GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UAE203 TENİS-IV Seçmeli Ders Grubu 4 8 5,00

Lisans


Türkçe


Tenis genel prensiblerini, teorik bilgileri ve uygulamaya yönelik bigileri aktarabilmek, bireye özgü teknik ve taktik antrenmanları yaptırabilme, antrenörlük seviyesinde top besleme, antrenman yaptırma ve grup çalışmalarını organize edebilirler.


Dr. Öğr. Üyesi Arda ÖZÇELİK


1 Tenis oyun kurallarını öğretir.
2 tenis temel teknikleri öğretir.
3 Temel antrenman alıştırmalarını öğretir, uygulatır ve geri dönüt verir.
4 tenis öğretim yöntemlerini öğrenir ve uygulayabilir
5 tenisin fiziksel ve psikolojik yönlerinin gelişimini öğrenir

Birinci Öğretim


Tenis-III


yok


Tenis öğrenme ve öğretme metodolojisi, tenis biyomekaniği, ileri seviye vuruş teknikleri, oyuncu için fiziksel kondisyon.


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 oyun kuralları ve saha ölçüleri Teorik ders. İlk kez tenis dersi alan öğrencilerin birim antrenman planlaması ile teorik ve pratik bilgilerin aktarılması için hazırlık. Anlatım yok
2 Tenise giriş. Önceki hafta teorik olarak hazırlanılan dersin uygulamalı olarak amatör seviye grubuna öğretilmesi. Raket tutuşu, hazır pozisyon, top ve raket kontrolü. uygulama. Anlatım, gösterme ve uygulama. Haftanın konusu hakkında bir önceki ders bilgi verilmesi ve ilgili videoların izlenmesi
3 forehand vuruş tekniği forehand vuruş tekniğinin sahada uygulamasının yapılması Anlatım, gösterme ve uygulama. Haftanın konusu hakkında bir önceki ders bilgi verilmesi ve ilgili videoların izlenmesi .
4 backhand vuruş tekniği backhand vuruş tekniğinin sahada uygulamasının yapılması Anlatım, gösterme ve uygulama. Haftanın konusu hakkında bir önceki ders bilgi verilmesi ve ilgili videoların izlenmesi .
5 vole vuruş teknikleri vole vuruş tekniklerinin sahada uygulamasının yapılması Anlatım, gösterme ve uygulama. Haftanın konusu hakkında bir önceki ders bilgi verilmesi ve ilgili videoların izlenmesi .
6 smaç vuruş tekniği smaç vuruş tekniğinin sahada uygulanması Anlatım, gösterme ve uygulama. Haftanın konusu hakkında bir önceki ders bilgi verilmesi ve ilgili videoların izlenmesi .
7 servis teknikleri servis vuruşlarının sahada uygulamasının yapılması Anlatım, gösterme ve uygulama. Haftanın konusu hakkında bir önceki ders bilgi verilmesi ve ilgili videoların izlenmesi .
8 vize sınav teorik yok Sınav konusu hakkında bir önceki ders bilgi verilmesi ve ilgili videoların izlenmesi .
9 servis teknikleri servis vuruşlarının sahada uygulamasının yapılması Anlatım, gösterme ve uygulama. Haftanın konusu hakkında bir önceki ders bilgi verilmesi ve ilgili videoların izlenmesi .
10 tenis antrenman planlaması uygulama +teorik Anlatım, gösterme ve uygulama. Haftanın konusu hakkında bir önceki ders bilgi verilmesi ve ilgili videoların izlenmesi .
11 tenis sporcusunun beslenmesi Anlatım, gösterme ve uygulama. Haftanın konusu hakkında bir önceki ders bilgi verilmesi ve ilgili videoların izlenmesi .
12 çocuklarda tenis öğretimi uygulama +teorik Anlatım, gösterme ve uygulama Haftanın konusu hakkında bir önceki ders bilgi verilmesi ve ilgili videoların izlenmesi .
13 teniste adımlama uygulama +teorik Anlatım, gösterme ve uygulama. Haftanın konusu hakkında bir önceki ders bilgi verilmesi ve ilgili videoların izlenmesi .
14 zihinsel antrenman Anlatım, gösterme ve uygulama. Haftanın konusu hakkında bir önceki ders bilgi verilmesi ve ilgili videoların izlenmesi .
15 final uygulama +teorik yok Önceki hafta genel tekrar yapılır.

ileri seviye antrenörün el kitabı, by miguel crespo and dave miley, haziran 2009 , ANKARA



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 60
Quiz 1 40
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Quiz 1 1 1
Derse Katılım 13 3 39
Uygulama/Pratik 13 3 39
Gösterme 7 1 7
Bireysel Çalışma 15 2 30
Toplam İş Yükü (saat) 118

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11
ÖÇ 1 4 4 5 4 4 3 3 4 3 3 4
ÖÇ 2 4 4 5 4 4 3 3 4 3 3 4
ÖÇ 3 4 4 5 4 4 3 3 4 3 3 4
ÖÇ 4 4 4 5 4 4 3 3 4 3 3 4
ÖÇ 5 3 4 5 4 4 3 3 4 3 3 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek