GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
TOI114 YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ I Ders 1 1 5,00

Önlisans


Türkçe


Hizmet sektöründe ikram ve servisin, anlam ve önemini kavratabilme. Temel servis tekniklerini ve serviste kullanılan malzemelerini öğretme. El becerisi kazandırma. Mönü kavramı ve mönü çeşitleri ile mönü dizaynı, içeriği ve Mönü-İçecek ilişkisini kavrayabilme. İçecekleri tanıtma ve servis usullerini anlatma. Davetler ile ilgili detay bilgi sunma.


Otel lokanta ve ikram hizmetleri bölümü öğretim elemanları


1 Servis araç ve gereçlerini bilir
2 Servis çeşitlerini bilir
3 Servis araç ve gereçlerini bilir
4 Menü çeşitlerini ve kullanım amaçlarını bilir
5 İkram ve servis uygulamalarını bilir
6 Servis organizasyonu kurmayı bilir
7 Kurulan servis organizasyonunu çalıştırmayı ve denetlemeyi bilir
8 Uygulamada karşılaşılabilecek sorunları ve çözüm önerilerini bilir

Birinci Öğretim


Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.


Yok


Servis ve ikram organizasyonlarının kapsamı ve önemi, Servis ve ikram organizasyonlarında yönetim fonksiyonları, Servis ve ikram organizasyonlarının satışı, pazarlaması ve bütçesi


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Yiyecek İçecek İşletmeleri ve Organizasyon Yapıları Yiyecek İçecek İşletmeleri ve Organizasyon Yapıları
2 Yiyecek İçecek Personelinin Görev ve Sorumlulukları Yiyecek İçecek Personelinin Görev ve Sorumlulukları
3 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon
4 Serviste Kullanılan Araç ve Gereçler Serviste Kullanılan Araç ve Gereçler
5 Serviste Kullanılan Araç ve Gereçler 2 Serviste Kullanılan Araç ve Gereçler 2
6 Menü Kavramı ve Önemi
7 Menü Çeşitleri Menü Çeşitleri
8 Servis Kavramı ve Önemi Servis Kavramı ve Önemi
9 Servis Usulleri
10 Protokol Servis Kuralları Protokol Servis Kuralları
11 Genel Bar Bilgisi Genel Bar Bilgisi
12 İçki Teknolojisi
13 Misafir İlişkileri ve Şikayetlerle ile İlgilenme Misafir İlişkileri ve Şikayetlerle ile İlgilenme
14 Genel Tekrar Genel Tekrar

Sökmen, A. (2011). Yiyecek İçecek Servisi, Detay Yayıncılık.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 80
Ev Ödevi 1 20
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 16 16
Ev Ödevi 1 13 13
Toplam İş Yükü (saat) 125

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 4 3 4
ÖÇ 2 3 5
ÖÇ 3 3
ÖÇ 4 3 4
ÖÇ 5 5 4 3
ÖÇ 6 5 5
ÖÇ 7 3 3 3 5 4
ÖÇ 8 5 3 3 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek