GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
TOI123 OTEL İŞLETMECİLİĞİ Ders 1 2 4,00

Önlisans


Türkçe


Turizm ve konaklama endüstrisini tanıyabilme, konaklama işletmelerinde tüm departmanları tanımak ve yönetimsel faaliyetlerin nasıl yürütüleceğine yönelik bilgi ve becerilerin kazandırılması hedeflenmektedir


Otel lokanta ve ikram hizmetleri bölümü öğretim elemanları


1 Turizm sektöründe faaliyet gösteren konaklama işletmelerini sınıflandırabilir.
2 Otel işletmelerinin organizasyon yapısını bilir
3 Otel işletmelerinin departmanlarını yakından tanır
4 Otel işletmelerinin yönetim ve yönetim fonksiyonlarını kavrar
5 Otel içi bilgi akışını ve kullanılan raporları öğrenir
6 Otel işletmelerinin özelliklerini sınıflandırma kriterlerini ve yönetim fonksiyonlarını öğrenir.
7 Otel işletmelerinde misafir ilişkilerine göre departmanları tanır
8 Otel işletmelerinde gelir gider durumuna göre departmanları tanır
9 Otel işletmelerindeki diğer destek departmanları tanır.

Birinci Öğretim


Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır


Yok


Konaklama işletmelerine genel bakış, Otelcilik Endüstrisinin Gelişimi ve Özellikleri, Otel işletmelerinde yönetim, Otel işletmelerinde insan kaynakları yönetimi, Otel işletmelerinde pazarlama, Otel işletmelerinde muhasebe, Otel işletmelerinde satın alma, Otel işletmelerinde Önbüro hizmetleri, Otel işletmelerinde kat hizmetleri, Otel işletmelerinde yiyecek ve içecek hizmetleri ve maliyet kontrolü, Otel işletmelerinde destek hizmetler, Otel işletmelerinde güvenlik.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Otel İşletmelerinin tanımı, gelişimi ve özellikleri
2 Otel İşletmelerinin Sınıflandırılması
3 Otel İşletmesi kuruluş işlemleri
4 Otel İşletmesi yatırımları ve Finansmanı
5 Otel İşletmesi organizasyon yapısı ve departmanları
6 Otel İşletmesi departmanlarının örgütsel işlevleri
7 Otel İşletmesi departmanlarının örgütsel işlevleri
8 Otel İşletmelerinde yönetici ve departman müdürleri
9 Otel İşletmelerinde Yönetim
10 Otel İşletmelerinde Yönetim ve Yönetim Fonksiyonları
11 Otel İşletmelerinde işgören yönetimi
12 Otel yönetiminde lider ve liderlik
13 Otel İşletmelerinde Stres yönetimi
14 Genel Tekrar

Otel İşletmeciliği, Meryem Akoğlan Kozak, Detay Yayıncılık, 2014, Ankara.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 80
Ev Ödevi 1 20
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 8 8
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
Ev Ödevi 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 100

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 5 3 2
ÖÇ 2 3
ÖÇ 3 5 2
ÖÇ 4 3 5 2 4
ÖÇ 5 3 3
ÖÇ 6 3
ÖÇ 7 1 5 5
ÖÇ 8 1
ÖÇ 9 1 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek