GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ZFD716 GIDA GÜVENLİĞİ Seçmeli Ders Grubu 2 4 3,00

Lisans



Gıda güvenliği ve Gıda endüstrisinde hijyen ve uygulamaları konusunda ileri seviyede bilgi sahibi olması


Dr. Öğr.Üyesi Fatma Hayıt


1 Gıda hijyeni hakkında bilgi sahibi olur
2 Çalışan hijyeni hakkında bilgi sahibi olur
3 Bulaşıların önlenmesi hakkında bilgi sahibi olur
4 Gıda işletmelerinde temizlik ve dezenfeksiyondaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olur
5 HACCP ve gıda güvenliği yönetim sistemleri hakkında bilgi sahibi olur
6 ISO 22000 hakkında bilgi sahibi olur

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Gıda güvenliği ve hijyen uygulamalarında ki gelişmeler
2 Gıda Kaynaklı Hastalıklar ve Zehirlenmeler Gıda Enfeksiyonlarına Yol Açan Etmenler
3 Gıda Enfeksiyonlarına Yol Açan Etmenler
4 Gıda ve Sağlık
5 Gıda Muhafaza Yöntemleri
6 Gıda Muhafaza Yöntemleri
7 Gıdaları Depolama Sistemleri
8 Hijyen ve Sanitasyon 1
9 Hijyen ve Sanitasyon 2
10 Gıda Ambalajlama Besin Hazırlama ve Pişirmede Kullanılan Araç‐Gereçler ve Sağlık
11 Kalite Güvence Sistemleri
12 Kalite Güvence Sistemleri
13 Kalite Güvence Sistemleri
14 Kalite Güvence Sistemleri Gıda Kodeksleri



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Quiz 1 20
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 1 30
Okuma 1 20
Toplam 70
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Toplam 0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Final Sınavı 1 1 1
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 10 1 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 1 14
Okuma 14 2 28
Ev Ödevi 5 5 25
Toplam İş Yükü (saat) 78

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17
ÖÇ 1 5
ÖÇ 2 4
ÖÇ 3 5
ÖÇ 4 5
ÖÇ 5 5
ÖÇ 6 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek