Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
OT204 | ORGANİK BAĞCILIK | Ders | 2 | 4 | 5,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu dersin amacı, asma ve bağcılık kültürü kavramlarının tanıtılması, çoğaltma, yetiştirme teknikleri ve kültürel uygulamaların gerçekleştirilebilmesine yönelik teorik ve pratik bilgilerin kazandırılmasıdır
1 | Organik bağcılık kültürünün başlangıcı ve gelişimi hakkında bilgi sahibi olur |
2 | Asmanın bitkisel özellikleri ve ürünü olan üzümün tanınması, ekolojik istekleri, dünyada yayılışı ile Dünya ve Türkiye bağcılığını karşılaştırmalı olarak inceleyebilir |
3 | Üzümün değerlendirme şekilleri ve buna yönelik olarak sofralık, şaraplık-şıralık, kurutmalık üzüm kavramları hakkında bilgi sahibi olur |
4 | Asmaların çoğaltılması, budama ve terbiye sistemleri ile kültürel tekniklerin kullanımını bilir |
Birinci Öğretim
[Yok]
Organik bağcılığın önemi, Asmanın kökeni ve bağcılığın tarihçesi, üzüm ve mamullerinin insan beslenmesindeki önemi, asmanın ekolojik istekleri, asmanın morfolojik yapısı, dünya da ve Türkiye de organik bağcılık, asmalarda çoğaltma teknikleri, bağ tesisi, asmalarda budama, bağcılıkta terbiye sistemleri, kültürel işlemler.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Organik Bağcılığın Tanımı ve Önemi | |||
2 | Asmanın kökeni ve bağcılığın tarihçesi | |||
3 | Üzüm ve mamullerinin insan beslenmesindeki önemi | |||
4 | Asmanın ekolojik istekleri | |||
5 | Asmanın morfolojik yapısı | |||
6 | Dünyada ve Ülkemizde bağcılığın durumu | |||
7 | Asmalarda çoğaltma Metodları | |||
8 | Asmalarda çoğaltma Metodları | |||
9 | Bağ Alanlarının Tesis Edilmesi | |||
10 | Bağ Alanlarının Tesis Edilmesi | |||
11 | Asmalarda bakım işleri | |||
12 | Asmalarda Budama ve Bağcılıkta Terbiye sistemleri | |||
13 | Asmalarda Budama ve Bağcılıkta Terbiye sistemleri | |||
14 | Değerlendirme şekillerini öğrenmek |
1. Scientific and Applied Viticulture (Hanging Physiology 1 ve 2), Prof. Dr. Sabit Ağaoğlu, 2. General Viticulture, H. Çelik, Y.S. Ağaoğlu, Y. Fidan, B. Marasalı, G. Söylemezoğlu, 3. Viticulture (Ampeloloji), Prof. Dr. Salih Çelik.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Quiz | 3 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Quiz | 3 | 1 | 3 |
Derse Katılım | 14 | 4 | 56 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Quiz için Bireysel Çalışma | 3 | 4 | 12 |
Toplam İş Yükü (saat) | 114 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 2 | 4 | 3 | 4 | 3 | ||||||||||
ÖÇ 2 | 4 | 3 | 2 | 4 | 3 | ||||||||||
ÖÇ 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | |||||||||||
ÖÇ 4 | 2 | 4 | 4 | 3 | 3 |