GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ASC126 YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET KONTROLÜ Ders 1 2 2,00

Önlisans


Türkçe


Bu dersin amacı: öğrencilere hammaddenin alımından, ürünlerin üretilip satılmasına kadar her aşamada maliyet unsurlarını kontrol altında tutarak ve maliyeti hesaplayarak işletmecilik yapmasını öğretmek


Halis KABLAN


1 Bütün girdileri düşük maliyette tedarik eder
2 Üretimdeki giderleri düşürür.
3 Bütün üretimleri reçetelendirir.
4 Üretilen ürünleri düşük maliyette satışa sunar.
5 Her aşamada maliyeti kontrol altında tutar.

Birinci Öğretim


yok


yok


Ham maddenin satın alınıp, satış tahmini yaparak işlenmesi, satışa sunulması vb. her aşamada maliyetin kontrol altında tutulmas.Hammaddenin alımından, ürünlerin üretilip satılmasına kadar her aşamada maliyet unsurlarını kontrol altında tutarak ve maliyeti hesaplayarak işletmecilik yapılması. Satın alma ve teslim alma. Envanter yönetimi, Üretim kontrolü, İşgücü maliyet kontrolü, Genel üretim giderlerinin kontrolü, şartname fiyatlandırma, Maliyet kontrol sistemleri.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Gelir yönetimi
2 Satış tahminleri
3 Satın alma ve teslim alma
4 Envanter yönetimi
5 Stok kontrolü
6 Üretim kontrolü
7 Fiyatlandırma
8 İşgücü maliyet kontrolü
9 Gelir kontrolü, genel üretim giderlerinin kontrolü
10 şartname fiytalandırma
11 şartname fiytalandırma
12 şartname fiytalandırma
13 Maliyet kontrol sistemleri
14 Yemek taşıma araçları maliyet kontrolü

1.Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü- Prof.Dr. Mehmet SARIIŞIK 2.İşletme Yönetimi(Doç.dr.Hasan Tutar) 3-Gıda Sanayi İşletme Ekonomisi(Prof.Dr.Bahattin Çetin) 4.Bilimsel videolar 5.Yozgat Bozok Üniversitesi Hazır Yemek Teknik Şartnamesi



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 80
Ev Ödevi 1 20
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 50

yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 5 5
Ev Ödevi 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 50

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
ÖÇ 1 4 2 1 2 2 2 1 3 2 2 1 2
ÖÇ 2 4 2 1 2 2 2 1 3 2 2 1 2
ÖÇ 3 4 2 1 2 2 2 1 3 2 2 1 2
ÖÇ 4 4 2 1 2 2 2 1 3 2 2 1 2
ÖÇ 5 4 2 1 2 2 2 1 3 2 2 1 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek