Ders Öğretim Planı
| Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
| ZFD716 |
GIDA GÜVENLİĞİ |
Seçmeli Ders Grubu |
2 |
4 |
2,00 |
Lisans
Gıda güvenliği ve Gıda endüstrisinde hijyen ve uygulamaları konusunda ileri seviyede bilgi sahibi olması
| 1 |
Gıda hijyeni hakkında bilgi sahibi olur |
| 2 |
HACCP ve gıda güvenliği yönetim sistemleri hakkında bilgi sahibi olur |
| 3 |
Gıda işletmelerinde temizlik ve dezenfeksiyondaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olur |
Birinci Öğretim
[Yok]
| Hafta |
Konular (Teorik) |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
Ön Hazırlık |
| 1 |
Gıda güvenliği ve hijyen uygulamalarında ki gelişmeler |
|
|
| 2 |
Gıda Kaynaklı Hastalıklar ve Zehirlenmeler Gıda Enfeksiyonlarına Yol Açan Etmenler |
|
|
| 3 |
Gıda Enfeksiyonlarına Yol Açan Etmenler |
|
|
| 4 |
Gıda ve Sağlık |
|
|
| 5 |
Gıda Muhafaza Yöntemleri |
|
|
| 6 |
Gıda Muhafaza Yöntemleri |
|
|
| 7 |
Gıdaları Depolama Sistemleri |
|
|
| 8 |
Hijyen ve Sanitasyon 1 |
|
|
| 9 |
Hijyen ve Sanitasyon 1 |
|
|
| 10 |
Gıda Ambalajlama Besin Hazırlama ve Pişirmede Kullanılan Araç‐Gereçler ve Sağlık |
|
|
| 11 |
Kalite Güvence Sistemleri |
|
|
| 12 |
Kalite Güvence Sistemleri |
|
|
| 13 |
Kalite Güvence Sistemleri |
|
|
| 14 |
Kalite Güvence Sistemleri Gıda Kodeksleri |
|
|
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
| Quiz |
1 |
30 |
| Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma |
1 |
30 |
| Okuma |
1 |
40 |
|
Toplam
|
100
|
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
| Final Sınavı |
1 |
100 |
|
Toplam
|
100
|
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
| Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
| Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
| Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma |
10 |
1 |
10 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
14 |
1 |
14 |
| Okuma |
14 |
2 |
28 |
| Ev Ödevi |
5 |
1 |
5 |
|
Toplam İş Yükü (saat)
|
58
|
|
PÇ 1 |
PÇ 2 |
PÇ 3 |
PÇ 4 |
PÇ 5 |
PÇ 6 |
PÇ 7 |
PÇ 8 |
PÇ 9 |
PÇ 10 |
PÇ 11 |
| ÖÇ 1 |
2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| ÖÇ 2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| ÖÇ 3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek