GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ASC124 SOĞUK MUTFAK Ders 1 2 5,00

Önlisans



Bu dersin amacı, öğrencilere soğuk mutfağı tanımlayarak, soğuk mutfakta yer alan teknikler ve sunum metotlarını aktarmaktır.


ÖĞR.GÖR. ALPARSLAN MUSTAFA TUNCER


1 Soğuk mutfak sanitasyon ve güvenliğini tartışabileceklerdir.
2 Soğuk mutfak tanımını ayırt edebileceklerdir.
3 Soğuk mutfak tekniklerini uygulayabileceklerdir.
4 Şarküteri ve soğuk mutfak uygulamalarını tartışabileceklerdir.
5 Soğuk mutfak tabak tasarım ve stilistliğini örnekleyebileceklerdir

Birinci Öğretim


Bu dersin herhangi bir önkoşulu bulunmamaktadır.


Diğer Husus Yoktur


Soğuk mutfak sanitasyon ve güvenliğini tartışabileceklerdir. Soğuk mutfak tanımını ayırt edebileceklerdir. Soğuk mutfak tekniklerini uygulayabileceklerdir. Şarküteri ve soğuk mutfak uygulamalarını tartışabileceklerdir. Soğuk mutfak tabak tasarım ve stilistliğini örnekleyebileceklerdir Türk mutfağında soğuk mutfak uygulamalarını yorumlayabileceklerdir.


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Soğuk Mutfağa Giriş / Soğuk Mutfak Sanitasyon ve Güvenlik / Ekipmanlar Sınıf ortamında anlatılarak açıklanması
2 Soslar ve Lezzetlendiriciler /Uygulama Sınıf ortamında anlatılarak açıklanması
3 Şarküteri / Uygulama Sınıf ortamında anlatılarak açıklanması
4 Füme Teknikleri, Tuzlama / Uygulama Sınıf ortamında anlatılarak açıklanması
5 Aperatifler ve Ordövrler – 1 / Uygulama Sınıf ortamında anlatılarak açıklanması
6 Aperatifler ve Ordövrler – 2 / Uygulama - Peynirler Sınıf ortamında anlatılarak açıklanması
7 Kraker ve Chutney / Uygulama Sınıf ortamında anlatılarak açıklanması
8 Ara Sınav Ara Sınav
9 Pate ve Terrine – 1 / Uygulama Sınıf ortamında anlatılarak açıklanması
10 Pate ve Terrine – 2 / Uygulama Sınıf ortamında anlatılarak açıklanması
11 Moleküler Gastronomi Uygulamaları Sınıf ortamında anlatılarak açıklanması
12 Soğuk Çorbalar-Sorbeler / Uygulama Sınıf ortamında anlatılarak açıklanması
13 Türk Mezeleri 1 / Uygulama Sınıf ortamında anlatılarak açıklanması
14 Türk Mezeleri 2 / Uygulama Sınıf ortamında anlatılarak açıklanması

MEGEP Yayınları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 70
Ev Ödevi 1 30
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Laboratuvar 3 3 9
Soru-Yanıt 5 1 5
Alan Çalışması 14 5 70
Performans 7 3 21
Ev Ödevi 6 3 18
Toplam İş Yükü (saat) 125

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
ÖÇ 1 1 3 5 5 5 4 5 3 5 5 5 4
ÖÇ 2 4 5 5 4 4 4 3 3 4 5 4 5 3 3
ÖÇ 3 4 5 4 5 3 4 3 4 5 4 4 4 3 3
ÖÇ 4 5 5 5 2 3 4 3 5 4 3 4 4 3 3
ÖÇ 5 4 5 5 4 3 4 3 4 3 3 3 4 3 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek