GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ZOOYL506 HAYVANCILIKTA PROJE VE FİZİBİLİTE HAZIRLAMA TEKNİKLERİ Seçmeli Ders Grubu 1 1 5,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Bu dersin amacı öğrencilere kanatlı, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda proje ve fizibilite tekniklerini öğretmektir. Projelere ilişkin konularda bilgi ve beceri kazandırarak, sektörel yatırım projelerini hazırlama ve analiz edebilme becerisinin kazandırılmasıdır.


Doç. Dr. Mehmet Akif BOZ


1 Ziraat mühendisliği ve zootekni kapsamında hayvansal üretim alanında bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket edebilme
2 Hayvansal üretim alanı ile ilgili mevzuata hakim olma ve buna uygun hareket edebilme, hayvansal üretimle ilgili sorunları saptayıp, tanımlayabilme ve çözebilme
3 Edindiği teorik ve uygulamalı bilgileri kullanarak hayvansal üretimle ilgili olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceleme; hayvansal üretim sisteminin bileşenlerini ve süreci analiz edebilme
4 Hayvansal ürünlerin işleme süreçleri hakkında temel bilgilere sahip olabilme, Hayvansal üretimle ilgili işletmelerde görev alabilme ve yönetebilme
5 Hayvansal üretimle ilgili temel laboratuvar ve analiz bilgilerine sahip olma
6 Hayvansal üretimle ilgili konularda bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilme

Birinci Öğretim


On Koşul Yok


Yok


Hayvansal üretimde proje hazırlama tekniklerinin geliştirilmesi işlemlerini içerir.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Projelendirme ve planlamaya ilişkin temel kavramlar
2 Proje ve fizibilite etütlerinin aşamaları
3 Yatırım konusunun belirlenmesi ve proje kararı
4 Proje kapasitenin belirlenmesi
5 İşletme yerinin seçimi
6 İşletmenin planlanması
7 İşletme yapısının irdelenmesi
8 Projelerin örneklerinin irdelenmesi
9 Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu (Atıklar ve Etkileri)
10 Hayvansal üretim projelerinin teknik yönden değerlendirilmesi I: Üretim tekniği ve üretim planı
11 Hayvansal üretim fizibilitelerinin teknik yönden değerlendirilmesi
12 Hayvansal üretim projelerinin ekonomik yönden değerlendirilmesi
13 Projelendirme ve planlama aşamaları
14 Proje ve fizibilite sonuç raporlarının irdelenmesi

1. ALTAN, Ali, Tavuk Yetiştiriciliğinde Standartlar ve Öneriler, E.Ü. Basımevi, Bornova-İzmir (1995). 2. İNAN, Hakkı, Proje Hazırlama ve Değerlendirme Tekniği, Tekirdağ (2000). 3. YURDAKUL, Oğuz, Proje Hazırlama ve Değerlendirme, Ç.Ü. Yayın No: 147, Ders Kitapları: A-48, Adana (1999). 4. Altan, A., Bayraktar, H., Ed.: M. Sarıca, M. Türkoğlu, Tavukçuluk Bilimi “Yetiştirme, Besleme, Hastalıklar” (3. Basım). (Bölüm 6. Kümesler ve Donanımları), 185-238 pp., Ankara, Bey Ofset Matbaacılık, 2009.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 50
Ev Ödevi 1 50
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Tartışma 14 1 14
Soru-Yanıt 14 2 28
Rapor Hazırlama 1 25 25
Rapor Sunma 1 1 1
Proje Hazırlama 1 20 20
Proje Sunma 1 1 1
Proje Tasarımı /Yönetimi 1 10 10
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 2 2
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 5 5
Okuma 14 1 14
Ev Ödevi 1 5 5
Toplam İş Yükü (saat) 127

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 3 4 3 2 3 4 4 3 4 4 2 3 3 4 5
ÖÇ 2 4 3 3 3 3 4 2 3 2 3 4 3 3 3 3
ÖÇ 3 3 3 2 3 3 3 3 3 3 3 5 5 5 4 4
ÖÇ 4 3 4 3 3 4 2 3 3 4 3 4 4 4 4 2
ÖÇ 5 2 2 4 2 4 3 3 3 5 3 3 3 3 3 1
ÖÇ 6 2 2 4 3 4 3 3 3 3 3 3 3 3 4 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek