Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GDT114 | GIDA ANALİZLERİ | Ders | 1 | 1 | 5,00 |
Önlisans
Türkçe
Gıda ürünlerinde yapılan temel analizleri öğrenmek, uygulamak
1 | Laboratuvarda Güvenli Çalışma Ortamı Sağlamak |
2 | Laboratuvar temel analiz tekniklerini uygulamak |
3 | Gıdalarda yapılan temel analizleri uygulamak |
4 | Analiz öncesi/sonrası işlemleri yapmak |
5 | Analiz sonuçlarını yorumlamak |
Birinci Öğretim
yok
[Yok]
Nem, kuru madde, kül, yağ, protein, yağ, ph, asitlik analizleri
Hafta | Konular (Teorik) | Laboratuvar | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Laboratuvarın ve laboratuvar tekniğinin tanımlanması, Gıda laboratuarlarında yapılan işlerin tanımlanması | |||
2 | Laboratuvar Genel Güvenlik Önlemleri | |||
3 | Nem tayini ve hesaplama | |||
4 | Kuru madde tayini ve hesaplama | |||
5 | Kül Tayini | |||
6 | Kül Tayini hesaplama | |||
7 | Yağ tayini | |||
8 | Yağ tayini hesaplama | |||
9 | Protein tayini | |||
10 | Protein tayini hesaplama | |||
11 | Asit tayini | |||
12 | Asit tayini hesaplama | |||
13 | Ph tayini | |||
14 | Genel Tekrar |
Bekir Cemeroğlu. 2010. Gıda Analizleri.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Quiz | 3 | 60 |
Laboratuvar | 2 | 40 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Final Sınavı | 7 | 2 | 14 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
Problem Çözümü | 7 | 1 | 7 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Quiz için Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Toplam İş Yükü (saat) | 119 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | |
ÖÇ 1 | 4 | 5 | 5 | |||||||||||||
ÖÇ 2 | 2 | 3 | ||||||||||||||
ÖÇ 3 | 5 | 4 | ||||||||||||||
ÖÇ 4 | 3 | |||||||||||||||
ÖÇ 5 | 2 | 4 |