Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
OT112 | ORGANİK HAYVANSAL ÜRETİM | Ders | 1 | 2 | 4,00 |
Önlisans
Türkçe
Küçükbaş Hayvan (Koyun-Keçi) ve büyükbaş (sığır) yetiştiriciliği konusunda öğrencilere teorik ve pratik bilgiler kazandırmaktır.
1 | Dünya da ve Türkiye de koyun ve keçi yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olur ve yetiştirilen koyun ve keçi ırklarını tanır. |
2 | Koyun ve keçilerde bakım ve yönetim konularında bilgi sahibi olur. |
3 | Koyun ve keçilerde damızlık seçimi ve ekonomik olarak önemli verimlerin genetik ıslahı konusunu öğrenir. |
4 | Koyun ve keçilerin beslenme ilkelerini öğrenir. |
5 | Koyun ve keçilerde barındırma prensipleri ve ekipmanlar konusunda bilgi sahibi olur. |
6 | Koyun ve keçilerde et, süt üretimindeki ana kriterler ve geliştirilebilme koşulları hakkında bilgi sahibi olur. |
7 | Koyun ve keçi işletmelerinde ekonomik verimliliğin önemi ve arttırılabilme koşulları hakkında bilgi sahibi olur. |
8 | Koyun ve keçilerde davranışlar ve hayvan refahı konularını öğrenir. |
Birinci Öğretim
-
-
Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tarihi gelişimi, küçükbaş hayvanların evcilleştirilmesi, yabani formlar, evcilleştirme bölgeleri, yetiştirme biçimleri, çiftleştirme, yavru bakımı, ırklar, damızlık seçimleri, ıslah, barındırma, yönetimsel işler.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Dünya’da ve Türkiye’de koyun yetiştiriciliğinin mevcut durumu ve önemi | |||
2 | Koyunların sınıflandırılması ve koyun ırkları | |||
3 | Koyun ve keçilerde bakım ve yönetim | |||
4 | Koyun ve keçilerde döl verimi kriterleri | |||
5 | Koyun ve keçilerde besleme | |||
6 | Koyun ve keçilerde damızlık seçimi | |||
7 | Koyun ve keçilerde davranışlar ve hayvan refahı | |||
8 | Keçilerin sınıflandırılması ve keçi ırkları | |||
9 | Koyun ve keçilerde sağlık koruma | |||
10 | Koyun ve keçilerde sağlık koruma | |||
11 | Koyun ve keçilerden elde edilen ürünler ve Değerlendirilme koşulları | |||
12 | Hayvansal lifler (yapağı, tiftik, kıl ve kaşmir) | |||
13 | Koyun ve keçilerde kalıtsal kusurlar | |||
14 | Türkiye koyun ve keçi ıslah stratejisi | |||
15 | Final Sınavı |
1. PDF Sunum 2. Kitap 3. PDF Ek Kaynak 4. Video
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 3 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
-
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Uygulama/Pratik | 10 | 1 | 10 |
Tartışma | 5 | 1 | 5 |
Alan Çalışması | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Okuma | 14 | 1 | 14 |
Toplam İş Yükü (saat) | 100 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | |||||||||||||||
ÖÇ 2 | 5 | ||||||||||||||
ÖÇ 3 | 4 | ||||||||||||||
ÖÇ 4 | |||||||||||||||
ÖÇ 5 | 5 | ||||||||||||||
ÖÇ 6 | 4 | ||||||||||||||
ÖÇ 7 | 5 | ||||||||||||||
ÖÇ 8 |