GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
HVS001 HİJYEN VE SANİTASYON Seçmeli Ders Grubu 2 3 3,00

Önlisans


Türkçe


Mevzuat ve hijyen kurallarına uygun olarak kişisel hijyen sağlama ve işletme temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulama yeterliklerini açıklar.


Öğr.Gör. Dr. Gözde ŞAHİNGÖZ DEMİRPOLAT


1 Hijyen ve sanitasyon ile ilgili temel kavramları açıklar.
2 Personel, su, alet-ekipman, işyeri ve gıda hijyeni konularını açıklar.
3 Gıda endüstrisinde uygulanan hijyen kurallarının önemini açıklar.
4 Gıda endüstrisinde uygulanan sanitasyon prensiplerini açıklar.
5 Sanitasyon operasyon yönetimini açıklar.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Hijyen ve sanitasyon kavramlarının tanımı ve önemi, kişisel hijyen, temizlik maddeleri ve işletmelerde temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygular.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Hijyen Sanitasyon Anlatım Yöntemi Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
2 Mikroorganizma ve Sanitasyon İlişkisi Anlatım Yöntemi Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
3 Su Hijyeni Anlatım Yöntemi Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
4 Su Hijyeni Anlatım Yöntemi Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
5 Personel Hijyeni Anlatım Yöntemi Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
6 Personel Hijyeni Anlatım Yöntemi Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
7 İşletme Hijyeni Anlatım Yöntemi Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
8 İşletme Hijyeni Anlatım Yöntemi Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
9 Pest Kontrol Anlatım Yöntemi. Quiz. Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
10 Temizlik Ve Temizlik Maddeleri Anlatım Yöntemi Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
11 Dezenfeksiyon ve Dezenfektanlar Anlatım Yöntemi Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
12 Dezenfeksiyon ve Dezenfektanlar Anlatım Yöntemi Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
13 Sanitasyon İşlemlerinin Yönetimi Anlatım Yöntemi Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi
14 Sanitasyon İşlemlerinin Yönetimi Anlatım Yöntemi Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi

Eser, M., Kuş, G., Topbaş, M., & Kara, R. (2018). Hijyen ve sanitasyon. Anadolu Üniversitesi.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 80
Quiz 1 20
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Quiz 1 3 3
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 3 42
Toplam İş Yükü (saat) 77

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17
ÖÇ 1 5 5 5
ÖÇ 2 5 5
ÖÇ 3 5 5
ÖÇ 4 5 5 5
ÖÇ 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek