GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ZOOYL542 HAYVAN BESLEMEDE SİLAJ KULLANIMI Seçmeli Ders Grubu 1 2 5,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Silaj yapımının prensipleri, bitkilerin silolanabilirlik özellikleri, silajların besleme değeri, hayvanların silajla beslenmesi üzerine bilgi ve beceri kazandırmak


Dr. Gürkan SEZMİŞ


1 Silaj yapımının prensipleri hakkında bilgi edinir.
2 Silaj yapımında kullanılan katkı maddeleri hakkında bilgi sahibi olur.
3 Silajların besleme değeri hakkında bilgi sahibi olur.
4 Hayvanların silajla yemlenmesi hakkında bilgi sahibi olur.

Birinci Öğretim


Yok


-


Hayvan beslemede silajların kullanımı


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Silajın tanımı ve tarihçesi
2 Silo çeşitleri
3 Silo yapılacağı yerin seçimi, silolarda aranan nitelikler
4 Bitkilerin silolanabilirlik özellikleri
5 Bitkilerin kimyasal özellikleri; Kuru madde, karbonhidratlar, proteinler
6 Tampon kapasitesi, bitkilerin mikrobiyolojik özellikleri
7 Hasat ve soldurma
8 Ara Sınav
9 Silo suyu ve zararları, parçalama ve katkı maddeleri ile zenginleştirme
10 Silaj da bakteriyel inokulant, enzim ve üre kullanımı
11 Absorbantlar, aerobik ve fermantasyon dönemi
12 Silajda hijyen
13 Silo yemlerin kalite değeri ve Silajların besleme özellikleri
14 Silajların hayvan beslemede kullanım olanakları

Yemler Bilgisi ve Yem Teknolojisi. 2007. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders notları: 67



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 75
Quiz 1 25
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Proje Hazırlama 1 125 125
Toplam İş Yükü (saat) 128

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 5 2 3 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 2 5 3 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 3 5 2 3 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 4 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek