GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
OT208 ORGANİK TARIMDA KONTROL VE SERTİFİKASYON Seçmeli Ders Grubu 2 4 3,00

Önlisans


Türkçe


Organik bitkisel üretimi ,Organik bitkisel üretimin genel prensipleri,Organik bitkisel üretimin gerekliliği,Organik bitkisel üretime başlama ve devam ettirme ile ilgili aşamaları ana hatlarıyla öğrenebilme. ,Organik bitkisel üretime ilişkin mevzuat.



1 Organik bitkisel üretimi tanımlayabilme
2 Organik bitkisel üretimin genel prensiplerini açıklayabilme
3 Organik bitkisel üretimin gerekliliğini benimseyebilme
4 Organik bitkisel üretime başlama ve devam ettirme ile ilgili aşamaları ana hatlarıyla öğrenebilme
5 Organik bitkisel üretime ilişkin mevzuatı öğrenebilme

Birinci Öğretim



[Yok]


Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim ,Organik bitkisel üretime başlama ve gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri)Organik bitkisel üretim ilkeleri ,Dünyada ve Ülkemizde Organik Bitkisel Üretim Mevzuatı,Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Dersin içeriği ve işlenişi, Değerlendirme yöntemleri hakkında bilgi. Organik bitkisel üretimin tanımı ve önerilme nedenleri
2 Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim (gelişimi, yayılması, organik olarak yetiştirilen ürünler)
3 Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim (gelişimi, yayılması, organik olarak yetiştirilen ürünler)
4 Organik bitkisel üretime başlama (geçiş süreci, gereklilikler, kontrol ve sertifikasyon işlemleri)
5 Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri)
6 Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri)
7 Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri)
8 Organik bitkisel üretim ilkeleri (üretim, toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadele prensipleri, hasat, ambalajlama ve nakliye)
9 Organik bitkisel üretim ilkeleri (üretim, toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadele prensipleri, hasat, ambalajlama ve nakliye)
10 Dünyada ve Ülkemizde Organik Bitkisel Üretim Mevzuatı
11 Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik
12 Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik
13 Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik
14 Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik

1. Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, www.tarim.gov.tr 2. İlbaş, A.İ., 2009. Organik Tarım (İlkeler ve Ulusal Mevzuat), Elif Yayınevi.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Quiz 3 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Final Sınavı 1 1 1
Quiz 3 1 3
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 1 14
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 1 14
Quiz için Bireysel Çalışma 3 4 12
Toplam İş Yükü (saat) 72

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 2 4 2 2
ÖÇ 2 3 4 3 4 4
ÖÇ 3 3 4 4
ÖÇ 4 4 3 2 3 3
ÖÇ 5 4 3 4 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek