Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ZOOYL507 | ORGANİK HAYVANSAL ÜRETİMİN BİLİMSEL ESASLARI | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 5,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Dersin amacı organik hayvansal üretim ile ilgili tanımlar, kavramlar ve ilgili mevzuatın öğretilmesi.
Doç. Dr. Mehmet Akif BOZ
1 | Ziraat mühendisliği ve zootekni kapsamında hayvansal üretim alanında bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket edebilir |
2 | Hayvansal üretim alanı ile ilgili mevzuata hakim olma ve buna uygun hareket edebilme, hayvansal üretimle ilgili sorunları saptayıp, tanımlayabilme ve çözebilir |
3 | Edindiği teorik ve uygulamalı bilgileri kullanarak hayvansal üretimle ilgili olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceleme; hayvansal üretim sisteminin bileşenlerini ve süreci analiz edebilir |
4 | Edindiği teorik ve uygulamalı bilgileri kullanarak hayvansal üretimle ilgili olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceleme; hayvansal üretim sisteminin bileşenlerini ve süreci analiz edebilir |
5 | Hayvansal üretimle ilgili temel laboratuvar ve analiz bilgilerine sahiptir. |
6 | Hayvansal üretimle ilgili konularda bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilir |
Birinci Öğretim
Ön koşul yok
Yok
Genetik yapısı değiştirilmemiş çevre iklim koşulları ve hastalıklara dayanıklı damızlık hayvanlardan tabi tohumlama yöntemleriyle üretilen tamamen organik yemle beslenen açık alan ve mera gibi gezinti alanları olan ve barınma koşulları yönetmenliğe uygun olan yetiştiricilik tarzına organik hayvansal üretim denir.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Organik hayvansal üretim ile ilgili tanımlar ve kavramlar | ||
2 | Organik hayvansal üretim ile ilgili tanımlar ve kavramlar | ||
3 | Bitkisel ve hayvansal üretimin ilişkisi ve bütünlük | ||
4 | Organik üretimde hayvan materyali | ||
5 | Organik üretimde sağlık koruma ve tedavi | ||
6 | Organik hayvansal üretimde kesif yem kaba yem ve besleme | ||
7 | Organik üretimde hayvan refahı | ||
8 | Organik üretimde besin madde döngüsü | ||
9 | Organik üretimde kayıt tutma | ||
10 | Dünya ve Türkiye’de organik hayvansal üretim standartları ve karşılaştırılması | ||
11 | Ödev sunum ve tartışma | ||
12 | Ödev sunum ve tartışma | ||
13 | Ödev sunum ve tartışma | ||
14 | Genel değerlendirme |
1. Er, Celal., Başalma, Dilek., 2013. Organik Tarımdaki Gelişmeler. 2. Basım, Nobel Akademik yayıncılık. ISBN: 978-605-133-671-8. 2. Yamak, Umut Sami., 2018. Zootekni (Hayvan Yetiştirme ve Besleme). 1. Baskı, Ceylan OFSET, ISBN: 978-605-245-323-0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 50 |
Ev Ödevi | 1 | 50 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Tartışma | 14 | 1 | 14 |
Soru-Yanıt | 14 | 1 | 14 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Okuma | 14 | 3 | 42 |
Ev Ödevi | 1 | 5 | 5 |
Toplam İş Yükü (saat) | 117 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 3 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 |
ÖÇ 3 | 3 | 2 | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 5 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 |
ÖÇ 4 | 2 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 |
ÖÇ 5 | 2 | 5 | 4 | 4 | 3 | 3 | 2 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 |
ÖÇ 6 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 2 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 |