GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ZFD707 GIDA TEKNOLOJİSİ Seçmeli Ders Grubu 2 3 4,00

Lisans



Gıda Teknolojisi dersinin amacı gıda maddelerinin üretim aşamaları ve her aşamada gıda kalitesi ve gıda güvenliği açısından dikkat edilmesi gereken konular hakkında öğrenciyi bilgilendirmek, Gıda Mühendisliğinin tanımı ve önemi, gıda mühendisliğinin diğer bilim dalları ile ilişkisi,gıdaların temel özellikleri ve fonksiyonu, gıda işleme yöntemleri ve gıda muhafaza teknikleri hakkında bilgiler vermek.



1 Gıdaların kimyasal bileşimi ve özellikleri konusundaki temel bilgilere sahip olur.
2 2. Gıdaların hazırlanması, işlenmesi, pişirilmesi ve depolanması sırasındaki kalite değişimlerinin yorumlanmasını ve yönetilmesini öğrenir.
3 3. Gıda maddelerinin içerikleri ve işleme teknolojileri ile ilgili bilgi sahibi olur

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Gıda Teknolojisine Giriş
2 Gıdaların kimyasal bileşimi
3 Su, protein, yağ ve mineral maddeler
4 Enzim, vitamin, renk, tat ve koku maddeleri
5 Gıdaların bozulması
6 Gıdaların muhafaza yöntemleri, gıda katkı maddeleri
7 Konserve meyve suyu üretim teknolojisi
8 Konserve meyve suyu üretim teknolojisi
9 Konserve meyve suyu üretim teknolojisi
10 Hububat, bitkisel yağ, çay, şeker, et ve mamulleri
11 Cereals, vegetable oil, tea, sugar, meat and its products
12 Hububat, bitkisel yağ, çay, şeker, et ve mamulleri
13 Hububat, bitkisel yağ, çay, şeker, et ve mamulleri
14 Fermantasyon teknolojisi



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Quiz 1 30
Soru-Yanıt 1 30
Ev Ödevi 1 40
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 10 2 20
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 2 28
Okuma 10 2 20
Quiz için Bireysel Çalışma 10 2 20
Ev Ödevi 1 2 2
Toplam İş Yükü (saat) 91

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11
ÖÇ 1 4 5
ÖÇ 2 4 5 3
ÖÇ 3 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek