Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
ZFD707 |
GIDA TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli Ders Grubu |
2 |
3 |
4,00 |
Lisans
Gıda Teknolojisi dersinin amacı gıda maddelerinin üretim aşamaları ve her aşamada gıda kalitesi ve gıda güvenliği açısından dikkat edilmesi gereken konular hakkında öğrenciyi bilgilendirmek, Gıda Mühendisliğinin tanımı ve önemi, gıda mühendisliğinin diğer bilim dalları ile ilişkisi,gıdaların temel özellikleri ve fonksiyonu, gıda işleme yöntemleri ve gıda muhafaza teknikleri hakkında bilgiler vermek.
1 |
Gıdaların kimyasal bileşimi ve özellikleri konusundaki temel bilgilere sahip olur. |
2 |
2. Gıdaların hazırlanması, işlenmesi, pişirilmesi ve depolanması sırasındaki kalite değişimlerinin yorumlanmasını ve yönetilmesini öğrenir. |
3 |
3. Gıda maddelerinin içerikleri ve işleme teknolojileri ile ilgili bilgi sahibi olur |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Konular (Teorik) |
Uygulama |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
Ön Hazırlık |
1 |
Gıda Teknolojisine Giriş |
|
|
|
2 |
Gıdaların kimyasal bileşimi |
|
|
|
3 |
Su, protein, yağ ve mineral maddeler |
|
|
|
4 |
Enzim, vitamin, renk, tat ve koku maddeleri |
|
|
|
5 |
Gıdaların bozulması |
|
|
|
6 |
Gıdaların muhafaza yöntemleri, gıda katkı maddeleri |
|
|
|
7 |
Konserve meyve suyu üretim teknolojisi |
|
|
|
8 |
Konserve meyve suyu üretim teknolojisi |
|
|
|
9 |
Konserve meyve suyu üretim teknolojisi |
|
|
|
10 |
Hububat, bitkisel yağ, çay, şeker, et ve mamulleri |
|
|
|
11 |
Cereals, vegetable oil, tea, sugar, meat and its products |
|
|
|
12 |
Hububat, bitkisel yağ, çay, şeker, et ve mamulleri |
|
|
|
13 |
Hububat, bitkisel yağ, çay, şeker, et ve mamulleri |
|
|
|
14 |
Fermantasyon teknolojisi |
|
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Quiz |
1 |
30 |
Soru-Yanıt |
1 |
30 |
Ev Ödevi |
1 |
40 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
10 |
2 |
20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
14 |
2 |
28 |
Okuma |
10 |
2 |
20 |
Quiz için Bireysel Çalışma |
10 |
2 |
20 |
Ev Ödevi |
1 |
2 |
2 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
91
|
|
PÇ 1 |
PÇ 2 |
PÇ 3 |
PÇ 4 |
PÇ 5 |
PÇ 6 |
PÇ 7 |
PÇ 8 |
PÇ 9 |
PÇ 10 |
PÇ 11 |
ÖÇ 1 |
4
|
|
|
5
|
|
|
|
|
|
|
|
ÖÇ 2 |
4
|
|
|
5
|
|
3
|
|
|
|
|
|
ÖÇ 3 |
|
|
|
5
|
|
|
|
|
|
|
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek