GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
TOI115 OTELCİLİK OTOMASYON SİSTEMLERİ Ders 1 1 4,00

Önlisans


Türkçe


Bu dersin amacı konaklama işletmelerinde önbüro departmanı tarafından ağırlıklı olarak kullanılan elektra otomasyon programının öğrenciler tarafından aktif bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır


Otel lokanta ve ikram hizmetleri bölümü öğretim elemanları


1 Program üzerinde otelin nasıl kurulduğunu bilir.
2 Programda oda, departman ve pansiyon tanımlamayı bilir.
3 Program üzerinden rezervasyon alma ve giriş işlemlerini yapmayı bilir.
4 Misafir hesapları ile ilgili işlemleri bilir
5 Acente kartı tanımlama ve aksiyon girme işlemlerini bilir.
6 Gün sonu raporlarını almayı bilir
7 Gün sonu işlemlerini bilir.

Birinci Öğretim


Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır


Yok


Konaklama işletmelerinde kullanılan otomasyon sistemleri hakkında genel bilgiler, Rezervasyon Menüsü, Front Desk Menüsü, Cashiering Menüsü, Rooms Management Menüsü, Diğer İşlemler – Raporlar, Gün Sonu İşlemeleri, Alıştırmalar


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Konaklama işletmelerinde kullanılan otomasyon sistemleri hakkında genel bilgiler Konaklama işletmelerinde kullanılan otomasyon sistemleri hakkında genel bilgiler
2 Sistem menüsü (otel kurulumu, depo, derpartman tanımlamaları) Sistem menüsü (otel kurulumu, depo, derpartman tanımlamaları)
3 Sistem menüsü (oda, manzara, blok, yatak tipi tanımlamaları) Sistem menüsü (oda, manzara, blok, yatak tipi tanımlamaları)
4 Rezervasyon menüsü (yeni bekleme ve rezervasyon kaydı, toplu rezervasyon) Rezervasyon menüsü (yeni bekleme ve rezervasyon kaydı, toplu rezervasyon)
5 Resepsiyon menüsü (check-in ve check out işlemleri, oda değişimi, boş oda ve blokaj) Resepsiyon menüsü (check-in ve check out işlemleri, oda değişimi, boş oda ve blokaj)
6 Resepsiyon menüsü (no-show listesi, iptal listesi) Resepsiyon menüsü (no-show listesi, iptal listesi)
7 Resepsiyon menüsü (konaklayan ve ayrılan listesi) Odalar menüsü (oda listesi, room rack, blokaj, housekeeping raporu) Resepsiyon menüsü (konaklayan ve ayrılan listesi) Odalar menüsü (oda listesi, room rack, blokaj, housekeeping raporu)
8 Ön kasa menüsü (kasa defteri, döviz bozdurma, folyo kartları) Ön kasa menüsü (kasa defteri, döviz bozdurma, folyo kartları)
9 Arka büro menüsü (faturalama, proforma fatura listesi) Arka büro menüsü (faturalama, proforma fatura listesi)
10 Arka büro menüsü (Acente kartları tanımlama, hesaplar) Arka büro menüsü (Acente kartları tanımlama, hesaplar)
11 Arka büro menüsü (kredi kontrol listesi, departman gelir analizi) Arka büro menüsü (kredi kontrol listesi, departman gelir analizi)
12 Arka büro menüsü (muhasebe günlük gelir toplamları, eski tarihli departman gelirleri) Arka büro menüsü (muhasebe günlük gelir toplamları, eski tarihli departman gelirleri)
13 Yönetici raporları Yönetici raporları
14 Genel Tekrar Genel Tekrar

Konaklama işletmelerinde önbüro (Prof. Dr. Kemal Kantarcı, İlhan Ekinci) Detay Yayıncılık Elektraweb.com



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 80
Ev Ödevi 1 20
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 8 8
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
Ev Ödevi 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 100

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 5 5 4 4 5
ÖÇ 2 5 4 4 3 4 5
ÖÇ 3 5 5 4 4 5
ÖÇ 4 5 4 4
ÖÇ 5 5 5 5 4 4 4
ÖÇ 6 5 4 4 5
ÖÇ 7 5 4 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek