[DersinKodu] | [DersinAdi] | [DersinTuru] | [Yil] | [YariYil] | [Ects] |
---|---|---|---|---|---|
HVS001 | HİJYEN VE SANİTASYON | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 3,00 |
[Onlisans]
Türkçe
Mevzuat ve hijyen kurallarına uygun olarak kişisel hijyen sağlama ve işletme temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulama yeterliklerini açıklar.
Öğr.Gör. Dr. Gözde ŞAHİNGÖZ DEMİRPOLAT
1 | Hijyen ve sanitasyon ile ilgili temel kavramları açıklar. |
2 | Personel, su, alet-ekipman, işyeri ve gıda hijyeni konularını açıklar. |
3 | Gıda endüstrisinde uygulanan hijyen kurallarının önemini açıklar. |
4 | Gıda endüstrisinde uygulanan sanitasyon prensiplerini açıklar. |
5 | Sanitasyon operasyon yönetimini açıklar. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Hijyen ve sanitasyon kavramlarının tanımı ve önemi, kişisel hijyen, temizlik maddeleri ve işletmelerde temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygular.
[Hafta] | [Teorik] | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|
1 | Hijyen Sanitasyon | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
2 | Mikroorganizma ve Sanitasyon İlişkisi | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
3 | Su Hijyeni | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
4 | Su Hijyeni | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
5 | Personel Hijyeni | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
6 | Personel Hijyeni | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
7 | İşletme Hijyeni | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
8 | İşletme Hijyeni | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
9 | Pest Kontrol | Anlatım Yöntemi. Quiz. | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
10 | Temizlik Ve Temizlik Maddeleri | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
11 | Dezenfeksiyon ve Dezenfektanlar | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
12 | Dezenfeksiyon ve Dezenfektanlar | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
13 | Sanitasyon İşlemlerinin Yönetimi | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
14 | Sanitasyon İşlemlerinin Yönetimi | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
Eser, M., Kuş, G., Topbaş, M., & Kara, R. (2018). Hijyen ve sanitasyon. Anadolu Üniversitesi.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | [Adet] | [Deger] |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 80 |
Quiz | 1 | 20 |
[Toplam] | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | [Adet] | [Deger] |
Final Sınavı | 1 | 100 |
[Toplam] | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
[Etkinlikler] | [Sayisi] | [Suresi] | [ToplamIsYuku] |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Quiz | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
[ToplamIsYuku] | 77 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | [PC] 16 | [PC] 17 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||
[OC] 2 | 5 | 5 | |||||||||||||||
[OC] 3 | 5 | 5 | |||||||||||||||
[OC] 4 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||
[OC] 5 | 5 | 5 |