Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
TOI112 | KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ | Ders | 1 | 1 | 4,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilerin turizm sektörü içerisinde yer alan konaklama işletmelerinin kat hizmetleri departmanı hakkında bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır
Otel lokanta ve ikram hizmetleri bölümü öğretim elemanları
1 | Turizm ve Otel işletmeciliği alanının temel ilkelerini kavrar. |
2 | Turizm ve Otel işletmeciliği mesleğinde mesleğiyle ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar. |
3 | Turizm ve Otel yönetimi fonksiyonlarını açıklayabilir. |
4 | Turizm ve Otel işletmelerinde yönetici yardımcılığı veya orta kademe yöneticilik konusunda nitelikli ara elemanı olarak sorumluluğunu bilir. |
5 | Alanı ile ilgili konularda ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini bilir. |
6 | Mesleği ile ilgili mevzuatı takip etmenin önemini bilir |
7 | Kat hizmetlerinin konaklama işletmeleri için önemini kavramak |
8 | Kat hizmetlerinin planlamasını yapmak |
9 | Kat hizmetlerinin kontrolünü yapmak |
10 | Kat hizmetleri departmanı ile ilgili bilgi ve becerilere sahip olacaklardır |
Birinci Öğretim
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır
Yok
Kat hizmetleri bölümünün konaklama işletmelerindeki yeri ve önemi, Kat hizmetlerinde mesleki ahlak kuralları, Kat hizmetleri hijyeni ve önemi, Kat hizmetleri bölümünde bulunması gereken araçlar, Temizlik araç ve gereçlerinin kullanımından sonra kaldırılması ve muhafazası, Kat arabası kullanımı ve hazırlanması, Temizlik metodları, Yatak yapımı, ilave yatak ve bebek yatağı hazırlanması, Konuk odalarının temizlenmesi Konuklarla iletişim, iş güvenliği.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Kat Hizmetleri Bölümü ve İşletme Açısından Önemi | Kat Hizmetleri Bölümü ve İşletme Açısından Önemi | ||
2 | Kat Hizmetlerinde Personel İşleri | Kat Hizmetlerinde Personel İşleri | ||
3 | Kat Hizmetlerinde Planlama | Kat Hizmetlerinde Planlama | ||
4 | Kat Hizmetlerinde Bilgi Akışı | Kat Hizmetlerinde Bilgi Akışı | ||
5 | Kat Hizmetlerinde Kontrol | Kat Hizmetlerinde Kontrol | ||
6 | Kat Hizmetlerinde Bütçeleme | Kat Hizmetlerinde Bütçeleme | ||
7 | Kat Hizmetlerinde Temizlik | Kat Hizmetlerinde Temizlik | ||
8 | Müşteri Odalarının Dekorasyonu | Müşteri Odalarının Dekorasyonu | ||
9 | Kat Hizmetlerinde Hijyen | Kat Hizmetlerinde Hijyen | ||
10 | Kat Hizmetlerinde Hijyen | Kat Hizmetlerinde Hijyen | ||
11 | Kat Hizmetlerinde Güvenlik | Kat Hizmetlerinde Güvenlik | ||
12 | Çamaşırhane Yönetimi | Çamaşırhane Yönetimi | ||
13 | Çamaşırhane Yönetimi | Çamaşırhane Yönetimi | ||
14 | Genel Tekrar | Genel Tekrar |
1. Meryem Akoğlan (2011) Eskişehir, Kat hizmetleri yönetimi 2. SEYMEN Oya Aytemiz ve KARAGÖZ GÜL Melike, Konaklama İşletmelerinde Çağdaş Kat Hizmetleri Yönetimi, Detay Yayıncılık, Ankara, 2003
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 80 |
Ev Ödevi | 1 | 20 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 8 | 8 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 100 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 5 | ||||||||||||||
ÖÇ 2 | 3 | 4 | |||||||||||||
ÖÇ 3 | 5 | 2 | 3 | 5 | |||||||||||
ÖÇ 4 | 4 | 1 | |||||||||||||
ÖÇ 5 | 2 | 2 | 2 | ||||||||||||
ÖÇ 6 | 3 | 1 | 4 | ||||||||||||
ÖÇ 7 | 1 | 5 | |||||||||||||
ÖÇ 8 | 5 | 5 | 2 | ||||||||||||
ÖÇ 9 | 3 | 5 | 2 | ||||||||||||
ÖÇ 10 | 2 |