GERİ DÖN

Önlisans Programları


SORGUN MESLEK YÜKSEKOKULU - MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI - - ÖNLİSANS



Program Tanıtımı

Bozok Üniversitesi,Sorgun Meslek Yüksekokulu,Yükseköğretim Kurulu'nun 24,11 Mayıs tarihli Genel Kurul toplantısında, 3311 sayılı Kanunla değiştirilerek kurulmuştur. Bozok Üniversitesi, Sorgun Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programında 2013-2014 eğitim öğretim yılında normal örgün öğretimde yer almaktadır. Eğitim dili Türkçedir.

Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere ön lisans diploması verilir.

Ön Lisans

Ülkemizde, üniversitelere giriş için ÖSS seçme sınavında başarılı olmak gereklidir. Ön lisans programlarına giriş ise ÖSS’den aldığı puan ya da sınavsız geçiş ile mümkün olmaktadır. Öğrenciler, sınav sonucunda aldıkları puanlara göre ya da sınavsız geçiş müracaatı ile girebilecekleri bölüm tercihlerini sıralayarak, tercih formlarını öğrenci seçme ve yerleştirme merkezine(ÖSYM) gönderirler. ÖSYM, YÖK’e bağlı bir kurumdur. ÖSYM, bütün başvuruları alır, başvuruları puan türüne göre gruplar, puanları en yüksekten en düşüğe göre sıralar, tercih edilen puan türüne göre bütün mevcut programları listeler ve öğrencileri tercih ettikleri programlardan birine yerleştirir. Ülkemizdeki üniversitelere girecek yabancı öğrencilerin seçimi, Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) adı verilen merkezi bir sınav sonuçlarına göre belli bir kontenjan çerçevesinden yabancı uyruklu öğrenci de kabul edilir. Kayıt için gerekli belgeler; 1. Lise ve dengi okul diploması 2. Fotoğraf (12 adet)

Türk Yüksek öğretim kurumlarında önceki öğrenmenin tanınması süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Bozok Üniversitesi’nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin ( toplam 120 AKTS Karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekir. Ayrıca 30 işgünü stajını da tamamlamış olması gerekir.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı; ön muhasebe elemanı yetiştirmek amacıyla bir eğitim planı yürütmektedir. Program, muhasebe mesleği ve genel konular ile ilgili zorunlu dersler içermektedir. Eğitim planında zorunlu derslere ilave olarak öğrencilere kendi tercihlerine göre seçebilme şansı sunulan seçmeli dersler bulunmaktadır. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programının temel hedefi; mesleği ile ilgili olarak almış olduğu teorik bilgileri gerçek bir iş ortamında uygulayabilen ve sorunları tespit edebilen, çağdaş finansman tekniklerini kullanabilen, temel muhasebe bilgisinin yanı sıra muhasebe ile iç içe olan vergi hukuku, iş hukuku, ticaret hukuku v.s. bilgisi, bilgisayar becerisi, yabancı dil gibi çeşitli donanımları kazanmış olan ön lisans mezunları yetiştirmektir. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, öğrencilerini muhasebenin kullanıldığı birçok alanda istihdam edilecek şekilde yetiştirir. Programda yapılan stajlarda da staj yerlerinin ilerde iş olanağı sağlayabilecek yerler olmasına özen gösterilir.

1 Temel muhasebe bilgilerine ve muhasebenin fonksiyonlarına hakim, işletmelerde mali nitelik taşıyan işlemlere ait kayıtları sağlıklı ve güvenilir olarak gerçekleştirebilen, mali mevzuat konularında yeterli, muhasebe ile ilgili bilgi teknolojilerini etkin kullanabilen, mesleğin gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip, planlı ve sistemli çalışma alışkanlığı kazanmış, analitik düşünebilen mesleki yetkinliğe sahip elemanlar yetiştirmek.
2 Eğitim ve öğretim süreçlerinde iç ve dış paydaşların görüş ve katkılarıyla sektörde ihtiyaç duyulan yetkinlik ve uygulamalara uygun olacak şekilde süreçleri ve akademik bilgilerini güncel tutmak.
3 Program eğitim amaçlarına ulaşabilmek ve bu amaçların ulaşılabilme düzeyini anahtar performans göstergeleri ile izleyebilmek adına kurum kalite politikaları doğrultusunda program kalite süreçlerinin güncel bir şekilde sürdürmek ve şeffaf bir şekilde ilgilerle paylaşmak.
4 Programda yer alan zorunlu/seçmeli tüm derslerin, staj ve işletmede mesleki eğitim uygulamalarının tüm aşamalarında her bir unsurun kendi içerisinde en uygun ölçme değerlendirme sistemi ile izlenebilir hale getirmek.
5 Misyon: Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı; bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşan yönüyle girişimci ve yenilikçi, ülkesine ve insanlığa değer katmada evrensel boyutta değişimleri öngören ve hayata geçiren eğitim anlayışı ile kaliteyi esas alan, bilgi üreten ve üretilen bilginin her düzeyde kullanımıyla değişim, dönüşüm ve gelişim süreçlerine katkı sağlayan bir program olmaktır.
6 Vizyon: Girişimci ve yenilikçi yüzü ile ürettiği bilgiyi iç ve dış paydaşlarıyla ekonomik değere dönüştüren ve insanlığın hizmetine sunan bir program olmaktır.

Bu program mezunları, KPSS’den (Ön Lisans Mezunları Sınavı) gereken puanı almaları durumunda kamu kurumlarında memur olarak atanabilmektedirler. Mezunlarımız genelde mali müşavir veya yeminli mali müşavir bürolarında, özel sektörde (fabrikalar, şirketler vb.) muhasebe bölümlerinde, bazı bankaların operasyon birimlerinde çalışabilmektedirler.

Önlisans eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, Dikey Geçiş Sınavına girip alanlarıyla ilgili lisans programlarını kazandıklarında, bu programlarda öğrenim görebilirler.

Her öğrenci dönem başında derslere kayıt yaptırmalı ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olmaları gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir.

Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve bitirme tezini başarıyla tamamlamak gerekmektedir.

Tam Zamanlı

Yozgat Bozok Üniversitesi, Sorgun Meslek Yüksekokulu, Ahmet Efendi Mah. Toki konutları Yanı 3500.Cad.No:4 66700 SORGUN/YOZGAT - Web Adresi: https://bozok.edu.tr/okul/sorgun-myo Telefon: 0 354 502 00 55 Bölüm Başkanı: Öğr. Gör. Oğuzhan DANIŞ, e-posta: oguzhan.danis@bozok.edu.tr

Meslek Yüksek Okulumuzda eğitim-öğretim faaliyetleri 1 yardımcı doçent, 3 öğretim görevlisi ve 3 okutman ile yürütülmektedir. Programımızda dersler 30-50 kişilik kapasiteye ve projeksiyona sahip sınıflarda yürütülmektedir. Okulumuzda 2 bilgisayar laboratuarı etkin olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, programımız öğrencileri gün boyunca açık olan internet laboratuarından ücretsiz olarak faydalanabilmektedirler.


Program Çıktıları

1 Muhasebe mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
2 İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur.
3 Muhasebe mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır.
4 Muhasebe mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır.
5 Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir.
6 Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder.
7 Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
8 Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir.
9 Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir.
10 Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar.
11 Muhasebe ve vergi hizmetlerini yerine getirmede mesleki ilkeler ile yasal mevzuata hakimdir ve denetim ve muhasebe standartlarını açıklar.
12 Finansal tabloları düzenler ve analiz eder.
13 Muhasebe ve vergi bilgilerini ekonomi, sosyoloji, hukuk gibi disiplinlerle ilişkilendirir.
14 Ticari bilgi, belge, defter ve bildirimler ile bunların elektronik ortamdaki uygulamaları konusundaki usul ve esasları açıklar.
15 Karar, uygulama ve davranışlarında muhasebe alanına ilişkin edindiği bilgileri kullanma becerisine sahiptir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BIT001 Türkçe BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ Zorunlu 2 1 - 3
FYN001 Türkçe FİNANSAL YÖNETİM Zorunlu 3 - - 5
GEK001 Türkçe GENEL EKONOMİ Zorunlu 3 - - 4
GIS001 Türkçe GENEL İŞLETME Zorunlu 3 - - 4
GRS001 Türkçe GİRİŞİMCİLİK Zorunlu 2 - - 3
MUH002 Türkçe GENEL MUHASEBE-I Zorunlu 3 - - 4
MUV111 Türkçe MUHASEBE UYGULAMALARI-I Zorunlu 2 1 - 4
THK001 Türkçe TEMEL HUKUK Zorunlu 2 - - 3
Toplam 20 2 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ISY710 Türkçe ŞİRKETLER MUHASEBESİ Zorunlu 3 - - 4
ISY712 Türkçe TÜRK VERGİ SİSTEMİ Zorunlu 3 - - 4
KP001 Türkçe KARİYER PLANLAMA Zorunlu 1 - - 2
MTA001 Türkçe MALİ TABLOLAR ANALİZİ Zorunlu 3 - - 4
MUH003 Türkçe GENEL MUHASEBE-II Zorunlu 3 - - 4
MUV121 Türkçe MUHASEBE UYGULAMALARI-II Zorunlu 2 1 - 4
MUV122 Türkçe PAKET PROGRAMLAR Zorunlu 2 1 - 4
TIH001 Türkçe TİCARET HUKUKU Zorunlu 3 - - 4
Toplam 20 2 0 30
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
AIT001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
ING001 Türkçe İNGİLİZCE I Zorunlu 2 - - 2
MSD001 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 19
STJ001 Türkçe STAJ Zorunlu - 2 - 5
TDL001 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 6 2 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADS001 Türkçe ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 3
AIT002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
ING002 Türkçe İNGİLİZCE II Zorunlu 2 - - 2
MSD002 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 19
SGT001 Türkçe SİBER GÜVENLİĞİN TEMELLERİ Zorunlu 2 - - 2
TDL002 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 8 0 0 30
MSD001 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BHK001 Türkçe BORÇLAR HUKUKU Seçmeli 3 - - 4
ETC001 Türkçe E-TİCARET Seçmeli 2 - - 3
HIL001 Türkçe HALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİM Seçmeli 3 - - 4
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
ISO001 Türkçe İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK Seçmeli 2 - - 3
IST001 Türkçe İSTATİSTİK Seçmeli 3 - - 4
ISY705 Türkçe MALİYET MUHASEBESİ Seçmeli 3 - - 5
ISY708 Türkçe SERMAYE PİYASASI İŞLEMLERİ Seçmeli 2 - - 4
KAM001 Türkçe KAMU MALİYESİ Seçmeli 3 - - 4
KRZ001 Türkçe KRİZ VE STRES YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3
MUV701 Türkçe PARA-BANKA Seçmeli 3 - - 5
MUV702 Türkçe MUHASEBE DENETİMİ Seçmeli 3 - - 5
MUV703 Türkçe MUHASEBE STANDARTLARI Seçmeli 3 - - 5
MUV704 Türkçe VERGİ HUKUKU Seçmeli 3 - - 5
MUV705 Türkçe İLERİ PAKET PROGRAMLAR Seçmeli 2 1 - 5
MUV706 Türkçe YÖNETİM MUHASEBESİ Seçmeli 3 - - 5
MUV707 Türkçe MUHASEBEDE E-UYGULAMALAR Seçmeli 1 2 - 4
MUV708 Türkçe MUHASEBE VE VERGİDE GÜNCEL UYGULAMALAR Seçmeli 2 1 - 4
MUV709 Türkçe MUHASEBE UYGULAMALARI III Seçmeli 2 1 - 4
MUV710 Türkçe PERSONEL İŞLEMLERİ VE MUHASEBESİ Seçmeli 2 1 - 3
MUV711 Türkçe VAKA ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 1 - 3
TIB001 Türkçe TİCARİ BELGELER Seçmeli 2 - - 3
TIM001 Türkçe TİCARİ MATEMATİK Seçmeli 3 - - 4
ADS001 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSÖL-001 Türkçe Malzeme Bılgısı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-002 Türkçe Yönetım Bılışım Sıstemlerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-003 Türkçe Mımarıde Bıçım, Mekan, Düzen Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-004 Türkçe E-Tıcaret Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-005 Türkçe Yetenek Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-006 Türkçe Sunum Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-007 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-008 Türkçe Sağlığın Korunması ve Gelıştırılmesı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-009 Türkçe Sanat Etkınlıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-010 Türkçe Ergoterapı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-011 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-012 Türkçe Yaşam Koçluğu Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-013 Türkçe Beden Dılı-Sözsüz İletışım Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-014 Türkçe Kıtap Okuma ve Yorumlama Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-015 Türkçe Temel Yoga Pratığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-016 Türkçe Görgü Kuralları ve Protokol Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-017 Türkçe Yaratıcı Yazma Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-018 Türkçe Gırışımcılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-019 Türkçe Stratejık Düşünce Analızı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-020 Türkçe Geleneksel Çocuk Oyunları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-021 Türkçe Sosyal Sorumluluk Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-022 Türkçe Bıyo malzemeler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-023 Türkçe Genel Ekonomı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-024 Türkçe Temel Sağlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-025 Türkçe Çocuk Edebıyatı ve Medya Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-026 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-027 Türkçe Temel Mutfak Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-028 Türkçe Kıtap Kültürü Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-029 Türkçe Afet Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-030 Türkçe Sağlıklı Yaşam ve Egzersız Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-031 Türkçe Sağlık Hukuku Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-032 Türkçe Beden Eğıtımı ve Spor Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-033 Türkçe Osmanlı Türkçesıne Gırış Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-034 Türkçe Osmanlı Türkçesı Okuma ve Yazma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-035 Türkçe Küresel Isınma ve Bıyolojık Çeşıtlılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-036 Türkçe Sanat Terapısı Eğıtımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-037 Türkçe Mınyatür Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-038 Türkçe Keçe Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-039 Türkçe Hat Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-040 Türkçe Güzel Sanatlar Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-041 Türkçe Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-042 Türkçe Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-043 Türkçe Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-044 Türkçe Satış ve İkna Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-045 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-046 Türkçe Renk ve Aydınlatma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-047 Türkçe Modern Mımarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-048 Türkçe Egzotık Meyveler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-049 Türkçe Müzecılık ve Sergıleme Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-050 Türkçe Lıderlık ve Ekıp Çalışması Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-051 Türkçe FİNANSAL OKUR YAZARLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-052 Türkçe SPOR HUKUKU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-053 Türkçe ETKİLİ İLETİŞİM VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-054 Türkçe MİMAR SİNAN VE ESERLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-055 Türkçe TAŞIT GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-056 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-057 Türkçe İNSANSIZ HAVA ARACI FOTOGRAMETRİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-058 Türkçe ATEŞLİ SİLAHLAR BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-059 Türkçe YAKIN SAVUNMA TEKNİK VE TAKTİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-060 Türkçe YEREL YÖNETİMLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-061 Türkçe UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-062 Türkçe GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-063 Türkçe SAĞLIK YAŞAM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-064 Türkçe ORGANİK GÜBRELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-065 Türkçe DİJİTAL TARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-066 Türkçe TAŞIT TEKNOLOJİLERİNİN GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-067 Türkçe KARAYOLU TRAFİK BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-068 Türkçe AKTİF VE PASİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-069 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK OLAYLAR Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-070 Türkçe AKILLI VE EKO TEKNOLOJİK KENTLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-071 Türkçe DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-072 Türkçe EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-073 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-074 Türkçe ALTERNATİF TEDAVİ YAKLAŞIMLARI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-075 Türkçe ARAŞTIRMA PROJESİ YAZIMI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-076 Türkçe TEMEL MATEMATİK VE SAYISAL MANTIK PROBLEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-077 Türkçe ÖZEL İLGİ TURİZMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-078 Türkçe KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-079 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-080 Türkçe AVRUPA BİRLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-081 Türkçe TEZHİP Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-082 Türkçe TASARIM ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-083 Türkçe BESLENME, FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-084 Türkçe BİLİŞİM MESLEĞİNİN TEMELLERİ Seçmeli 2 - - 3
MSD002 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BHK001 Türkçe BORÇLAR HUKUKU Seçmeli 3 - - 4
ETC001 Türkçe E-TİCARET Seçmeli 2 - - 3
HIL001 Türkçe HALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİM Seçmeli 3 - - 4
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
ISO001 Türkçe İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK Seçmeli 2 - - 3
IST001 Türkçe İSTATİSTİK Seçmeli 3 - - 4
ISY705 Türkçe MALİYET MUHASEBESİ Seçmeli 3 - - 5
ISY708 Türkçe SERMAYE PİYASASI İŞLEMLERİ Seçmeli 2 - - 4
KAM001 Türkçe KAMU MALİYESİ Seçmeli 3 - - 4
KRZ001 Türkçe KRİZ VE STRES YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3
MUV701 Türkçe PARA-BANKA Seçmeli 3 - - 5
MUV702 Türkçe MUHASEBE DENETİMİ Seçmeli 3 - - 5
MUV703 Türkçe MUHASEBE STANDARTLARI Seçmeli 3 - - 5
MUV704 Türkçe VERGİ HUKUKU Seçmeli 3 - - 5
MUV705 Türkçe İLERİ PAKET PROGRAMLAR Seçmeli 2 1 - 5
MUV706 Türkçe YÖNETİM MUHASEBESİ Seçmeli 3 - - 5
MUV707 Türkçe MUHASEBEDE E-UYGULAMALAR Seçmeli 1 2 - 4
MUV708 Türkçe MUHASEBE VE VERGİDE GÜNCEL UYGULAMALAR Seçmeli 2 1 - 4
MUV709 Türkçe MUHASEBE UYGULAMALARI III Seçmeli 2 1 - 4
MUV710 Türkçe PERSONEL İŞLEMLERİ VE MUHASEBESİ Seçmeli 2 1 - 3
MUV711 Türkçe VAKA ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 1 - 3
TIB001 Türkçe TİCARİ BELGELER Seçmeli 2 - - 3
TIM001 Türkçe TİCARİ MATEMATİK Seçmeli 3 - - 4