GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
LBS112 ZOOTEKNİ Ders 1 1 4,00

Önlisans


Türkçe


Zootekni bölümü dışındaki öğrencilere Tarımsal üretim içerisinde hayvancılığın yeri ve önemi, sürdürülebilir tarımda hayvancılığın önemi, hayvanların türlere göre dağılım, ekonomik üretimi yapılan bazı hayvan türlerinin yetiştirme ve beslenmelerine dönük genel bilgilerin öğrenilmesi, hayvansal ürünlerin önemi, hayvanlarda üreme, ıslah ve çevreye etkilerini öğrenecektir.


Öğr. Gör. Mehmet DEMİREL


1 Sığır yetiştiriciliğinin yapısı, damızlık inek ve boğa seçimi; ineklerde seleksiyon, boğalarda seleksiyon, boğa adaylarının seçimi, boğa indekslerini öğrenir.
2 Buzağı, dana, düve ve ineklerde bakım ve yönetimini öğrenir.
3 Modern tavuk yetiştiriciliğinin yapısı, damızlık tavuk kümesleri, damızlık tavukların bakım ve yönetiminde temel bilgilerini öğrenir.
4 Koyun ve keçi yetiştiriciliğinde kayıt ve verim kontrollerinin değerlendirmesini yaparak sürünün geleceğe yönelik verimlilik yönünden planlamasını yapmasını öğrenir.
5 Dünyadaki ve Türkiye’deki koyun ve keçi ırklarının morfolojik ve fizyolojik özelliklerini öğrenir.

Birinci Öğretim


yok


yok


Dünya ve Türkiye'de hayvancılığın durumu, hayvansal ürünler ve önemi, Hayvanlarda üreme, Hayvanlarda verim arttırma çalışmaları, çevre ve genotipin iyileştirilmesi, Sığır yetiştiriciliği ile ilgili genel bilgiler, Süt ve kırmızı etin önemi, Koyun yetiştiriciliği ile ilgili genel bilgiler, Keçi yetiştiriciliği ile ilgili genel bilgiler, Uygulama (sığır, koyun ve keçi yetiştiriciliği), Tavuk yetiştiriciliği ile ilgili genel bilgiler, Tavuk eti üretimi, Yumurta üretimi, arı yetiştiriciliği ile ilgili genel bilgiler, hayvan refahı, hakları ve organik hayvancılık hakkında bilgiler.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Hayvancılığın önemi Anlatım Yöntemi, quiz yapılacaktır Kaynak Kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
2 Hayvan Islahı Anlatım Yöntemi Kaynak Kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
3 Sığır Yetiştiriciliği 1 Anlatım Yöntemi Kaynak Kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
4 Sığır Yetiştiriciliği 1 anlatım Yöntemi Kaynak Kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
5 Koyun Yetiştiriciliği anlatım yöntemi Kaynak Kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
6 Keçi Yetiştiriciliği anlatım yöntemi Kaynak Kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
7 Yemler Bilgisi anlatım yöntemi Kaynak Kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
8 Ruminant Besleme anlatım yöntemi Kaynak Kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
9 Tavuk Yetiştiriciliği anlatım yöntemi Kaynak Kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
10 Kanatlı Besleme anlatım yöntemi Kaynak Kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
11 Arı Yetiştiriciliği anlatım yöntemi Kaynak Kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
12 Hayvan Refahı ve Hayvan Hakları anlatım yöntemi Kaynak Kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
13 Organik Hayvancılık anlatım yöntemi Kaynak Kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
14 Hayvansal Ürünlerin İnsan Beslenmesindeki Önemi anlatım yöntemi Kaynak Kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi

1. PDF Sunum 2. Kitap 3. PDF Ek Kaynak 4. Video



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 60
Quiz 2 40
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Quiz 2 1 2
Derse Katılım 14 3 42
Uygulama/Pratik 5 2 10
Tartışma 5 1 5
Bireysel Çalışma 14 1 14
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 1 14
Okuma 14 1 14
Toplam İş Yükü (saat) 103

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17
ÖÇ 1 5 5 5
ÖÇ 2 5 5
ÖÇ 3 5 5 5
ÖÇ 4 5 5 5
ÖÇ 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek