GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GDT127 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ Ders 1 2 4,00

Önlisans


Türkçe


Farklı yörelere ait ürünlerin üretimi, ürünlerin özelliklerinde yörenin etkisini öğretebilmek


FATMA HAYIT


1 Farklı yörelere ait ürünler ile ilgili bilimsel ve teknik alanda kendini geliştirebilme;
2 Türk Gıda Kodeksi ve mevzuata uygun olarak farklı yöresel ürünleri üretebilme;
3 Yöresel ürünler üreten firmalarda takım çalışmasına yatkın olabilme;
4 Farklı yöresel ürünler ile ilgili AR-GE yapabilecek yeteneğe sahip olabilme;
5 Yöresel ürünlerin üretimindeki makineleri kullanma yeteneğinde olabilme;
6 Ekonomik ve piyasada rekabet edebilir yöresel ürünler üretebilme;
7 Yöresel ürünler üretimi yaparken mesleki etiğe uygun hareket edebilme;

Birinci Öğretim



[Yok]


Ülkemizin farklı bölgelerinde üretilen ürünler ve üretim yöntemleri


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 İç Anadolu Bölgesi ürünleri İlgili haftadan seçilen bir ürünün üretimi ve kalite özelliklerinin irdelenmesi
2 İç Anadolu Bölgesi ürünleri İlgili haftadan seçilen bir ürünün üretimi ve kalite özelliklerinin irdelenmesi
3 Marmara Bölgesi ürünleri İlgili haftadan seçilen bir ürünün üretimi ve kalite özelliklerinin irdelenmesi
4 Marmara Bölgesi ürünleri İlgili haftadan seçilen bir ürünün üretimi ve kalite özelliklerinin irdelenmesi
5 Karadeniz Bölgesi ürünleri İlgili haftadan seçilen bir ürünün üretimi ve kalite özelliklerinin irdelenmesi
6 Karadeniz Bölgesi ürünleri İlgili haftadan seçilen bir ürünün üretimi ve kalite özelliklerinin irdelenmesi
7 Akdeniz Bölgesi ürünleri İlgili haftadan seçilen bir ürünün üretimi ve kalite özelliklerinin irdelenmesi
8 Akdeniz Bölgesi ürünleri İlgili haftadan seçilen bir ürünün üretimi ve kalite özelliklerinin irdelenmesi
9 Güneydoğu Anadolu Bölgesi ürünleri İlgili haftadan seçilen bir ürünün üretimi ve kalite özelliklerinin irdelenmesi
10 Güneydoğu Anadolu Bölgesi ürünleri İlgili haftadan seçilen bir ürünün üretimi ve kalite özelliklerinin irdelenmesi
11 Ege Bölgesi ürünleri İlgili haftadan seçilen bir ürünün üretimi ve kalite özelliklerinin irdelenmesi
12 Ege Bölgesi ürünleri İlgili haftadan seçilen bir ürünün üretimi ve kalite özelliklerinin irdelenmesi
13 Doğu Anadolu Bölgesi ürünleri İlgili haftadan seçilen bir ürünün üretimi ve kalite özelliklerinin irdelenmesi
14 Doğu Anadolu Bölgesi ürünleri lgili haftadan seçilen bir ürünün üretimi ve kalite özelliklerinin irdelenmesi



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Quiz 4 80
Ev Ödevi 1 20
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Laboratuvar 14 1 14
Rapor Hazırlama 10 1 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 2 5 10
Okuma 10 2 20
Ev Ödevi 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 111

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
ÖÇ 1 2 2 4 3 3 3 2 4 4
ÖÇ 2 4 2 2 5 3 4 4 3 3 4
ÖÇ 3 4 3 3 3 4 4 1 2 3 4 3
ÖÇ 4 3 4 3 3 4 4 3 3
ÖÇ 5 3 3 3 4 2 4 5 3 3 2
ÖÇ 6 2 3 4 5
ÖÇ 7 3 2 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek