Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ADSL-074 | SAKSIDA ÇİÇEK YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 2,00 |
Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı, öğrencilere iç mekan bitkilerinin tanıtılması ve iç mekan bitkilerinin yetiştirme teknikleri ile bakımı hakkında gerekli bilginin sağlanmasıdır.
Arş. Gör. Dr. Tuğba KILIÇ
1 | İç mekân bitkilerinin önemini kavrar. |
2 | İç mekân bitkilerini tanır. |
3 | İç mekân bitkilerinin çoğaltma yöntemlerini bilir. |
4 | İç mekân bitkilerinin yetiştirme tekniklerini anlar. |
5 | İç mekân bitkilerini işlevlerine göre kullanabilir. |
Birinci Öğretim
Ön koşulu bulunmamaktadır.
Başka bir husus bulunmamaktadır.
İç mekân bitkilerinin tanımı, önemi, işlevleri, genel özellikleri, istekleri, bakımı, çoğaltma yöntemleri ve bazı özel alanlarda kullanımıdır.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Süs bitkilerinin tanımı, sınıflandırılması, ekonomik önemi | ||
2 | İç mekân bitkilerinin tarihçesi, sınıflandırılması ve önemi | ||
3 | İç mekan bitkilerinin genel istekleri | ||
4 | İç mekan bitkilerinin çoğaltma teknikleri (generatif ve vejetatif metotlar) | ||
5 | İç mekan bitkilerinin çoğaltma teknikleri (vejetatif yöntem) | ||
6 | İç mekan bitkilerinde karşılaşılan sorunlar, bakım hataları ve sonuçları | ||
7 | Çeşitli iç mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (4 tür) | ||
8 | Çeşitli iç mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (4 tür) | ||
9 | Çeşitli iç mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (5 tür) | ||
10 | Çeşitli iç mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (5 tür) | ||
11 | Çeşitli iç mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (5 tür) | ||
12 | Çeşitli iç mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (5 tür) | ||
13 | Çeşitli iç mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (5 tür) | ||
14 | İç mekan bitkilerinin kullanımı ve tasarım ilkeleri | ||
15 | Final Sınavı |
"1. Oral Necdet, 1991. İç Mekân Süs Bitkileri. Çevre Ltd. Şti. Yayınları. 2. Yazgan Murat Ertuğrul, Uslu Aysel, Özyavuz Murat, 2013. İç Mekan Bitkileri ve Tasarımı. Ankara Üniversitesi Yayınları. 3. Özzambak Ercan, 2007. Süs Bitkileri Yetiştiriciliği. İyi Tarım Uygulamaları. Tibyan Yayıncılık. 4. Zümreoğlu, Süheyla, Erkal Süleyman, Akgül Celal vd. 2004. Süs Bitkileri. YAYÇEP"
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Quiz | 2 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 50 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 50 |
Staj durumu bulunmamaktadır.
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Quiz | 2 | 1 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 2 | 3 | 6 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 8 | 8 |
Quiz için Bireysel Çalışma | 2 | 3 | 6 |
Toplam İş Yükü (saat) | 51 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | |
ÖÇ 1 | ||||||||||||||||
ÖÇ 2 | ||||||||||||||||
ÖÇ 3 | ||||||||||||||||
ÖÇ 4 | ||||||||||||||||
ÖÇ 5 |