Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
TOI123 | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Ders | 1 | 2 | 4,00 |
Önlisans
Türkçe
Turizm ve konaklama endüstrisini tanıyabilme, konaklama işletmelerinde tüm departmanları tanımak ve yönetimsel faaliyetlerin nasıl yürütüleceğine yönelik bilgi ve becerilerin kazandırılması hedeflenmektedir
Otel lokanta ve ikram hizmetleri bölümü öğretim elemanları
1 | Turizm sektöründe faaliyet gösteren konaklama işletmelerini sınıflandırabilir. |
2 | Otel işletmelerinin organizasyon yapısını bilir |
3 | Otel işletmelerinin departmanlarını yakından tanır |
4 | Otel işletmelerinin yönetim ve yönetim fonksiyonlarını kavrar |
5 | Otel içi bilgi akışını ve kullanılan raporları öğrenir |
6 | Otel işletmelerinin özelliklerini sınıflandırma kriterlerini ve yönetim fonksiyonlarını öğrenir. |
7 | Otel işletmelerinde misafir ilişkilerine göre departmanları tanır |
8 | Otel işletmelerinde gelir gider durumuna göre departmanları tanır |
9 | Otel işletmelerindeki diğer destek departmanları tanır. |
Birinci Öğretim
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır
Yok
Konaklama işletmelerine genel bakış, Otelcilik Endüstrisinin Gelişimi ve Özellikleri, Otel işletmelerinde yönetim, Otel işletmelerinde insan kaynakları yönetimi, Otel işletmelerinde pazarlama, Otel işletmelerinde muhasebe, Otel işletmelerinde satın alma, Otel işletmelerinde Önbüro hizmetleri, Otel işletmelerinde kat hizmetleri, Otel işletmelerinde yiyecek ve içecek hizmetleri ve maliyet kontrolü, Otel işletmelerinde destek hizmetler, Otel işletmelerinde güvenlik.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Otel İşletmelerinin tanımı, gelişimi ve özellikleri | ||
2 | Otel İşletmelerinin Sınıflandırılması | ||
3 | Otel İşletmesi kuruluş işlemleri | ||
4 | Otel İşletmesi yatırımları ve Finansmanı | ||
5 | Otel İşletmesi organizasyon yapısı ve departmanları | ||
6 | Otel İşletmesi departmanlarının örgütsel işlevleri | ||
7 | Otel İşletmesi departmanlarının örgütsel işlevleri | ||
8 | Otel İşletmelerinde yönetici ve departman müdürleri | ||
9 | Otel İşletmelerinde Yönetim | ||
10 | Otel İşletmelerinde Yönetim ve Yönetim Fonksiyonları | ||
11 | Otel İşletmelerinde işgören yönetimi | ||
12 | Otel yönetiminde lider ve liderlik | ||
13 | Otel İşletmelerinde Stres yönetimi | ||
14 | Genel Tekrar |
Otel İşletmeciliği, Meryem Akoğlan Kozak, Detay Yayıncılık, 2014, Ankara.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 80 |
Ev Ödevi | 1 | 20 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 8 | 8 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 100 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 2 | 5 | 3 | ||||||||||||
ÖÇ 2 | 3 | ||||||||||||||
ÖÇ 3 | 5 | 2 | |||||||||||||
ÖÇ 4 | 3 | 4 | 5 | 2 | |||||||||||
ÖÇ 5 | 3 | 3 | |||||||||||||
ÖÇ 6 | 3 | ||||||||||||||
ÖÇ 7 | 1 | 5 | 5 | ||||||||||||
ÖÇ 8 | 1 | ||||||||||||||
ÖÇ 9 | 5 | 1 |