Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
HVS001 | HİJYEN VE SANİTASYON | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Mevzuat ve hijyen kurallarına uygun olarak kişisel hijyen sağlama ve işletme temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulama yeterliklerini açıklar.
Öğr.Gör. Dr. Gözde ŞAHİNGÖZ DEMİRPOLAT
1 | Hijyen ve sanitasyon ile ilgili temel kavramları açıklar. |
2 | Personel, su, alet-ekipman, işyeri ve gıda hijyeni konularını açıklar. |
3 | Gıda endüstrisinde uygulanan hijyen kurallarının önemini açıklar. |
4 | Gıda endüstrisinde uygulanan sanitasyon prensiplerini açıklar. |
5 | Sanitasyon operasyon yönetimini açıklar. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Hijyen ve sanitasyon kavramlarının tanımı ve önemi, kişisel hijyen, temizlik maddeleri ve işletmelerde temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygular.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Hijyen Sanitasyon | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
2 | Mikroorganizma ve Sanitasyon İlişkisi | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
3 | Su Hijyeni | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
4 | Su Hijyeni | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
5 | Personel Hijyeni | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
6 | Personel Hijyeni | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
7 | İşletme Hijyeni | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
8 | İşletme Hijyeni | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
9 | Pest Kontrol | Anlatım Yöntemi. Quiz. | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
10 | Temizlik Ve Temizlik Maddeleri | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
11 | Dezenfeksiyon ve Dezenfektanlar | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
12 | Dezenfeksiyon ve Dezenfektanlar | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
13 | Sanitasyon İşlemlerinin Yönetimi | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
14 | Sanitasyon İşlemlerinin Yönetimi | Anlatım Yöntemi | Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi |
Eser, M., Kuş, G., Topbaş, M., & Kara, R. (2018). Hijyen ve sanitasyon. Anadolu Üniversitesi.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 80 |
Quiz | 1 | 20 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Quiz | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Toplam İş Yükü (saat) | 77 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | PÇ 17 | |
ÖÇ 1 | 1 | 5 | 5 | ||||||||||||||
ÖÇ 2 | 5 | 5 | |||||||||||||||
ÖÇ 3 | 5 | 5 | |||||||||||||||
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||
ÖÇ 5 | 5 | 5 |