GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
OT228 ORGANİK ÜRÜNLERİN MUHAFAZASI PAZARLAMASI Seçmeli Ders Grubu 2 4 3,00

Önlisans



Pazarlamanın temel ilkelerini açıklamak, gıda ürünleri pazarlamasında önemli kavramları ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesinde etkili olan hususlar konusunda farkındalık yaratmak.



1 Gıda pazarlamanın gıda mühendisliği alanındaki önemini açıklar
2 Gıda pazarlaması bağlamında tüketici ve pazar taleplerini yorumlar
3 Gıda ürünleri pazarlaması bağlamında pazar çevresi faktörlerini değerlendirir
4 Pazarlama kurum ve kanallarını açıklar
5 Ürün, fiyat, dağıtım ve promosyon stratejilerini yorumlar
6 Gıda ürünlerinin pazarlanmasına ilişkin stratejileri oluşturur ve değerlendirir
7 Pazarlama performansını değerlendirir

Birinci Öğretim



[Yok]


Pazarlama, fiyatlandırma stratejileri, pazarlama yönetimi ve değerlendirme


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Pazarlamaya giriş ve gıda pazarlaması
2 Pazarlama çevresi ve gıda pazarlamasını etkileyen faktörler
3 Pazar türleri ve Tüketici davranışları
4 Pazarlama araştırmaları ve gıda pazarlaması
5 Pazar bölümleme, hedef pazar seçimi ve ürün pozisyonlama
6 Pazarlama karması ve yönetimi
7 Ürün yönetimi, gıda ürünü kavramı
8 Genel değerlendirme ve tekrar
9 Fiyatlandırma stratejileri
10 Dağıtım kanal yönetimi
11 Tanıtım ve tutundurma faaliyetleri
12 Pazarlama yönetimi ve performans değerleme
13 Gıda pazarlamasında özel konular
14 Gıda pazarlamasında etik konular

Öğretim elemanı notları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Quiz 4 60
Ev Ödevi 1 40
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 1 14
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 8 1 8
Okuma 14 1 14
Quiz için Bireysel Çalışma 3 2 6
Toplam İş Yükü (saat) 85

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1
ÖÇ 2 5
ÖÇ 3
ÖÇ 4 5 4
ÖÇ 5 5
ÖÇ 6
ÖÇ 7
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek