GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
TARDR620 YUMRULU BİTKİLER FİZYOLOJİSİ Seçmeli Ders Grubu 1 2 5,00

Doktora



Yumrulu bitkilerin fizyolojisinin anlaşılması ve üretiminde dikkat edilecek hususların gözden geçirilmesi.


Prof. Dr. Güngör Yılmaz


1 yumruylu bitkilerin fizyolojisi hakkındabilgi edinme .
2 yetiştiricilikte karşılaşılan sorunlara fizyolojik bir pencereden bakabilme.
3 patates fizyolojisi.
4 patates ekofizyolojisi.
5 şeker pancarı fizyolojisi.

Birinci Öğretim


yoktur


yoktur


yumrulu bitkiler


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 yumrulu bitkiler kavramı
2 Yumru oluşum fizyolojisi
3 kuru madde birikimi
4 büyüme, gelişme ve ürün oluşumu
5 bitkilerde olum dönemleri
6 fotosentez fizyolojisi
7 çevre faktörleri ve yumru oluşumu
8 ışık sıcaklık
9 gün uzunluğu (fotoperiyodizm)
10 ek ışıklandırma
11 patates fizyolojisi
12 patates ekofizyolojisi
13 şeker pancarı fizyolojisi
14 şeker pancarı ekofizyolojisi

Potato Physiology, Paul Li ·-2012, SBN:9780323144858, 0323144853 Sayfa sayısı:602-Yayınlanma Tarihi:2 Aralık 2012- Biçim:E-kitap Yayıncı:Elsevier Science Dil:İngilizce Yazar:Paul Li Editör:Paul Li



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 50
Ev Ödevi 1 50
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 50


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 1 1 1
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 10 2 20
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 10 4 40
Okuma 1 2 2
Ev Ödevi 2 5 10
Toplam İş Yükü (saat) 117

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 4 5 4 5 4 5 5 4 4 4 5 4 4 4 4
ÖÇ 2 4 4 4 4 5 5 4 5 4 3 3 4 4 4 4
ÖÇ 3 4 5 5 5 4 5 5 4 4 4 4 4 4 5 4
ÖÇ 4 4 4 4 4 5 5 4 4 4 4 4 3 4 5 4
ÖÇ 5 4 5 5 4 5 5 5 4 5 5 4 4 4 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek