GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GDT123 SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Ders 1 2 4,00

Önlisans



Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun yöresel peynir çeşitleri, yoğurt, ayran, kefir, tereyağı ve dondurma üretimini kontrol etmek yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.


Assist. Prof. Cemhan DOĞAN


1 Yöresel peynir çeşitleri üretimini kontrol etmek
2 Yoğurt üretimini kontrol etmek
3 Ayran ve kefir üretimini kontrol etmek
4 Tereyağı üretimini kontrol etmek
5 Dondurma üretimini kontrol etmek


Yok


Yok


Farklı peynir çeşitleri üretimi, yoğurt üretimi, ayran ve kefir üretimi, tereyağı üretimi, dondurma üretimi.


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Tulum Peyniri Üretimi Video ve slayt gösterimi
2 Civil Peyniri Üretimi, Mihaliç Peyniri Üretimi Video ve slayt gösterimi
3 Mihaliç Peyniri Üretimi, Hellim Peyniri Üretimi Video ve slayt gösterimi
4 Hellim Peyniri Üretimi, Van Otlu Peynir Üretimi Teknik gezi
5 Sade Yoğurt Üretimi Video ve slayt gösterimi
6 Arasınav Değerlendirme
7 Yoğurttan Ayran Üretimi, Sütten Ayran Üretimi Ayranda kurumadde tayini
8 Sütten Ayran Üretimi, Kefir Üretimi Video ve slayt gösterimi
9 Kefir Üretimi, Krema Üretimi, Kremaya Ön İşlemler Uygulanması Laboratuvar koşullarında kefir yapılması
10 Kremaya Ön İşlemler Uygulanması, Kremanın Olgunlaştırılması Video ve slayt gösterimi
11 Kremanın Yayıklanması, Tereyağının Ambalajlanması ve Depolanması Tereyağında yağ tayini
12 Dondurma Karışımının Hazırlanması ve Kontrolü Karışıma uygulanan ön işlemlerin kontrolü, Karışımın Dondurulması
13 Karışıma uygulanan ön işlemlerin kontrolü, Karışımın Dondurulması Dondurma miksi hesaplamaları
14 Final Sınavı Değerlendirme

Süt ve Ürünleri Teknolojisi-II Ders Notları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 4 56
Bireysel Çalışma 14 1 14
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 10 2 20
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 8 8
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 5 5
Toplam İş Yükü (saat) 105

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
ÖÇ 1 5 5 3
ÖÇ 2 5 5 3
ÖÇ 3 5 5 3
ÖÇ 4 5 5 3
ÖÇ 5 5 5 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek