Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
TOI114 | YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ I | Ders | 1 | 1 | 5,00 |
Önlisans
Türkçe
Hizmet sektöründe ikram ve servisin, anlam ve önemini kavratabilme. Temel servis tekniklerini ve serviste kullanılan malzemelerini öğretme. El becerisi kazandırma. Mönü kavramı ve mönü çeşitleri ile mönü dizaynı, içeriği ve Mönü-İçecek ilişkisini kavrayabilme. İçecekleri tanıtma ve servis usullerini anlatma. Davetler ile ilgili detay bilgi sunma.
Otel lokanta ve ikram hizmetleri bölümü öğretim elemanları
1 | Servis araç ve gereçlerini bilir |
2 | Servis çeşitlerini bilir |
3 | Servis araç ve gereçlerini bilir |
4 | Menü çeşitlerini ve kullanım amaçlarını bilir |
5 | İkram ve servis uygulamalarını bilir |
6 | Servis organizasyonu kurmayı bilir |
7 | Kurulan servis organizasyonunu çalıştırmayı ve denetlemeyi bilir |
8 | Uygulamada karşılaşılabilecek sorunları ve çözüm önerilerini bilir |
Birinci Öğretim
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.
Yok
Servis ve ikram organizasyonlarının kapsamı ve önemi, Servis ve ikram organizasyonlarında yönetim fonksiyonları, Servis ve ikram organizasyonlarının satışı, pazarlaması ve bütçesi
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Yiyecek İçecek İşletmeleri ve Organizasyon Yapıları | Yiyecek İçecek İşletmeleri ve Organizasyon Yapıları | ||
2 | Yiyecek İçecek Personelinin Görev ve Sorumlulukları | Yiyecek İçecek Personelinin Görev ve Sorumlulukları | ||
3 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon | ||
4 | Serviste Kullanılan Araç ve Gereçler | Serviste Kullanılan Araç ve Gereçler | ||
5 | Serviste Kullanılan Araç ve Gereçler 2 | Serviste Kullanılan Araç ve Gereçler 2 | ||
6 | Menü Kavramı ve Önemi | |||
7 | Menü Çeşitleri | Menü Çeşitleri | ||
8 | Servis Kavramı ve Önemi | Servis Kavramı ve Önemi | ||
9 | Servis Usulleri | |||
10 | Protokol Servis Kuralları | Protokol Servis Kuralları | ||
11 | Genel Bar Bilgisi | Genel Bar Bilgisi | ||
12 | İçki Teknolojisi | |||
13 | Misafir İlişkileri ve Şikayetlerle ile İlgilenme | Misafir İlişkileri ve Şikayetlerle ile İlgilenme | ||
14 | Genel Tekrar | Genel Tekrar |
Sökmen, A. (2011). Yiyecek İçecek Servisi, Detay Yayıncılık.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 80 |
Ev Ödevi | 1 | 20 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 16 | 16 |
Ev Ödevi | 1 | 13 | 13 |
Toplam İş Yükü (saat) | 125 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 4 | 3 | 4 | ||||||||||||
ÖÇ 2 | 3 | 5 | |||||||||||||
ÖÇ 3 | 3 | ||||||||||||||
ÖÇ 4 | 3 | 4 | |||||||||||||
ÖÇ 5 | 5 | 4 | 3 | ||||||||||||
ÖÇ 6 | 5 | 5 | |||||||||||||
ÖÇ 7 | 3 | 3 | 3 | 5 | 4 | ||||||||||
ÖÇ 8 | 5 | 3 | 3 | 4 |