GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ZBB364 SICAK İKLİM SEBZELERİ Ders 3 6 4,00

Lisans



Yazlık sebzelerle ilgili son çalışmalar takip edilerek, örnekler ve makaleler üzerinde tartışılacak, ayrıca çeşitli sunumlarla ve ödevlerle pekiştirilecektir.


Doç. Dr. Gökçen YAKUPOĞLU


1 Sıcak iklim sebzelerinin ekonomik önemini bilme
2 Sıcak iklim sebzelerinin yayılma alanları ve morfolojik özelliklerini anlayabilme
3 Sıcak iklim sebzelerinin yetiştirilmesini bilme
4 Sıcak iklim sebzelerinin ekolojik isteklerini kavrayabilme
5 Sıcak iklim sebzelerinin olgunluk ve hasat zamanı ile hasat sonrası işlemlerini bilme

Birinci Öğretim


YOK


YOK


Sıcak iklim sebzelerinin anavatanı, ekonomik önemi ve yayılma alanları. Morfolojik özellikleri, kök, yaprak gövde çiçek yapıları, tohum ve çimlenme özellikleri. Yetiştirilme istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işleri ve hasat


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Sıcak iklim sebzeleri giriş Tohumların tanıtılması
2 Domates yetiştiriciliği Sıcak iklim sebzelerine ait bazı türlerde çimlenme denemeleri kurulması ve takibi
3 Biber yetiştiriciliği Sıcak iklim sebzelerine ait bazı türlerde çimlenme denemeleri kurulması ve takibi
4 Patlıcan yetiştiriciliği Sıcak iklim sebzelerine ait bazı türlerde çimlenme denemeleri kurulması ve takibi
5 Patates yetiştiriciliği Sıcak iklim sebzelerine ait bazı türlerde çimlenme denemeleri kurulması ve takibi
6 Hıyar yetiştiriciliği Sıcak iklim sebzelerine ait bazı türlerde çimlenme denemeleri kurulması ve takibi
7 Karpuz yetiştiriciliği Sıcak iklim sebzelerine ait bazı türlerde çimlenme denemeleri kurulması ve takibi
8 Kavun yetiştiriciliği Sıcak iklim sebzelerine ait bazı türlerde çimlenme denemeleri kurulması ve takibi
9 Kabak yetiştiriciliği Sıcak iklim sebzelerine ait bazı türlerde çimlenme denemeleri kurulması ve takibi
10 Acur yetiştiriciliği Sıcak iklim sebzelerine ait bazı türlerde çimlenme denemeleri kurulması ve takibi
11 Fasulye yetiştiriciliği Sıcak iklim sebzelerine ait bazı türlerde çimlenme denemeleri kurulması ve takibi
12 Börülce yetiştiriciliği Sıcak iklim sebzelerine ait bazı türlerde çimlenme denemeleri kurulması ve takibi
13 Bamya yetiştiriciliği Sıcak iklim sebzelerine ait bazı türlerde çimlenme denemeleri kurulması ve takibi
14 Maydanoz yetiştiriciliği Sıcak iklim sebzelerine ait bazı türlerde çimlenme denemeleri kurulması ve takibi

1. Vural, H., Eşiyok, D., ve Duman, İ., 2000. Kültür Sebzeleri-Sebze Yetiştirme. EÜ Basımevi. Bornova, İZMİR. 2. Şalk, A., Arın, L., Deveci, M., ve Polat, S., 2008. Özel Sebzecilik. Onur Grafik Matbaa ve Reklam Hizmetleri, Litros Yolu 2. Matbaacılar Sit. E Blok 4NE4, Topkapı, İSTANBUL.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 80
Ev Ödevi 1 20
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

YOK


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 1 14
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 8 8
Okuma 14 1 14
Ev Ödevi 1 1 1
Toplam İş Yükü (saat) 100

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11
ÖÇ 1 3 3 2 3 4 3 2 1 2 2
ÖÇ 2 3 2 4 5 4 3 3 5 2 4 3
ÖÇ 3 3 2 4 5 4 4 3 5 3 4 3
ÖÇ 4 3 2 4 5 4 4 3 5 3 3 4
ÖÇ 5 2 2 4 3 2 4 2 2 2 2 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek