GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ELT113 ELEKTRONİK I Ders 1 1 5,00

Önlisans


Türkçe


Elektronikte kullanılan yarıiletken malzemeleri ve özelliklerini tanıyabilme, diyotlar ve çeşitlerinin yapı ve özelliklerini kavrayabilme, Diyot devrelerini analiz edebilme, BJT´lerin yapı, özellik, çeşit, çalışma prensiplerini ve ön gerilimlenmesini kavrayabilme, FET´lerin yapı, özellik, çeşit, çalışma prensiplerini öğrenme, Transistörlerin kullanım amaçlarını kavrayabilme.


Öğr. Gör. Zafer YILDIRIM


1 Yarı iletken malzemeleri tanır ve ölçümünü yapar.
2 Diyotlu devreleri kurar.
3 Diyotlu devreleri kurar ve ölçer.
4 Transistörü anahtarlama ve yükselteç elemanı olarak çalıştırır.
5 FET ve MOSFET ‘li devreler kurar.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Yarı İletken Malzemeler, Diyotların Yapısı ve Çeşitleri, Doğrultucu Devreler, Filtrelerin Tanımı ve Çeşitleri, Transistörün Tanımı, Yapısı ve Çeşitleri, JFET’in Tanımı, Yapısı ve Çeşitleri, Anahtarlama ve Yükselteç Elemanı Olarak Kullanılması, MOSFET’in Tanımı, Yapısı ve Çeşitleri, Anahtarlama ve Yükselteç Elemanı Olarak Kullanılması.


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Yarı iletken malzemeler. Yarı iletken malzemelerin incelenmesi Anlatım yöntemi. Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi.
2 Diyotların Yapısı ve Çeşitleri. diyotların incelenmesi Anlatım yöntemi. Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi.
3 Diyotların Yapısı ve Çeşitleri Diyot çeşitlerinin incelenmesi Anlatım yöntemi. Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi.
4 Doğrultucu Devreler Doğrultucu devrelerin tasarlanması Anlatım yöntemi. Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi.
5 Doğrultucu Devreler Doğrultucu devrelerin tasarlanması Anlatım yöntemi. Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi.
6 Filtrelerin Tanımı ve Çeşitleri Filtrelerin incelenmesi Anlatım yöntemi. Ev ödevi etkinliklerinin tartışılması ve değerlendirilmesi. Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi.
7 Regülelerin Tanımı ve Çeşitleri Regülelerin incelenmesi Anlatım yöntemi. Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi.
8 Regülelerin Tanımı ve Çeşitleri Regülelerin incelenmesi Anlatım yöntemi. Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi.
9 Transistörün Tanımı, Yapısı ve Çeşitleri Transistörün incelenmesi Anlatım yöntemi. Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi.
10 Transistörün Tanımı, Yapısı ve Çeşitleri Transistörün incelenmesi Anlatım yöntemi. Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi.
11 Transistörün Tanımı, Yapısı ve Çeşitleri Transistörün incelenmesi Anlatım yöntemi. Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi.
12 Transistörün Tanımı, Yapısı ve Çeşitleri Transistörün incelenmesi Anlatım yöntemi. Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi.
13 JFET’in Tanımı, Yapısı ve Çeşitleri. JFET'in incelenmesi Anlatım yöntemi. Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi.
14 MOSFET’in Tanımı, Yapısı ve Çeşitleri. MOSFET'in incelenmesi Anlatım yöntemi. Kaynak kitaplardan ders hakkında bilgi edinilmesi.

Geçtan, C. (1999). Temel elektronik uygulama devreleri. Yeniyol Matbaası. Robert Boylestad, Elektronik Elemanlar ve Devre Teorisi, MEB Yayınları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 70
Ev Ödevi 1 30
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Laboratuvar 5 1 5
Gösterme 14 1 14
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 1 20 20
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 15 15
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 3 5 15
Okuma 5 1 5
Ev Ödevi 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 128

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 2 4 2 5 1 3
ÖÇ 2 2 2 5 5
ÖÇ 3 2 2 2 5 5
ÖÇ 4 2 3 2 5 5
ÖÇ 5 2 2 2 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek