GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ZOOYL505 YEM ANALİZ TEKNİKLERİ Seçmeli Ders Grubu 1 2 5,00

Yüksek Lisans



Yemlerde kalite kavramı ile kontrolünün önemi ve yem analizlerinin öğretilmesi


Dr. Gürkan SEZMİŞ


1 Yem kalitesinin önemini kavrar
2 Yemlerin kalitelerini saptama yöntemleri konusunda bilgi edinerek yem kalitesini saptama ve yem değerini ortaya koyma becerisi kazanır.
3 Yem analizlerini bilir

Birinci Öğretim


Yok


-


Yem değeri ve yem kalitesi belirleme yöntemleri rutin ve özel yem analiz yöntemleri


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Yemin tanımı ve değerlendirilmesi
2 Yemlerin değerini etkileyen faktörler
3 Yem analizleri
4 Laboratuarda Yapılan Analizler
5 Yemlerden Örnek Alma
6 Yemlerin Kimyasal Analize Hazırlanması
7 Yemlerin Kimyasal Analizi
8 Ara Sınav
9 Kuru Madde Tayini
10 Ham Kül (ve Organik Madde) Tayini
11 Ham Yağ Tayini
12 Ham Protein Tayini
13 ADF ve NDF Tayini
14 Ham Selüloz Tayini

Canbolat, Ö., Yem Analiz Yöntemleri ve Yem Değerlendirme. :Medyay Kitabevi, 2019. Kutlu, H.R., 2008. YEM DEĞERLENDİRME ve ANALİZ YÖNTEMLERİ -Ders Notu-Adana



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 75
Ev Ödevi 1 25
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Proje Hazırlama 1 120 120
Ev Ödevi 1 1 1
Toplam İş Yükü (saat) 124

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 5 3 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 2 5 3 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 3 5 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek