Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ADSÖL-072 | EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu dersin amacı: öğrencinin sütün yapısı, muhafazasını kavraması ve süt ürünlerinin kaliteli bir şekilde üretebilmesini sağlamaktır.
Halis KABLAN
1 | Sütün yapısını, içeriğini bilir. |
2 | Sütü ve ürünlerinin muhafaza tekniklerini tam anlamıyla uygular. |
3 | Gıda üretiminde hijyenik şartları oluşturur. |
4 | Süt ürünlerini kaliteli bir şekilde üretir. |
5 | Süt ürünlerinin reçetesini oluşturur. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Sütün özellikleri Süt ürünleri yapımı
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Sütün genel özellikleri | ||
2 | Süte uygulanan ön işlemler | ||
3 | Peynir teknolojisi,Beyaz peynir | ||
4 | Salamura,Tulum peyniri | ||
5 | Hollanda peyniri, Çerkez peyniri | ||
6 | Süt+yoğurtla, sirke ile,limon ile, limon tuzu ile peynir yapımı | ||
7 | Süt+yoğurtla, sirke ile,limon ile, limon tuzu ile peynir yapımı | ||
8 | Kaşar peynir | ||
9 | Kaşar peynir | ||
10 | Tel peyniri, Örgü peyniri , Lor peyniri ve Farklı Çökelek türleri üretimi | ||
11 | Kremadan Kaymak, Tereyağ yapımı | ||
12 | Yoğurt ve meyveli, probiyotik, prebiyotik, süzme yoğurt yapımı | ||
13 | Dondurma yapımı | ||
14 | Kefir, Süt tozu, Koyulaştırılmış süt yapımı |
1- Halis KABLAN ders notları 2- Megep ders notları 3- Bilimsel videolar 4- Süt ve Mamulleri Teknolojisi Prof.Dr.Mustafa ÜÇÜNCÜ Meta Basım Yayınları
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Quiz | 2 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Quiz | 2 | 4 | 8 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 6 | 1 | 6 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 4 | 4 |
Okuma | 10 | 2 | 20 |
Quiz için Bireysel Çalışma | 2 | 4 | 8 |
Toplam İş Yükü (saat) | 75 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | |
ÖÇ 1 | 3 | 2 | 4 | |||||||||||||
ÖÇ 2 | 4 | 3 | 4 | |||||||||||||
ÖÇ 3 | 3 | 2 | 4 | |||||||||||||
ÖÇ 4 | 4 | 2 | 4 | |||||||||||||
ÖÇ 5 | 4 | 2 | 4 |