GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ZOOYL521 DAMIZLIK SÜT SIĞIRI İŞLETMECİLİĞİ Seçmeli Ders Grubu 1 2 5,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Süt sığırı yetiştiriciliğinin temel prensipleri, süt sığırı işletmelerinde tutulan verilerin değerlendirilmesi ve genetik ve dış yapı özellikleri bakımından damızlık hayvanların seçilmesi


Dr. Öğr. Üyesi Orhan Ermetin


1 1. Sığır ırkları hakkında bilgi sahibidir.
2 . Yetiştiricilik, bakım ve besleme yöntemleri hakkında bilgi sahibidir
3 Besleme, yemler ve yetiştiricilik şekilleri hakkında bilgi sahibidir.
4 Kayıt tutma, sürü yönetimi ve karlılığı etkileyen faktörler hakkında bilgi sahibidir.
5 Buzağı, düve yetiştiriciliği ve bakımı hakkında bilgi sahibidir.
6 Yetiştirme şartları ve barınaklar hakkında bilgi sahibidir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Süt sığırı yetiştiriciliği, işletme planlaması, buzağı yetiştirme, kayıt tutma ve karlı bir işletme yönetimi için gerekli şartları sağlama gibi temel konularda bilgi sahibi olmak


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Süt sığırcılığının ülke ekonomisindeki yeri ve önemi Teorik Yoktur
2 Türkiye’de süt sığırcılığının durumu Teorik Yoktur
3 Avrupa ve Dünya da süt sığırcılığının durumu Teorik Yoktur
4 Türkiye’de yerli ve kültür sığır ırkları
5 Dünyada önemli süt sığırı ırkları Teorik Yoktur
6 Sığırlarda üreme ve döl verimi, buzağıların bakım ve büyütülmesi Teorik yoktur
7 Süt sığırı işletmelerin planlanması Teorik Yoktur
8 Süt sığırı işletmelerinde sürü yönetimi Teorik Yoktur
9 Hayvan ıslahının temel ilkeleri, kayıt tutma ve önemi Teorik Yoktur
10 Süt sığırı işletmelerinde hijyen uygulamaları Teorik Yoktur
11 Buzağı bakım ve beslenmesi Teorik Yoktur
12 Düve yetiştiriciliği Teorik Yoktur
13 Süt sığırlarında sağım ve sağım hijyeni Teorik Yoktur
14 Ödev sunum ve tartışma Teorik Yoktur

"1-Özhan, M., N. Tüzemen ve M. Yanar. 2011. Büyükbaş Hayvan Yetiştirme Atatürk Üniv. Z.F. Yayınları Ders Notu Yayın No:134. 2-Saim Boztepe, İbrahim Aytekin 2017. Süt sığırcılığında karlılığın anahtarı. S.Ü. Zir. Fak. Konya 3-Selahattin Kumlu. 2000. Damızlık ve Kasaplık Sığır Yetiştirme. TDSYB Yayınları 4-Saim Boztepe, İbrahim Aytekin, Uğur Zülkadir. 2015 Süt sığırcılığı. S.Ü. Zir. Fak. Konya 5-Sencer Tümer. 2006. Damızlık Genç Sığırların Yetiştirilmesi. Ege Tarıms. Araş. Ens. İzmir."



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 60
Quiz 1 40
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Final Sınavı 2 2 4
Quiz 10 4 40
Tartışma 14 2 28
Soru-Yanıt 10 2 20
Proje Hazırlama 1 2 2
Proje Sunma 14 1 14
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 1 14
Quiz için Bireysel Çalışma 2 4 8
Toplam İş Yükü (saat) 130

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 4 4 4 4 5 4 4 4 4 5 4 4 4 4 4
ÖÇ 2 5 4 4 4 3 4 4 4 4 5 4 4 4 4 5
ÖÇ 3 4 5 5 4 5 4 5 4 5 4 5 5 4 4 4
ÖÇ 4 4 4 4 5 5 5 5 5 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 5 5 4 5 4 5 4 4 4 5 4 4 4 5 4 4
ÖÇ 6 4 5 4 4 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek