GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
TEL001 TEMEL ELEKTRONİK Ders 1 1 5,00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrenci, elektronik devrelerinin temel elemanlarını tanıyacak ve devreler kurabilecek ,giriş ve çıkış sinyallerini karşılaştırabilecektir.


Öğr. Gör. Hasan UZEL


1 Doğru akım şönt, seri ve kompunt motorları çalıştırır
2 Diyot çeşitlerini, yapılarını, karakteristiklerini ve diyot uygulama devrelerinin çalışma prensiplerini açıklar.
3 Transistörlü anahtarlama ve regüle devrelerini kurar.
4 Yarı iletken devre elemanlarını test eder.
5 Yükselteç devrelerini kurar.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Diyot ile bir fazlı doğrultma ,Diyot ile bir fazlı doğrultma, Diyot ile üç fazlı doğrultma, Diyot ile 3 fazlı doğrultma, Filtre devreleri kurabilmek Filtre devreleri kurabilmek, Transistörün Anahtarlama Elemanı Olarak Kullanılması ,Transistörün Anahtarlama Elemanı Olarak Kullanılması ,Transistörün Anahtarlama Elemanı Olarak Kullanılması ,Regüle devreleri kurulması, Transistörlü Yükselteç devreleri, Transistorlü Yükselteç devreleri, İşlemsel Yükselteçli devreler, İşlemsel Yükselteçli devreler


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Yarı iletken malzemelerin özellikleri, p-tipi, n-tipi yarı iletkenler. p-tipi, n-tipi yarı iletkenleri tanır. Yarı iletken malzemelerin özellikleri, p-tipi, n-tipi yarı iletkenler. p-tipi, n-tipi yarı iletkenleri tanır.
2 Diyot ile bir fazlı doğrultma, Diyotlu devre çözümleri yapar. Diyot ile 1 fazlı doğrultma, Diyotlu devre çözümleri yapar.
3 Diyot ile 3 fazlı doğrultma, 3 fazlı diyot devrelerini çizer. Diyot ile 3 fazlı doğrultma, 3 fazlı diyot devrelerini çizer.
4 Diyot ile 3 fazlı doğrultma, 3 fazlı diyot devre çözümleri yapar. Diyot ile 3 fazlı doğrultma, 3 fazlı diyot devre çözümleri yapar.
5 Filtre devreleri kurabilmek, Alçak geçiren Filtre devreleri çözüm ve analizlerini yapar. Filtre devreleri kurabilmek, Alçak geçiren Filtre devreleri çözüm ve analizlerini yapar.
6 Filtre devreleri kurabilmek, Yüksek geçiren Filtre devreleri çözüm ve analizlerini yapar. Filtre devreleri kurabilmek, Yüksek geçiren Filtre devreleri çözüm ve analizlerini yapar.
7 Filtre devreleri kurabilmek, Yüksek geçiren Filtre devreleri çözüm ve analizlerini yapar. Filtre devreleri kurabilmek, Yüksek geçiren Filtre devreleri çözüm ve analizlerini yapar.
8 Transistörün Anahtarlama Elemanı Olarak Kullanılması, Transistörlü devre çözümleri yapar. Transistörün Anahtarlama Elemanı Olarak Kullanılması, Transistörlü devre çözümleri yapar.
9 Transistörün Anahtarlama Elemanı Olarak Kullanılması, Değişik transistörlerle devre çözümleri yapar. Transistörün Anahtarlama Elemanı Olarak Kullanılması, Değişik transistörlerle devre çözümleri yapar.
10 Transistörün Anahtarlama Elemanı Olarak Kullanılması, Anahtarlamalı Ttransistörlü devre çözümleri yapar. Transistörün Anahtarlama Elemanı Olarak Kullanılması, Anahtarlamalı Ttransistörlü devre çözümleri yapar.
11 Regüle devreleri kurulması, Regüle devrelerinin çözümünü yapar. Transistörlü Yükselteç devreleri, Ortak bazlı Transistörlü devre çözümlerini yapar. Regüle devreleri kurulması, Regüle devrelerinin çözümünü yapar. Transistörlü Yükselteç devreleri, Ortak bazlı Transistörlü devre çözümlerini yapar.
12 Transistorlü Yükselteç devreleri, Ortak kollektörlü Transistörlü devre çözümlerini yapar Transistorlü Yükselteç devreleri, Ortak kollektörlü Transistörlü devre çözümlerini yapar
13 Transistorlü Yükselteç devreleri, Ortak Emitörlü Transistörlü devre çözümlerini yapar Transistorlü Yükselteç devreleri, Ortak Emitörlü Transistörlü devre çözümlerini yapar
14 Transistorlü Yükselteç devreleri, Ortak Emitörlü Transistörlü devre çözümlerini yapar Transistorlü Yükselteç devreleri, Ortak Emitörlü Transistörlü devre çözümlerini yapar

Selek H.S. 2008; Analog Elektronik-I; Seçkin Yayıncılık; ANKARA Ders kitabı, yardımcı kitap ve diğer kaynaklar,



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 60
Quiz 1 40
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 3 1 3
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 15 2 30
Rapor Hazırlama 10 1 10
Rapor Sunma 10 1 10
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 3 2 6
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 8 8
Toplam İş Yükü (saat) 125

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
ÖÇ 1 4 4 5 4 4 5
ÖÇ 2 4 4 4 4 4 5 4 5
ÖÇ 3 5 4 5 4 4 4 5
ÖÇ 4 4 4 5 4 4 5 4 4 5
ÖÇ 5 4 4 5 4 4 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek