Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
ZFD716 |
GIDA GÜVENLİĞİ |
Seçmeli Ders Grubu |
2 |
4 |
3,00 |
Lisans
Gıda güvenliği ve Gıda endüstrisinde hijyen ve uygulamaları konusunda ileri seviyede bilgi sahibi olması
Dr. Öğr.Üyesi Fatma Hayıt
1 |
Gıda hijyeni hakkında bilgi sahibi olur |
2 |
Çalışan hijyeni hakkında bilgi sahibi olur |
3 |
Bulaşıların önlenmesi hakkında bilgi sahibi olur |
4 |
Gıda işletmelerinde temizlik ve dezenfeksiyondaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olur |
5 |
HACCP ve gıda güvenliği yönetim sistemleri hakkında bilgi sahibi olur |
6 |
ISO 22000 hakkında bilgi sahibi olur |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Konular (Teorik) |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
Ön Hazırlık |
1 |
Gıda güvenliği ve hijyen uygulamalarında ki gelişmeler |
|
|
2 |
Gıda Kaynaklı Hastalıklar ve Zehirlenmeler Gıda Enfeksiyonlarına Yol Açan Etmenler |
|
|
3 |
Gıda Enfeksiyonlarına Yol Açan Etmenler |
|
|
4 |
Gıda ve Sağlık |
|
|
5 |
Gıda Muhafaza Yöntemleri |
|
|
6 |
Gıda Muhafaza Yöntemleri |
|
|
7 |
Gıdaları Depolama Sistemleri |
|
|
8 |
Hijyen ve Sanitasyon 1 |
|
|
9 |
Hijyen ve Sanitasyon 2 |
|
|
10 |
Gıda Ambalajlama Besin Hazırlama ve Pişirmede Kullanılan Araç‐Gereçler ve Sağlık |
|
|
11 |
Kalite Güvence Sistemleri |
|
|
12 |
Kalite Güvence
Sistemleri |
|
|
13 |
Kalite Güvence
Sistemleri |
|
|
14 |
Kalite Güvence Sistemleri Gıda Kodeksleri |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Quiz |
1 |
20 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma |
1 |
30 |
Okuma |
1 |
20 |
Toplam
|
70
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Toplam
|
0
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma |
10 |
1 |
10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
14 |
1 |
14 |
Okuma |
14 |
2 |
28 |
Ev Ödevi |
5 |
5 |
25 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
78
|
|
PÇ 1 |
PÇ 2 |
PÇ 3 |
PÇ 4 |
PÇ 5 |
PÇ 6 |
PÇ 7 |
PÇ 8 |
PÇ 9 |
PÇ 10 |
PÇ 11 |
PÇ 12 |
PÇ 13 |
PÇ 14 |
PÇ 15 |
PÇ 16 |
PÇ 17 |
ÖÇ 1 |
|
|
|
|
5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ÖÇ 2 |
|
|
|
|
4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ÖÇ 3 |
|
|
|
|
5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ÖÇ 4 |
|
|
|
|
5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ÖÇ 5 |
|
|
|
|
5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ÖÇ 6 |
|
|
|
|
5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek