Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ASC114 | TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI-1 | Ders | 1 | 1 | 5,00 |
Önlisans
Türkçe
Türk mutfağının tarihçesini açıklamak. Türk mutfağını tanımlar. Türk mutfağının teşkilat yapısını açıklar. Türk mutfağı ile uluslararası diğer mutfaklar ile farklarını ilişkilendirir Türk mutfağında kullanılan araç ve gereçleri tanımlamak. Türk mutfağında kullanılan araçları tanımlar. Türk mutfağında kullanılan gereçleri tanımlar Türk mutfağında kullanılan ocakları tanımlar. Türk mutfağında yemek pişirme tekniklerini uygulamak Odun ve odun kömür ateşinde pişirmeyi uygular. Taş kömür ateşinde pişirmeyi uygular Elektirik ve havagazında pişirmeyi uygular. Türk mutfağında yapılan yemek çeşitlerini uygulamak. Türk mutfağında yapılan sıcak yemek çeşitlerini uygular. Türk mutfağında yapılan meze çeşitlerini uygular. Türk mutfağında yapılan tatlı çeşitlerini uygular. Türk mutfağında yapılan hamur işleri çeşitlerini uygular.
ÖĞR.GÖR. UĞUR EREN TAŞKESEN
1 | Türk mutfak kültürünü öğrenir |
2 | Türk Mutfağına özgü çorbalar, salatalar, mezeler, yemekler, tatlılar, içecekler yapabilir. |
3 | Türk mutfağı pişirme yöntemleri, yöresel mutfaklar gibi çeşitli konularda bilgi sahibi olabilir. |
4 | Türk mutfağına ait Sosları hazırlayabilir |
5 | Türk mutfağı yemeklerini hatasız hazırlayabilir |
6 | Türk mutfağının uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlayabilir. |
Birinci Öğretim
yok
Anlatım,Tartışma,Soru-Yanıt,Takım/Grup Çalışması, Gösterme Uygulama - Alıştırma
Türk mutfağının tarihçesini açıklamak. Türk mutfağını tanımlamak. Türk mutfağının teşkilat yapısını açıklar. Türk mutfağı ile uluslararası diğer mutfaklar ile farklarını ilişkilendirir. Türk mutfağında kullanılan gereçleri. Türk mutfağında yemek pişirme tekniklerini uygulamak Odun ve odun kömür ateşinde pişirmeyi uygular. Türk mutfağında yapılan sıcak yemek ve çorba çeşitlerini uygular. Türk mutfağında yapılan meze çeşitlerini uygular. Türk mutfağında yapılan tatlı çeşitlerini uygular. Türk mutfağında yapılan hamur işleri çeşitlerini uygulamak.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Türk mutfağına özgü çorbalar | Sınıf ortamında anlatılarak açıklanması | Konular önce teorik olarak anlatılacak, daha sonra uygulaması yapılacaktır. | yok |
2 | Türk mutfağına özgü dolma ve sarmalar | Sınıf ortamında anlatılarak açıklanması | Konular önce teorik olarak anlatılacak, daha sonra uygulaması yapılacaktır. | yok |
3 | Türk mutfağına özgü bakliyat yemekleri | Uygulama atölyesinde çalışma yapma | Konular önce teorik olarak anlatılacak, daha sonra uygulaması yapılacaktır. | yok |
4 | Türk mutfağına özgü et yemekleri | Uygulama atölyesinde çalışma yapma | ||
5 | Türk mutfağına özgü komposto ve hoşaflar | Uygulama atölyesinde çalışma yapma | Konular önce teorik olarak anlatılacak, daha sonra uygulaması yapılacaktır. | yok |
6 | Türk mutfağına özgü sebze yemekleri | Uygulama atölyesinde çalışma yapma | ||
7 | Türk mutfağına özgü fırın yemekleri | Uygulama atölyesinde çalışma yapma | yok | |
8 | Türk mutfağına özgü sütlü tatlılar | Uygulama atölyesinde çalışma yapma | Konular önce teorik olarak anlatılacak, daha sonra uygulaması yapılacaktır. | yok |
9 | Türk mutfağına özgü şerbetli tatlılar | Uygulama atölyesinde çalışma yapma | ||
10 | Türk mutfağına özgü salatalar | Uygulama atölyesinde çalışma yapma | Konular önce teorik olarak anlatılacak, daha sonra uygulaması yapılacaktır. | yok |
11 | Türk mutfağına özgü mezeler | Uygulama atölyesinde çalışma yapma | ||
12 | Türk mutfağına özgü balık yemekleri | Uygulama atölyesinde çalışma yapma | Konular önce teorik olarak anlatılacak, daha sonra uygulaması yapılacaktır. | yok |
13 | Türk mutfağına özgü hamur işleri | Uygulama atölyesinde çalışma yapma | ||
14 | Genel değerlendirme ve sektöre ait bilgilendirme | Tartışma şeklinde | Konular önce teorik olarak anlatılacak, daha sonra uygulaması yapılacaktır. | yok |
MEGEP YAYINLARI DERS SLAYTLARI
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 50 |
Proje Sunma | 1 | 50 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 7 | 3 | 21 |
Uygulama/Pratik | 14 | 3 | 42 |
Takım/Grup Çalışması | 2 | 10 | 20 |
Gösterme | 7 | 3 | 21 |
Proje Sunma | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 3 | 3 |
Toplam İş Yükü (saat) | 114 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | |
ÖÇ 1 | 4 | 5 | 3 | |||||||||||
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||
ÖÇ 3 | 5 | 4 | 5 | 4 | ||||||||||
ÖÇ 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | ||||||||||
ÖÇ 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | ||||||||||
ÖÇ 6 | 4 | 5 | 5 |