Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
OT208 | ORGANİK TARIMDA KONTROL VE SERTİFİKASYON | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Organik bitkisel üretimi ,Organik bitkisel üretimin genel prensipleri,Organik bitkisel üretimin gerekliliği,Organik bitkisel üretime başlama ve devam ettirme ile ilgili aşamaları ana hatlarıyla öğrenebilme. ,Organik bitkisel üretime ilişkin mevzuat.
1 | Organik bitkisel üretimi tanımlayabilme |
2 | Organik bitkisel üretimin genel prensiplerini açıklayabilme |
3 | Organik bitkisel üretimin gerekliliğini benimseyebilme |
4 | Organik bitkisel üretime başlama ve devam ettirme ile ilgili aşamaları ana hatlarıyla öğrenebilme |
5 | Organik bitkisel üretime ilişkin mevzuatı öğrenebilme |
Birinci Öğretim
[Yok]
Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim ,Organik bitkisel üretime başlama ve gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri)Organik bitkisel üretim ilkeleri ,Dünyada ve Ülkemizde Organik Bitkisel Üretim Mevzuatı,Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Dersin içeriği ve işlenişi, Değerlendirme yöntemleri hakkında bilgi. Organik bitkisel üretimin tanımı ve önerilme nedenleri | ||
2 | Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim (gelişimi, yayılması, organik olarak yetiştirilen ürünler) | ||
3 | Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim (gelişimi, yayılması, organik olarak yetiştirilen ürünler) | ||
4 | Organik bitkisel üretime başlama (geçiş süreci, gereklilikler, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | ||
5 | Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | ||
6 | Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | ||
7 | Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) | ||
8 | Organik bitkisel üretim ilkeleri (üretim, toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadele prensipleri, hasat, ambalajlama ve nakliye) | ||
9 | Organik bitkisel üretim ilkeleri (üretim, toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadele prensipleri, hasat, ambalajlama ve nakliye) | ||
10 | Dünyada ve Ülkemizde Organik Bitkisel Üretim Mevzuatı | ||
11 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | ||
12 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | ||
13 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik | ||
14 | Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanmasına Yönelik Yönetmelik |
1. Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, www.tarim.gov.tr 2. İlbaş, A.İ., 2009. Organik Tarım (İlkeler ve Ulusal Mevzuat), Elif Yayınevi.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Quiz | 3 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Quiz | 3 | 1 | 3 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Quiz için Bireysel Çalışma | 3 | 4 | 12 |
Toplam İş Yükü (saat) | 72 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 2 | 4 | 2 | 2 | |||||||||||
ÖÇ 2 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | ||||||||||
ÖÇ 3 | 3 | 4 | 4 | ||||||||||||
ÖÇ 4 | 4 | 3 | 2 | 3 | 3 | ||||||||||
ÖÇ 5 | 4 | 3 | 4 | 3 |