Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ZOOYL552 | ORGANİK HAYVAN BESLEME | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 5,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Öğrecilerimize organik hayvansal üretimin temel ilkelerini, mevzuat ve sertifikasyon uygulamalarını, mera yönetimini ve çeşitli türler için organik yetiştiricilik uygulamalarını, organik kafa ve kesif yemler ile çiftlik hayvanlarının organik olarak beslenmesini öğretmek.
Dr.Öğr.Üyesi Ceyhun YÜCEL
1 | Organik hayvancılık hakkında bilgi sahibi olur |
2 | Organik hayvancılık mevzuatını bilir |
3 | Organik hayvan besleme hakkında bilgi sahibidir. |
4 | Organik yemlerin üretim koşullarını ve hayvanlara yedirilme yöntem ve tekniklerini bilir. |
5 | Organik ve geleneksel yöntemlerle üretilen ürünlerin özelliklerini bilir |
Birinci Öğretim
YOK
Ders tamamen tarafımca hazırlanmış olan slaytların sunumu ve anlatımı şeklinde olmaktadır. Anlatılan her bir alt başlıkla ilgili öğrencilere söz hakkı verilmekte soru sormaları sağlanmaktadır. Ayrıca konu tekrarının gerekip gerekmediği de değerlendirilmektedir. Dersin yapıldığı dershanede dersin sunumunu etkin bir şekilde yapılması için gerekli alt yapı mevcuttur.
Organik hayvancılığın genel ilkeleri, ekolojik dengenin korunması, mevzuat ve sertifikasyon uygulamaları, organik hayvancılık işletmelerinin kuruluş aşamaları, çiftlik hayvanlarının organik yemlerle beslenmesi ve organik hayvansal ürünler gibi konuları içerir.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Organik hayvansal üretim ile ilgili tanımlar ve kavramlar | Hazırlanan Sunu Üzerinden Anlatım | Sunu Hazırlama, Konu ili İlgili Literatür İncelemesi |
2 | Organik hayvancılık ilkeleri | Hazırlanan Sunu Üzerinden Anlatım | Sunu Hazırlama, Konu ili İlgili Literatür İncelemesi |
3 | Bitkisel ve hayvansal üretimin ilişkisi ve bütünlük | Hazırlanan Sunu Üzerinden Anlatım | Sunu Hazırlama, Konu ili İlgili Literatür İncelemesi |
4 | Organik Kesif ve Kaba Yemler | Hazırlanan Sunu Üzerinden Anlatım | Sunu Hazırlama, Konu ili İlgili Literatür İncelemesi |
5 | Organik süt sığırı besleme | Hazırlanan Sunu Üzerinden Anlatım | Sunu Hazırlama, Konu ili İlgili Literatür İncelemesi |
6 | Organik koyun besleme | Hazırlanan Sunu Üzerinden Anlatım | Sunu Hazırlama, Konu ili İlgili Literatür İncelemesi |
7 | Organik keçi besleme | Hazırlanan Sunu Üzerinden Anlatım | Sunu Hazırlama, Konu ili İlgili Literatür İncelemesi |
8 | Ara Sınav | ||
9 | Organik manda besleme | Hazırlanan Sunu Üzerinden Anlatım | Sunu Hazırlama, Konu ili İlgili Literatür İncelemesi |
10 | Organik besi sığırı besleme | Hazırlanan Sunu Üzerinden Anlatım | Sunu Hazırlama, Konu ili İlgili Literatür İncelemesi |
11 | Organik etlik piliç besleme | Hazırlanan Sunu Üzerinden Anlatım | Sunu Hazırlama, Konu ili İlgili Literatür İncelemesi |
12 | Organik yumurta tavuğu besleme | Hazırlanan Sunu Üzerinden Anlatım | Sunu Hazırlama, Konu ili İlgili Literatür İncelemesi |
13 | Organik ve geleneksel hayvansal ürünlerin karşılaştırılması | Hazırlanan Sunu Üzerinden Anlatım | Sunu Hazırlama, Konu ili İlgili Literatür İncelemesi |
14 | Güncel Bilimsel Makalelerinin İncelenmesi | Hazırlanan Sunu Üzerinden Anlatım | Sunu Hazırlama, Konu ili İlgili Literatür İncelemesi |
15 | Güncel Bilimsel Makalelerinin İncelenmesi | Hazırlanan Sunu Üzerinden Anlatım | Sunu Hazırlama, Konu ili İlgili Literatür İncelemesi |
1. Er, Celal., Başalma, Dilek., 2013. Organik Tarımdaki Gelişmeler. 2. Basım, Nobel Akademik yayıncılık. ISBN: 978-605-133-671-8. 2. Yamak, Umut Sami., 2018. Zootekni (Hayvan Yetiştirme ve Besleme). 1. Baskı, Ceylan OFSET, ISBN: 978-605-245-323-0 3. Bengisu, Ü., Yavuzer, Ü. 2015. Organik Hayvancılık 4.Ders içeriğine göre elektronik ortamda hazırlanan sunular ve bunların çıktıları.
Makale Yazdırma, Literatür Taraması ve Dönem Ödevi Hazırlama
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 50 |
Ev Ödevi | 1 | 50 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 50 |
Makale Yazma | 1 | 50 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
YOK
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Makale Yazma | 3 | 20 | 60 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Ev Ödevi | 3 | 20 | 60 |
Toplam İş Yükü (saat) | 127 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 |
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 |