLÜ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-052 Türkçe AKADEMİK GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-053 Türkçe HALKLA İLİŞKİLER Seçmeli 2 - - 2
ADSL-054 Türkçe REKLAM VE BİLİNÇALTI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-055 Türkçe TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-056 Türkçe PSİKOLOJİK SAĞLAMLIĞI GÜÇLENDİRME Seçmeli 2 - - 2
ADSL-057 Türkçe YAŞLANMAK VE YAŞLILIK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-058 Türkçe HASTALIK BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-059 Türkçe İLK YARDIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-060 Türkçe TAMAMLAYICI VE ALTERNATİF TEDAVİ UYGULAMALAR-I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-061 Türkçe AİLE SAĞLIĞI VE DANIŞMANLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-062 Türkçe İLAÇ KİMYASI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-063 Türkçe YAŞAMDA ORGANİK KİMYA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-064 Türkçe SANAT VE KİMYA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-065 Türkçe GÜNLÜK YAŞAMDA KİMYA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-066 Türkçe DEPREM VE İNSAN Seçmeli 2 - - 2
ADSL-067 Türkçe SÜS TAŞLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-068 Türkçe HOBİ AMAÇLI SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-069 Türkçe EGZOTİK MEYVELER Seçmeli 2 - - 2
ADSL-070 Türkçe İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE GIDA ARZ GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-071 Türkçe ÇİM ALAN TESİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-072 Türkçe HOBİ AMAÇLI MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-073 Türkçe TEMEL TARIM TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-074 Türkçe SAKSIDA ÇİÇEK YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-075 Türkçe SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-076 Türkçe BAHÇE SANATI VE PEYZAJ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-077 Türkçe ÇİÇEK BAKIMI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-078 Türkçe HOBİ SEBZECİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-079 Türkçe ŞİFALI MEYVELER Seçmeli 2 - - 2
ADSL-080 Türkçe PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-081 Türkçe DİNLER VE SEMBOLLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-082 Türkçe AĞ TEMELLERİ I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-084 Türkçe TAMAMLAYICI VE ALTERNATİF TEDAVİ UYGULAMALAR-II Seçmeli 2 - - 2
ADSL-085 Türkçe MUKADDES KİTABIMIZ KUR'AN-I KERİM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-086 Türkçe HOBİ BALIKÇILIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-087 Türkçe YEŞİL KİMYA VE TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-088 Türkçe Gelışımın Dını ve Ahlakı Boyutları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-089 Türkçe Rus Edebıyatı Okumaları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-090 Türkçe Stress ve Öfke Kontrolü Seçmeli 2 - - 2
ADSL-091 Türkçe AB Gençlık Proje Fırsatları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-092 Türkçe Fransızca Okumaları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-093 Türkçe Balkon ve Teraslarda Çılek Yetıştırıcılığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-094 Türkçe Permakültür Bahçecılığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-095 Türkçe İlaç Bıtkılerın Etken Maddelerı ve Kullanımı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-096 Türkçe Beslenme ve Su Ürünlerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-097 Türkçe Sürdürülebılır Hayvancılık ve İklım Değışıklığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-098 Türkçe Anadolu Türk Mımarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-099 Türkçe Kıtap Okuma ve Yorumlama Seçmeli 2 - - 2
ADSL-100 Türkçe Temel Yoga Pratığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-101 Türkçe Bılımsel Muhakeme Becerılerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-102 Türkçe Afet Yönetımı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-103 Türkçe Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-104 Türkçe Sanat Etkınlıklerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-106 Türkçe Görgü Kuralları ve Protokol Seçmeli 2 - - 2
ADSL-110 Türkçe Oryantırıng Seçmeli 2 - - 2
ADSL-111 Türkçe Beden Eğıtımı ve Spor Seçmeli 2 - - 2
ADSL-112 Türkçe Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma Seçmeli 2 - - 2
ADSL-113 Türkçe Araç Arızaları ve Bakımları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-114 Türkçe Günümüz Türk Halkları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-115 Türkçe Yozgat’ın Tarıhı Yerlerı ve Yapıları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-116 Türkçe Fınansal Okuryazarlık Seçmeli 2 - - 2
ADSL-117 Türkçe Satış ve İkna Teknıklerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-118 Türkçe Alternatıf Enerjı Bıtkılerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-119 Türkçe Sanat Terapısı Eğıtımı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-120 Türkçe Keçe Sanatı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-121 Türkçe Hat Sanatı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-122 Türkçe Güzel Sanatlar Seçmeli 2 - - 2
ADSL-123 Türkçe Mınyatür Seçmeli 2 - - 2
ADSL-124 Türkçe Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık Seçmeli 2 - - 2
ADSL-125 Türkçe Bılgısayar Desteklı Tasarım (Solıdworks Eğıtımı) Seçmeli 2 - - 2
ADSL-126 Türkçe Bılgısayar Desteklı AutoCAD Katı Modelleme Eğıtımı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-127 Türkçe Motor ve Araç Teknolojısı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-128 Türkçe Olay Yerı Yönetımı ve Planlanması Seçmeli 2 - - 2
ADSL-129 Türkçe Afetlerde Salgın hastalıklar Seçmeli 2 - - 2
ADSL-130 Türkçe Makıne ve Tezgâhlarda İSG Seçmeli 2 - - 2
ADSL-131 Türkçe Yapı İşlerınde İSG Seçmeli 2 - - 2
ADSL-132 Türkçe Dıjıtal Pazarlama Seçmeli 2 - - 2
ADSL-133 Türkçe Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık Seçmeli 2 - - 2
ADSL-134 Türkçe Sağlıkta Hıdroterapı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-135 Türkçe Kanser Hastalığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-136 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-137 Türkçe Sağlık hızmetlerınde araştırma, ınceleme ve değerlendırme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-138 Türkçe Tıbbı cıhaz ve malzemelerın tanıtımı ve uygulama sahaları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-139 Türkçe Sağlık bılımınde ve yönetımınde etık Seçmeli 2 - - 2
ADSL-140 Türkçe İçılebılır Su Kaynakları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-141 Türkçe Uyuşturucu ıle Mücadele   Seçmeli 2 - - 2
ADSL-142 Türkçe Beslenme Bıyokımyası Seçmeli 2 - - 2
ADSL-143 Türkçe Hıbrıt ve Elektrıklı Taşıtlar Seçmeli 2 - - 2
ADSL-144 Türkçe Depreme Karşı Dayanıklı Evler Seçmeli 2 - - 2
ADSL-145 Türkçe Osmanlı Türkçesıne Gırış Seçmeli 2 - - 2
ADSL-147 Türkçe Hastalıklarda Beslenme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-148 Türkçe Özel Gereksınımlı Çocuklarda Beslenme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-149 Türkçe Yaşam Boyu Beslenme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-150 Türkçe Fızıksel Aktıvıte ve Beslenme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-153 Türkçe YAĞLI TOHUMLU BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-154 Türkçe UÇUCU YAĞLAR VE KULLANIM ALANLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-155 Türkçe BİTKİSEL YAĞLARIN ENDÜSTRİYEL KULLANIMI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-156 Türkçe KRONİK HASTALIKLARDA EGZERSİZ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-157 Türkçe BEL VE BOYUN SAĞLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-159 Türkçe GÖZ SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-160 Türkçe TEMEL ALMANCA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-161 Türkçe KANSERDE GEN TERAPİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-162 Türkçe HÜCRE ÖLÜM MEKANİZMALARI VE YOLLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-163 Türkçe ÖRGÜTSEL DAVRANIŞTA GÜNCEL KONULAR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-164 Türkçe SAĞLIKLI YAŞAM DİNAMİKLERİ GELİŞTİRİLMESİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-165 Türkçe TEMEL LABORATUVAR TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-166 Türkçe SAĞLIK HİZMETLERİNDE TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-169 Türkçe TEMEL JAPONCA I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-170 Türkçe HELAL SERTİFİKASYON SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-172 Türkçe TÜRK MUTFAK TARİHİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-174 Türkçe DİKKAT KAVRAMI VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-175 Türkçe HARİTA BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-176 Türkçe UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS Seçmeli 2 - - 2
MSDL002 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DHF112 Türkçe MALZEME VE MATERYAL BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 2
DHF114 Türkçe KORUYUCU DİŞ HEKİMLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
DHF116 Türkçe DİŞ HEKİMLİĞİ TARİHİ Seçmeli 2 - - 2
DHF118 Türkçe BEL VE BOYUN SAĞLIĞI Seçmeli 2 - - 2
MSDL003 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DHF215 Türkçe MALZEME VE MATERYAL BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 2
DHF217 Türkçe ENDODONTİYE GİRİŞ Seçmeli 2 - - 2
DHF219 Türkçe PERİODONTOLOJİYE GİRİŞ Seçmeli 2 - - 2
DHF221 Türkçe ERGONOMİ Seçmeli 2 - - 2
DHF223 Türkçe DAVRANIŞ BİLİMLERİ Seçmeli 2 - - 2
MSDL004 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DHF216 Türkçe DİŞ HEKİMLİĞİ PRATİĞİNDE İLETİŞİM VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 2
DHF218 Türkçe MALZEME VE MATERYAL BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 2
DHF220 Türkçe DİŞ HEKİMLİĞİNDE ENFEKSİYON KONTROLÜ Seçmeli 2 - - 2
DHF222 Türkçe AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI BAKIMI Seçmeli 2 - - 2
DHF224 Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE Seçmeli 2 - - 2
MSDL005 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DHF323 Türkçe PERİODONTOLOJİYE GİRİŞ Seçmeli 2 - - 2
DHF325 Türkçe PEDODONTİYE GİRİŞ Seçmeli 2 - - 2
DHF327 Türkçe AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİNE GİRİŞ Seçmeli 2 - - 2
DHF329 Türkçe MALZEME VE MATERYAL BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 2
DHF331 Türkçe EPİDEMİYOLOJİ Seçmeli 2 - - 2
MSDL006 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DHF324 Türkçe MALZEME VE MATERYAL BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 2
DHF326 Türkçe KLİNİĞE GİRİŞ Seçmeli 1 3 - 4
MSDL007 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DHF427 Türkçe DİJİTAL DİŞ HEKİMLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
DHF429 Türkçe DENTAL FOTOĞRAFÇILIK Seçmeli 2 1 - 2
DHF431 Türkçe AĞIZ HASTALIKLARI VE LEZYONLAR Seçmeli 2 - - 2
MSDL008 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DHF424 Türkçe İMPLANTOLOJİDE CERRAHİ YAKLAŞIMLAR Seçmeli 2 - - 2
DHF426 Türkçe İMPLANTOLOJİDE PROTETİK YAKLAŞIMLAR Seçmeli 2 - - 2
DHF428 Türkçe DİŞ HEKİMLİĞİNDE ESTETİK Seçmeli 2 - - 2
DHF430 Türkçe DİŞ HEKİMLİĞİNDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR Seçmeli 2 - - 2
MSDL009 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DHF523 Türkçe ÇENE YÜZ PROTEZLERİ Seçmeli 3 - - 3
DHF525 Türkçe AĞIZ, DİŞ, ÇENE VE YÜZ CERRAHİSİ Seçmeli 2 - - 2
DHF527 Türkçe KANITA DAYALI DİŞ HEKİMLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
DHF529 Türkçe DİŞ HEKİMİ HASTA İLETİŞİMİ Seçmeli 2 - - 2
DHF531 Türkçe ÖZEL BAKIM GEREKTİREN HASTALARDA DİŞ HEKİMLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
MSDL010 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DHF524 Türkçe DİŞ HEKİMLİĞİNDE LAZER UYGULAMALARI Seçmeli 2 - - 2
DHF526 Türkçe MUAYENEHANE YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 2
DHF528 Türkçe DÖRT ELLİ DİŞ HEKİMLİĞİ Seçmeli 3 - - 3
DHF530 Türkçe ARAŞTIRMA PLANLAMA VE UYGULAMA Seçmeli 2 - - 2
DHF532 Türkçe ADLİ TIP Seçmeli 2 - - 2
DHF533 Türkçe MANDİBULAR EKLEM RAHATSIZLIKLARI VE TEDAVİLERİ Seçmeli 2 - - 2