GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ADSÖL-072 EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ Seçmeli Ders Grubu 2 4 3,00

Önlisans


Türkçe


Bu dersin amacı: öğrencinin sütün yapısı, muhafazasını kavraması ve süt ürünlerinin kaliteli bir şekilde üretebilmesini sağlamaktır.


Halis KABLAN


1 Sütün yapısını, içeriğini bilir.
2 Sütü ve ürünlerinin muhafaza tekniklerini tam anlamıyla uygular.
3 Gıda üretiminde hijyenik şartları oluşturur.
4 Süt ürünlerini kaliteli bir şekilde üretir.
5 Süt ürünlerinin reçetesini oluşturur.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Sütün özellikleri Süt ürünleri yapımı


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Sütün genel özellikleri
2 Süte uygulanan ön işlemler
3 Peynir teknolojisi,Beyaz peynir
4 Salamura,Tulum peyniri
5 Hollanda peyniri, Çerkez peyniri
6 Süt+yoğurtla, sirke ile,limon ile, limon tuzu ile peynir yapımı
7 Süt+yoğurtla, sirke ile,limon ile, limon tuzu ile peynir yapımı
8 Kaşar peynir
9 Kaşar peynir
10 Tel peyniri, Örgü peyniri , Lor peyniri ve Farklı Çökelek türleri üretimi
11 Kremadan Kaymak, Tereyağ yapımı
12 Yoğurt ve meyveli, probiyotik, prebiyotik, süzme yoğurt yapımı
13 Dondurma yapımı
14 Kefir, Süt tozu, Koyulaştırılmış süt yapımı

1- Halis KABLAN ders notları 2- Megep ders notları 3- Bilimsel videolar 4- Süt ve Mamulleri Teknolojisi Prof.Dr.Mustafa ÜÇÜNCÜ Meta Basım Yayınları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Quiz 2 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Final Sınavı 1 1 1
Quiz 2 4 8
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 6 1 6
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 4 4
Okuma 10 2 20
Quiz için Bireysel Çalışma 2 4 8
Toplam İş Yükü (saat) 75

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek