Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
BKYL536 | BAKTERİYEL SEBZE HASTALIKLARI | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 5,00 |
Yüksek Lisans
Ekonomik olarak yetiştirilmekte olan tüm sebzelerde önemli biyotik ve abiyotik faktörler nedeniyle zarar gören bitkilerde hastalık-konukçu etkileşimleri, hastalanan bitkilerde meydana gelen fizyolojik ve anatomik değişimler, oluşan belirtiler, hastalık etmenlerinin etiyolojisi, tanınmaları, yayılma ve dağılma yolları, infeksiyon yapma koşulları, etmenlerin çoğalmaları, hayat döngüleri ve mücadele yöntemleri ile ilgili temel bilgiler.
Dr. Öğr. Üyesi Zeliha KAYAASLAN
1 | Sebze üretimi hakkında bilgi sahibi olunur. |
2 | Yazlık sebze üretiminde karşılaşılan hastalıkları hakkında bilgi sahibi olur. |
3 | Kışlık sebze üretiminde karşılaşılan hastalıklar hakkında bilgi sahibi olunur. |
4 | Sebze üretiminde karşılaşılan hastalıklar hakkında genel mücadele yöntemleri hakkında bilgi sahibi olunur. |
5 | Sebze üretiminde karşılaşılan hastalıkların fiziksel, kültürel ve mekanik mücadele olanakları hakkında bilgi verilir. |
6 | Sebze üretiminde karşılaşılan hastalıkların biyolojik mücadele olanakları hakkında bilgi verilir. |
Birinci Öğretim
[Yok]
Sebze üretiminde karşılaşılan bakteriyel hastalıkların simptomolojisi, etioloji, epidemiyolojisi ve mücadelesine yönelik kavramlar anlatılacaktır.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Patlıcangillerde (Solanacae) (Domates-Biber-Patlıcan, bakteri hastalıkları) | ||
2 | Patlıcangillerde (Solanacae) (Domates-Biber-Patlıcan, bakteri hastalıkları) | ||
3 | Kabakgillerde (Cucurbitaceae) (Hıyar-Kabak-Kavun-Karpuz, bakteri hastalıkları) | ||
4 | Kabakgillerde (Cucurbitaceae) (Hıyar-Kabak-Kavun-Karpuz, bakteri hastalıkları) | ||
5 | Baklagillerde(Leguminosae) (Bakla, bezleye, fasulye, börülce, bakteri hastalıkları) | ||
6 | Baklagillerde(Leguminosae) (Bakla, bezleye, fasulye, börülce, bakteri hastalıkları) | ||
7 | Lahanagillerde (Cruciferae) (Lahana, Karnabahar, brokoli, çin lahanası, alabaş, bakteri hastalıkları) | ||
8 | Lahanagillerde (Cruciferae) (Lahana, Karnabahar, brokoli, çin lahanası, alabaş, bakteri hastalıkları) | ||
9 | Lahanagillerde (Cruciferae) (Lahana, Karnabahar, brokoli, çin lahanası, alabaş, bakteri hastalıkları) | ||
10 | Kavun karpuz bakteriyel hastalıklar | ||
11 | Soğangillerde (Amaryllidaceae) hastalıklar ve mücadeleleri (Soğan, sarımsak, pırasa | ||
12 | Sebze üretiminde karşılaşılan hastalıklar hakkında genel mücadele yöntemleri | ||
13 | Sebze üretiminde karşılaşılan hastalıklar da entegre mücadele yöntemleri | ||
14 | Sebze üretiminde karşılaşılan hastalıklar da entegre mücadele yöntemleri |
Bitki Bakteri Hastalıkları Editörler: Prof. Hikmet SAYGILI, Prof. Dr. Yeşim AYSAN, Prof. Dr. Fikrettin ŞAHİN, Prof. Dr. Soner SOYLU Prof. Dr. Mustafa MİRİK ve destekleyici notlar Sebze Hastalıkları Zirai Mücadele Teknik Talimatları Cilt:3 Tatım ve Orman Bakanlığı https://scholar.google.com/scholar?hl=tr&as_sdt=0%2C5&q=bakter%C4%B1yel+sebze+hastal%C4%B1kllar%C4%B1&btnG= çeşitli makale örnekleri.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 60 |
Quiz | 1 | 40 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı | 1 | 10 | 10 |
Quiz | 1 | 5 | 5 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 2 | 10 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 2 | 10 | 20 |
Quiz için Bireysel Çalışma | 2 | 7 | 14 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 117 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | |
ÖÇ 1 | 5 | |||||||||||||||
ÖÇ 2 | 4 | |||||||||||||||
ÖÇ 3 | 4 | |||||||||||||||
ÖÇ 4 | 5 | |||||||||||||||
ÖÇ 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||
ÖÇ 6 | 5 |