Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
OT226 | ORGANİK SİLAJ ÜRETİMİ | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Endüstriyel mikroorganizmalar, rekombinant mikroorganizmalar ve genel özellikleri, fermente yemler gıda katkı maddeleri, enzimler, sağlıkla ilgili ürünler, kimyasallar ve yakıtların üretiminde, bazı atıkların arıtılmasında mikroorganizmaların kullanılması konularının öğretilmesi amaçlanmaktadır.
1 | Endüstriyel mikrobiyolojinin tanımı ve önemini öğrenir. |
2 | Mikroorganizmaların fizyolojisini öğrenir. |
3 | Endüstriyel mikroorganizmaları öğrenir. |
4 | Fermentasyon ve fermentasyon ürünlerini öğrenir. |
5 | Mikroorganizmalar kullanılarak üretilen ve endüstriyel önemi olan ürünleri öğrenir. |
6 | Endüstriyel Mikrobiyolojide kullanılan rekombinant türlerin genetik mühendisliği yöntemleri kullanılarak eldesini öğrenir. |
Birinci Öğretim
-
-
Endüstriyel mikroorganizmalar tarafından üretilen primer ve sekonder metabolitler, antibiyotikler, vitaminler ve aminoasitler, steroidler, enzimler, alkollü içkiler (şarap, bira), damıtık alkollü içecekler, etanol, sirke, sitrik asit ve diğer organik bileşikler, endüstriyel mantarlar ve mayalar hakkında genel bilgi.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Ders işleniş tanım ve uygulama imkanlarının anlatılması | ||
2 | Mikrobiyal Fizyoloji | ||
3 | Endüstriyel Mikroorganizmalar | ||
4 | Fermentasyon | ||
5 | Fermentörler, Endüstriyel Çapta Fermantasyon | ||
6 | Fermentörlerde Kullanılan Besiyerleri ve Fermentasyon Yöntemleri | ||
7 | Fermente Gıda ve Fermente İçecekler | ||
8 | Gıda Katkı Maddeleri | ||
9 | Mikrobiyal Enzimler | ||
10 | Sağlıkla İlgili Ürünler | ||
11 | Vitaminler, Polimerler, Tarım Ürünleri | ||
12 | Endüstriyel Kimyasallar ve Yakıtlar | ||
13 | Mikroorganizmaların çevresel Rolleri | ||
14 | Genel Tekrar | ||
15 | Final Sınavı |
1- Genel Mikrobiyoloji, 4. Baskı. Prof. Dr. M. Öner. Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova İzmir. (2001) 2- Industrial Microbiology: An Introduction. Michael J. Waites, Neil L. Morgan, John S. Rockey, Gary Higton (2001) Blackwell Science Ltd. 4- Manual of Industrial Microbiology and Biotechnology. Arnold L. Demain et. al., (1999) ASM Press. 5- Biology of the Prokaryotes. J. Lengeler, G. Drews, H. Schlegel (1999) Blackwell Science. 6- Bacillus subtilis and Its Closest Relatives: from Genes to Cells Abraham L. Sonenshein, James A. Hoch, and Richard M. Losick (1999) ASM Press.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Quiz | 3 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
-
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Gösterme | 14 | 1 | 14 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Okuma | 14 | 3 | 42 |
Toplam İş Yükü (saat) | 72 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | |||||||||||||||
ÖÇ 2 | 5 | ||||||||||||||
ÖÇ 3 | 5 | 4 | |||||||||||||
ÖÇ 4 | 4 | ||||||||||||||
ÖÇ 5 | |||||||||||||||
ÖÇ 6 |