GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
0 0 0

Önlisans





1 Ekmek hakkında genel bilgi verebilir
2 • Ekmeğin tarihçesini anlatabilir
3 • Ekmek yapımında kullanılan malzemeleri açıklar.
4 • Çeşitli ekmekleri yapabilir
5 Ekmek hamurları hazırlayabilmek ve bunları kullanarak yeni lezzetler oluşturabilmek
6 Türk mutfağının ekmeklerine hâkim olmak ve i hatasız hazırlayabilmek.Yöresel mutfak ekmek bilgisine ve uygulama becerisine sahip olmak
7 Değişik ülke mutfaklarının ekmeklerini hazırlayabiir
8 • Ekşi hamurlu ekmekleri yapar
9 Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli mesleki bilgilere sahip aşçılar olarak takım çalışması yürütebilmek ve gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilir
10 • Çabuk ekmekleri yapar. • Zenginleştirilmiş hamur hazırlayabilir. • Ekmekle ilgili sorunları çözebilecektir



[Yok]



Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Ekmeğin tarihçesi Ekmek ve üretimindeki temel bileşenleri
2 Maya ve çeşitleri, Un çeşitleri ve randımanları,tuz ve çeşitleri
3 Ekmek yapımında kullanılan ekipmanlar Ekmek yoğurma aşamaları
4 Hamur yoğurma teknikleri, fermantasyon ilkeleri
5 Fransız ekmeği/brioche, baget vb.
6 İtalyan ekmeği /focaccia, cibatta vb.
7 Tam buğdaylı ve kepekli ekmek yapımı
8 VİZE
9 Alman ekmeği, tam tahıllı ekmekler.
10 Hamburger ekmeği, sandaviç ekmeği, tost ekmeği
11 Artizan ekmek çeşitlerinin yapımı.
12 Pide, köy ekmeği, bazlama
13 Ekşi maya yapım aşamaları ve ekşi mayalı ekmek
14 Roll ekmek yapımı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 50
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 1 50
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 50


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 2 1 2
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 1 14
Uygulama/Pratik 40 1 40
Laboratuvar 10 3 30
Takım/Grup Çalışması 10 1 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 5 1 5
Toplam İş Yükü (saat) 102

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
ÖÇ 1 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 3
ÖÇ 2 5 4 5 3 5 4 3 3 3 4 3
ÖÇ 3 5 5 5 4 4 4 4 4 3 4
ÖÇ 4 4 5 5 4 5 5 4 3 4 4 4
ÖÇ 5 4 5 4 5 4 4 4 4 3 4 4
ÖÇ 6 5 4 5 5 5 4 4 4 4 4
ÖÇ 7 5 4 4 5 5 5 4 4 4 4 4
ÖÇ 8 5 4 5 4 5 3 4 4 4 4
ÖÇ 9 5 4 4 4 4 5 4 4 3 4 5
ÖÇ 10 4 4 4 4 4 5 5 5 4 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek