GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GDT114 GIDA ANALİZLERİ Ders 1 1 5,00

Önlisans


Türkçe


Gıda ürünlerinde yapılan temel analizleri öğrenmek, uygulamak



1 Laboratuvarda Güvenli Çalışma Ortamı Sağlamak
2 Laboratuvar temel analiz tekniklerini uygulamak
3 Gıdalarda yapılan temel analizleri uygulamak
4 Analiz öncesi/sonrası işlemleri yapmak
5 Analiz sonuçlarını yorumlamak

Birinci Öğretim


yok


[Yok]


Nem, kuru madde, kül, yağ, protein, yağ, ph, asitlik analizleri


Hafta Konular (Teorik) Laboratuvar Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Laboratuvarın ve laboratuvar tekniğinin tanımlanması, Gıda laboratuarlarında yapılan işlerin tanımlanması
2 Laboratuvar Genel Güvenlik Önlemleri
3 Nem tayini ve hesaplama
4 Kuru madde tayini ve hesaplama
5 Kül Tayini
6 Kül Tayini hesaplama
7 Yağ tayini
8 Yağ tayini hesaplama
9 Protein tayini
10 Protein tayini hesaplama
11 Asit tayini
12 Asit tayini hesaplama
13 Ph tayini
14 Genel Tekrar

Bekir Cemeroğlu. 2010. Gıda Analizleri.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Quiz 3 60
Laboratuvar 2 40
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Final Sınavı 7 2 14
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 14 2 28
Problem Çözümü 7 1 7
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 14 1 14
Quiz için Bireysel Çalışma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 119

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
ÖÇ 1 4 5 5
ÖÇ 2 2 3
ÖÇ 3 5 4
ÖÇ 4 3
ÖÇ 5 2 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek