Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
TOI121 | YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ II | Ders | 1 | 2 | 5,00 |
Önlisans
Türkçe
Yiyecek içecek servisi ile ilgili temel bilgilerin aktarılması amaçlanmaktadır
Otel lokanta ve ikram hizmetleri bölümü öğretim elemanları
1 | Temel kavramları bilir |
2 | Yiyecek içecek işletmelerinin sınıflandırılmasını bilir. |
3 | Servis personelinin özelliklerini bilir. |
4 | Servis personelinin tutum ve davranışlarının nasıl olması gerektiği hakkında bilgi sahibi olur |
5 | Servis araçları ve servise ön hazırlık hakkında detaylı bilgiler edinir. |
6 | Masa düzeni, kuver türleri, servis türleri hakkında bilgi sahibi olur. |
Birinci Öğretim
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.
Yok
Temel kavramlar, yiyecek içecek işletmelerinin sınıflandırılması, servis personelinin özellikleri, servis personelinin tutum ve davranışları, servis araçları, servise ön hazırlık, masa düzeni, kuver türleri, kahvaltı servisi, table d’hote servis, a la carte servis, açık büfe servisi, uluslararası yiyecek ve içecek servis türleri ve ilkeleri, sos hazırlama ve servis etme, şarap servisi, ziyafet servisi ile bar ve kokteyller hakkında bilgiler verilmesini ve öğrencilere uygulamalı olarak öğretilmesini kapsamaktadır.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Temel Kavramlar | |||
2 | Yiyecek İçecek İşletmelerinin Sınıflandırılması | |||
3 | Servis Personelinin Özellikleri | |||
4 | Servis Personelinin Tutum ve Davranışları | |||
5 | Servis Araçları, Servise Ön Hazırlık | |||
6 | Masa Düzeni, Kuver Türleri,Kahvaltı Servisi | |||
7 | Table D’Hote Servis | |||
8 | A la Carte Servis | |||
9 | Açık Büfe Servisi | |||
10 | Uluslararası Yiyecek ve İçecek Servis Türleri ve İlkeleri | |||
11 | Sos Hazırlama ve Servis Etme | |||
12 | Şarap Servisi | |||
13 | Ziyafet Servisi | |||
14 | Bar ve Kokteyller |
1. Koçak, N. Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2012 2. SÖKMEN, A. Yiyecek İçecek Hizmetleri Servisi, Detay Yayıncılık, Ankara,2011
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 80 |
Ev Ödevi | 1 | 20 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 4 | 56 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 8 | 8 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 9 | 9 |
Ev Ödevi | 1 | 8 | 8 |
Toplam İş Yükü (saat) | 125 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 5 | 3 | |||||||||||||
ÖÇ 2 | 5 | 3 | |||||||||||||
ÖÇ 3 | 5 | 3 | |||||||||||||
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||
ÖÇ 5 | 5 | ||||||||||||||
ÖÇ 6 | 5 |