GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GDT711 ENSTRÜMANTEL ANALİZ Seçmeli Ders Grubu 2 3 5,00

Önlisans



Gıda maddelerinin çeşitli fiziksel ve kimyasal özellikleri ile bileşimini belirlemek üzere geliştirilen enstrümental metotlar ve uygulanabilirliği konularında bilgi kazandırmaktır.


Öğr. Gör. Burçin YILMAZ


1 Enstrümental analiz yöntemlerinin diğer kimyasal analiz metodları arasında önemini anlama
2 Enstrümental analiz cihazları hakkında bilgi sahibi olma ve dayandığı temel prensipleri anlama
3 Enstrümental analiz yöntemlerinin gıda sanayinde kullanım alanlarını kavrama
4 Analizi istenilen bileşene uygun enstrümental analiz yöntemlerini ve ekipmanlarını seçebilme
5 Analiz yönteminin diğer yöntemlerden farklı olan yönlerini açıklayabilme
6 Çeşitli gıdalara enstrümental analiz yöntemlerini uygulayabilme

Birinci Öğretim


Yok


[Yok]


Elektro kimyasal yöntemler, potansiyometri, spektroskopik yöntemler, absorbsiyon spektroskopisi, kromatografik yöntemler ile elektroforetik yöntemler


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Laboratuvar Kullanımı ve Güvenlik Önlemleri
2 Laboratuvar Kullanımı ve Güvenlik Önlemleri
3 Kimyasal Maddeler ve Gruplandırılması
4 Laboratuvar Temizliği
5 Laboratuvarda Kullanılan Malzemeler
6 Laboratuvarda Kullanılan Genel Cihazlar
7 Laboratuvar Temel İşlemleri
8 Laboratuvar Temel İşlemleri
9 Analiz Yöntemleri
10 Refraktometre ve Polarimetre
11 Kondüktometre ve pH metre
12 Renk Tayini
13 Spektrofotometre
14 Kromatografi



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Quiz 1 60
Ev Ödevi 1 40
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Final Sınavı 1 1 1
Quiz 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 10 2 20
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 3 6 18
Okuma 12 2 24
Quiz için Bireysel Çalışma 3 2 6
Ev Ödevi 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 122

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
ÖÇ 1 3
ÖÇ 2 4
ÖÇ 3 3 5
ÖÇ 4 4 4
ÖÇ 5 5
ÖÇ 6 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek